Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VREMEA până în 6 septembrie, în Transilvania și la munte. Când revin ploile

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

vremea toamnaAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru perioada 24 august – 6 septembrie, în regiunile ţării. În Transilvania, valorile termice vor ajunge din nou până la 30-31 de grade Celsius, însă nu ne vom bucura foarte mult de vreme bună. La începutul lunii septembrie sunt așteptate ploi.

VREMEA ÎN TRANSILVANIA

În intervalul 24 – 30 august vremea se va încălzi treptat, iar valorile termice diurne vor depăşi pe cele specifice perioadei, până la o medie regională de 30…31 de grade. În următoarele 3 zile regimul termic diurn va fi în scădere, spre medii de 23…24 de grade, care vor rămâne relativ constante între 4 şi 6 septembrie. Creşterea temperaturii aerului din prima săptămână se va resimţi şi pe parcursul nopţilor, iar cele mai calde vor fi între 29 august şi 2 septembrie, când media minimelor va fi în jurul a 14 grade. Ulterior, această medie va scădea treptat, spre10 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor pe arii relativ extinse, dar slabe cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 1–4 septembrie.

VREMEA LA MUNTE

În prima săptămână, temperatura aerului va urma un curs ascendent astfel încât media maximelor va putea depăși uşor 20 de grade. Însă, după data de 1 septembrie, aceasta va scădea cu 3…4 grade. Astfel, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, se vor înregistra valori termice diurne relativ constante, cu o medie a maximelor de 15…17 grade. Cu precădere în primele şi ultimele nopţi, media temperaturilor minime se va situa sub valorile normale, dar la mijlocul perioadei de 2 săptămâni, această medie va avea valori cuprinse între 10 şi 12 grade. Vor fi multe zilele frumoase îndeosebi în prima săptămână. În intervalul 2-6 septembrie, va fi mai ridicată probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe, dar şi sub formă de averse.

sursa:meteoromania.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Avertismentul experților despre noua înșelătorie telefonică din România: Ce este metoda „spoofing” Directoratul Național de Securtitate Cibernetăică (DNSC) a emis un avertisment cu privire la o nouă metodă de fraudă care afectează românii. Această schemă implică folosirea unei tehnici cunoscute sub numele de „spoofing”, prin care atacatorii manipulează afișarea numărului de telefon pentru a părea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea