Vremea în august şi septembrie

l Ploi de scurtă durată
Temperatura va atinge valori maxime de 30 de grade Celsius în majoritatea zonelor din ţară. Cerul se va înnora temporar în regiunele vestice, nordice şi centrale, unde pe alocuri vor fi şi ploi de scurtă durată. Cerul se va înnora spre seară şi meteorologii anunţă ploi. Temperatura va urca până la 29-30 de grade, la amiază.
În Capitală, în aceste zile cerul va fi variabil, cu vânt slab şi temperaturi maxime de 30 de grade Celsius. Pe litoral, vremea va fi tocmai bună de plajă, cu temperaturi maxime cuprinse între 27 şi 28 de grade. Apa mării va atinge valori maxime de 25 de grade. În majoritatea zonelor muntoase însă, cerul va fi noros şi, îndeosebi în cursul zilei, vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice.
Potrivit datelor de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu de la Londra, luna august va debuta cu vreme frumoasă în zonele central-vestice ale Europei şi în sudul Peninsulei Balcanice. În rest, va fi instabilă, cu descărcări electrice şi ploi în ţările estice şi central-estice. Previziunile meteo indică o lună august călduroasă, cu puţine ploi în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile prognozate pentru ultima lună a verii sunt de 35 de grade Celsius, cu două grade mai ridicate decât normalul perioadei în partea sud-estică şi în Lunca Dunării. La mare, normalul acestei perioade e de minimum 20 de grade Celsius.
lSeptembrie cu temperaturi normale
În luna septembrie, temperaturile vor mai scădea puţin faţă de august şi se vor încadra în normalul pentru prima lună a toamnei, în majoritatea regiunilor. Mai cald va fi în partea de sud-est. Septembrie va fi sărac în precipitaţii în sud-estul, centrul şi vestul ţării.
Specialiştii susţin că temperaturile medii în septembrie sunt cuprinse între 19 şi 28 de grade în partea sudică şi estică. În Nordul Moldovei, în prima lună a toamnei temperaturile medii prognozate sunt de 19-20 de grade. (E.Z.)

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419