Vremea în weekend: Maxime de 19 grade sâmbătă și duminică. De luni, se întoarce iarna și ninsorile

Vremea a continuat să se încălzească şi vineri, 27 martie, fiind anunțate valori maxime de 19 grade în weekend. Meteorologii vin şi cu o veste rea: ne bucurăm de vreme bună doar câteva zile pentru că de luni se întoarce iarna. Valorile termice vor fi în scădere treptată şi sunt anunţate ploi şi ninsori.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), vineri, tendinţa de încălzire a vremii va continua, astfel că maximele termice vor fi cuprinse între 9 şi 19 grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral. Cerul va fi variabil în sudul ţării şi mai mult senin în rest. Vântul va avea intensificări pe parcursul zilei în Muntenia şi pe litoral unde vor fi viteze la rafală de până la 55…60 km/h, dar şi la munte şi în sudul Banatului, unde rafalele vor fi de 70…90 km/h.

ELIT

În restul regiunilor, intensificări ale vântului se vor semnala trecător şi pe arii mai restrânse, cu viteze în general de 40…45 km/h. Temperaturile minime se vor încadra între -2 şi 6 grade, cu valori uşor mai coborâte în depresiunile intramontane. În orele dimineţilor, izolat, se va forma ceaţă, iar în nord şi în depresiuni, brumă.

Sâmbătă, valorile de temperatură se vor situa uşor peste cele normale în ultima decadă a lunii martie în majoritatea zonelor, astfel că cele maxime se vor încadra între 10 şi 18 grade, iar cele minime între -3 şi 7 grade. Izolat se va semnala ceaţă, iar în depresiuni brumă.

Duminică, meteorologii anunţă vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii martie, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 19 grade, iar cele minime între -3 şi 8 grade. La Bucureşti sunt aşteptate maxime de 17-18 grade.

De luni, valorile termice vor fi în scădere treptată în toate regiunile şi se vor situa sub cele climatologic specifice perioadei. În cea mai mare parte a ţării vor fi precipitaţii – la început sub formă de ploaie, apoi în zonele montane şi submontane, în nordul şi în centrul teritoriului va creşte probabilitatea pentru ninsori şi lapoviţă.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...