Rămâi conectat

Societate

Vremea în august şi septembrie

Publicat

în

l Ploi de scurtă durată
Temperatura va atinge valori maxime de 30 de grade Celsius în majoritatea zonelor din ţară. Cerul se va înnora temporar în regiunele vestice, nordice şi centrale, unde pe alocuri vor fi şi ploi de scurtă durată. Cerul se va înnora spre seară şi meteorologii anunţă ploi. Temperatura va urca până la 29-30 de grade, la amiază.
În Capitală, în aceste zile cerul va fi variabil, cu vânt slab şi temperaturi maxime de 30 de grade Celsius. Pe litoral, vremea va fi tocmai bună de plajă, cu temperaturi maxime cuprinse între 27 şi 28 de grade. Apa mării va atinge valori maxime de 25 de grade. În majoritatea zonelor muntoase însă, cerul va fi noros şi, îndeosebi în cursul zilei, vor fi averse însoţite şi de descărcări electrice.
Potrivit datelor de la Centrul European pentru Prognoza Vremii pe termen mediu de la Londra, luna august va debuta cu vreme frumoasă în zonele central-vestice ale Europei şi în sudul Peninsulei Balcanice. În rest, va fi instabilă, cu descărcări electrice şi ploi în ţările estice şi central-estice. Previziunile meteo indică o lună august călduroasă, cu puţine ploi în cea mai mare parte a ţării. Temperaturile prognozate pentru ultima lună a verii sunt de 35 de grade Celsius, cu două grade mai ridicate decât normalul perioadei în partea sud-estică şi în Lunca Dunării. La mare, normalul acestei perioade e de minimum 20 de grade Celsius.
lSeptembrie cu temperaturi normale
În luna septembrie, temperaturile vor mai scădea puţin faţă de august şi se vor încadra în normalul pentru prima lună a toamnei, în majoritatea regiunilor. Mai cald va fi în partea de sud-est. Septembrie va fi sărac în precipitaţii în sud-estul, centrul şi vestul ţării.
Specialiştii susţin că temperaturile medii în septembrie sunt cuprinse între 19 şi 28 de grade în partea sudică şi estică. În Nordul Moldovei, în prima lună a toamnei temperaturile medii prognozate sunt de 19-20 de grade. (E.Z.)

Publicitate

Sănătatea și natură

„TEIUȘ BIKE – Împreună în natură”: Eveniment organizat de primăria Teiuș. PROGRAM și condiții de participare

Publicat

în

„TEIUȘ BIKE – Împreună în natură” : eveniment organizat de primăria Teiuș. PROGRAM și condiții de participare

Primăria orașului Teiuș organizează în data de 20 august 2021, începând cu ora 8:00, evenimentul „TEIUȘ BIKE – Împreună în natură”, ediția I.

La concursul organizat , poate participa orice persoană din Teiuș, cu vârsta cuprinsă între 16 și 65 de ani, care se înscrie în cerințele regulamentului de concurs.

Electrica Furnizare Discount

Concursul se va desfășura pe grupe de vârstă, pe un traseu ce va cuprinde orașul Teiuș și satele aparținătoare, stabilit de organizatori, unul din principalele obiective ale concursului este de a pune în valoare, sloganul „Mișcarea înseamnă sănătate” și nu în ultimul rând să ne cunoaștem mai bine orașul nostru cu pitoreștile sale împrejurimi.

Înscrierea se face în perioada 19 iulie – 9 august 2021, la sediul Primăriei Teiuș, de luni până vineri, între orele 8 00 – 12 00 sau pe e-mail : [email protected] .

Prin excepție, în funcție de numărul de participanți, organizatorii vor da posibilitatea și la înscrierea concurenților în ziua competiției, cu 1 oră înaintea începerii startului, la Casa de Cultură a orașului Teiuș, locul începerii acțiunii.

Ordinea înscrierii va reprezenta și ordinea pe liniile de start, primii înscriși vor lua startul în primele linii!
La înscriere, participantul va prezenta actul de identitate și va completa o declarație pe propria răspundere, totodată cei care nu au împlinit 18 ani, pe lângă declaratia mai sus menționată, vor avea nevoie și de acordul scris al parintelui/ tutorelui, prin care acesta își dă consimțământul participării la competiție.

Pentru consultarea regulamentului, cât și alte detalii accesati : www.primariateius.ro, secțiunea news.

Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA| ACCIDENT rutier între Vadu Moților și Lăzești: O șoferiță care nu purta centură, dusă la SPITAL, în urma impactului cu o altă mașină

Publicat

în

ACCIDENT rutier între Vadu Moților și Lăzești: O șoferiță care nu purta centură, dusă la SPITAL, în urma impactului cu o altă mașină

Un accident rutier s-a petrecut în cursul zilei de ieri, 29 iulie, pe drumul comunal Vadu Moților-Lăzești, în urma căruia o tânără a ajuns la spital.

Potrivit informațiilor date de cititorul ziarulunirea.ro, care a trimis pozele de la fața locului, tânăra șoferiță a încercat să „taie” o curbă, dar fără succes, întrucât a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care circula corespunzător.

În urma impactului, tânăra șoferiță a spart parbrizul cu capul, neavând pusă centura de siguranță.  La fața locului, a venit echipajul Smurd.

Electrica Furnizare Discount
Citește mai mult

Ştirea Ta

FOTO ȘTIREA TA | Reparații și lucrări de reconsolidare la podul de lemn din Cetatea Alba Carolina

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA | Reparații și lucrări de reconsolidare la podul de lemn din Cetatea Alba Carolina

Podul de lemn din Cetatea Alba Carolina a intrat în reparații și lucrări de reconsolidare. În timp, intemperiile, dar și traficul pietonal și-au spus cuvântul, astfel a fost necesar ca structura de lemn să fie refăcută și reconsolidată pe alocuri.

Podul de lemn ce face legătura dintre Parcul Unirii și Catedrala Romano-Catolică este intens circulat, atât de albaiulieni, precum și de turiștii ce aleg să viziteze cetatea unde istoria trăiește.

Deși responsabilitatea dovedită de administrația municipală este de apreciat, unele „guri rele” spun că este inadmisibil ca această structură de lemn să fie supusă reconsolidării și lucrărilor de reparații pentru a doua oară în decursul unui singur an și, mai în glumă, mai în serios, amintesc de sindromul Dorel, ce „bântuie ” orașul Alba Iulia.

Electrica Furnizare Discount

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare