Rămâi conectat

Curier Județean

Weekend negru în Alba. Doi oameni au ars de vii din cauza incendiilor de vegetaţie

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O femeie din satul Totoi, comuna Sântimbru şi un bărbat din satul Limba, comuna Ciugud au murit sâmbătă, 17 martie, în incendiile de vegetaţie uscată scăpate de sub control, ce au cuprins în acest weekend judeţul nostru. O tragedie similară a fost evitată în ultimul moment în comuna Vinţu de Jos, unde un bărbat a reuşit să scape doar cu arsuri la mâini, în lupta cu flăcările scăpate de sub control.

Potrivit IPJ Alba, prima tragedie a avut loc în jurul orei 14.15, când vecinii au anunţat Ambulanţa şi Poliţia când au observat că victima, o femeie în vârstă de aproximativ 80 de ani, care nu se putea deplasa decât cu ajutorul unor cârje, a fost cuprinsă de flăcări încercând să aprindă resturile de vegetaţie din grădina locuinţei sale. Totul s-a întâmplat cu o aşa repeziciune iar puterea focului a fost atât de mare, încât nimeni nu a mai putut face nimic pentru femeie. Ambulanţa care a ajuns la faţa locului a constatat decesul vârstnicei care era complet carbonizată.

Cel de-al doilea accident mortal din cauza arderilor de vegetaţie s-a produs în satul Limba, în locul cunoscut drept deasupra viilor. M.I. în vârstă de 68 de ani, a fost găsit carbonizat în jurul orei 21.00. Acesta a decedat încercând să stingă incendiul ce cuprinsese vegetaţia uscată.

*La Sebeş, un bărbat era să dea foc casei vecinului după ce a aprins resturi vegetale în propria curte

Acesta este acum cercetat penal pentru comiterea infracţiunii de distrugere din cuplă prin incendiere faţă de vecinul său, D.D.O., de 36 de ani. Ca un bun gospodar, în timp ce făcea curăţenie în curtea locuinţei sale, bărbatul a dat foc resturilor vegetale,  flăcări care s-au propagat si s-au extins la gardul locuinţei învecinate, afectând arbuştii ornamentali. Pentru localizarea şi stingerea incendiului au intervenit  pompierii din cadrul I.G.S.U Alba – Subunitatea G I nr. 3 Sebeş împreună cu poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş.

În acest weekend, pompierii din Alba au intervenit la zeci de incendii de vegetaţie. O parte dintre acestea pe lângă victimele omeneşti au produs şi mai multe pagube materiale cum este şi cazul unui incendiu la o şură în localitatea Cisteiu de Mureş, unde fără intervenţia Pompierilor Gărzii Sebeş, focul s-ar fi putut propaga şi la alte construcţii.

Vorbim de aproape 200 de ha de vegetaţie uscată, păşune şi litieră de pădure care au ars doar în acest weekend. Toate acestea se întâmplă în condiţiile care Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă, Poliţia, Garda de Mediu şi APIA au anunţat, şi prin intermediul cotidianului Unirea, că îi va amenda drastic pe cei care mai incendiază necontrolat vegetaţia uscată, iar pe de altă parte APIA nu va mai acorda subvenţiile pe suprafaţă celor care folosesc această metodă pentru curăţirea terenurilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea