Rămâi conectat

Actualitate

VREME schimbătoare după Paște. Prognoza meteo în Transilvania și la munte, până în 26 aprilie

Ziarul Unirea

Publicat

în

vremeAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 13-26 aprilie 2015, pentru toate regiunile din ţară. În Transilvania, vremea se va răci din 14 aprilie,  iar din 16 aprilie se încălzește din nou. Nu ne vom bucura prea mult de vremea caldă, pentru că regimul termic va începe să scadă din nou din 18 aprilie. Din 17 până în 26 aprilie, se anunță precipitații.  

TRANSILVANIA

La începutul primei săptămâni, se va trece de la un regimul termic diurn cu mult peste cel obişnuit, la unul situat sub cel normal la această dată. Astfel, media maximelor termice va scădea, de la 19 grade pe 13 aprilie, la 11 grade pe 14 aprilie. Iar media minimelor termice va coborî pe 15 aprilie sub pragul îngheţului, spre -2 grade.

Pe 16 şi 17 aprilie vremea va redeveni caldă, cu maxime de 19 grade şi minime de 4…5 grade. Pe 18 aprilie vremea se va răci din nou, iar în intervalul 18-26 aprilie vor fi medii termice diurne între 13 şi 15 grade şi valori nocturne de 1…3 grade, apropiate de normele perioadei.

În primele zile ale intervalului de prognoză doar trecător şi izolat va ploua slab, însă probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17-26 aprilie, când va ploua local în fiecare zi.

LA MUNTE

În a doua zi a intervalului de prognoză valorile termice vor marca o scădere accentuată, de la 10 la 4 grade, în medie, la valorile diurne şi de la 1 la -5 grade la cele nocturne. Ulterior va avea loc un proces de încălzire şi pe 16…17 martie se vor atinge 11..12 grade ziua şi 3 grade noaptea. În următoarele zile, până la sfârşitul perioadei de prognoză, regimul termic se va menţine constant, fiind caracterizat de valori medii ale temperaturilor maxime de 7…8 grade, în timp ce temperaturile minime se vor situa între -2 şi 0 grade.

Pe 13 aprilie vor fi precipitaţii slabe mixte la nivel local, iar între 17 şi 26 aprilie vor predomina ploile, izolat mai importante cantitativ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea