Vrei să devii consilier de probațiune? Recrutare permanentă pentru licențiați în drept, asistență socială, psihologie, sociologie, pedagogie

Paul Voicu - Primar 2020

Daca vrei sa devii consilier de probatiune si sa urmezi o cariera in acest domeniu, acum ai posibilitatea de a intra in baza de date a Directiei de Probatiune.

ministerul JustitieiEști eligibil dacă ești licentiat in asistenta sociala, psihologie, sociologie, pedagogie sau drept.

ELIT

Probatiunea promoveaza si executa masurile si sanctiunile noncustodiale prin sprijinirea persoanelor care au comis infractiuni sa respecte legea, contribuind astfel la cresterea gradului de siguranta sociala.

 

Mihail David - 2020

Trebuie sa urmezi  3 pasi:

Dacă vrei să devii consilier de probaţiune şi să urmezi o carieră în acest domeniu, acum există posibilitatea de a intra în baza de date a DNP. Pentru acest lucru, trebuie urmați trei pași:

  1. Verifică dacă îndeplineşti condiţiile prevăzute de art. 20 din Legea 123/2006 privind statutul personalului de probaţiune:

ART. 20

(1) Pentru a fi numită în funcţia de consilier de probaţiune persoana trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii:

  1. a) să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
  2. b) să nu aibă antecedente penale, să nu aibă cazier fiscal;
  3. c) să cunoască limba română, scris şi vorbit;
  4. d) să fie aptă din punct de vedere medical şi psihologic pentru exercitarea funcţiei, fapt dovedit pe baza testării medicale şi psihologice de specialitate organizate în acest scop;
  5. e) să se bucure de o bună reputaţie;
  6. f) să fie licenţiată în asistenţă socială, psihologie, sociologie, pedagogie sau drept;
  7. g) să promoveze concursul organizat pentru ocuparea funcţiei pentru care candidează.

(2) În termen de 60 de zile de la angajare, persoana trebuie să prezinte direcţiei de specialitate dovada stabilirii reşedinţei în România.

  1. Completează CV-ul în format european (vezi modelul anexat şi instrucţiunile de completare). CV în format european â
  2. Trimite CV-ul completat la adresa de email recrutare.probatiune@just.ro

După trimiterea CV-ului către Direcţia de probaţiune, se va trimite un mesaj de confirmare. Atunci când se va organiza un concurs de ocupare a posturilor vacante din sistemul de probaţiune, se va trimite o înştiinţare prin email.

 

Ca activitati principale, consilierul de probatiune:

– intocmeste referate de evaluare;

– supravegheaza modul in care minorii, respectiv persoanele condamnate respecta si executa masurile si obligatiile impuse de catre instanta in sarcina acestora;

– ofera asistenta individuala si de grup persoanelor aflate in supravegherea serviciilor de probatiune si celor aflate in penitenciar / centru de reeducare minori;

– participa la lucrarile Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din penitenciare;

-ofera asistenta victimelor unor infractiuni.

 

Care sunt avantajele acestui sistem de recrutare?

– Esti in baza de date a Directiei de Probatiune. Poti fi instiintat nu numai cu privire la posturile scoase la concurs, ci si cu privire la activitatile de voluntariat, evenimente, cursuri organizate de catre Directia de Probatiune, programe de master in probatiune etc.

-Vei fi anuntat imediat ce se vor scoate posturi la concurs. Nu trebuie sa verifici in fiecare zi site-ul Ministerului Justitiei, ci doar contul tau de email.

 

Sursa: www.just.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

Mihalachi Sorin 15 februarie 2016 at 20:51

Doresc să devin consilier de probaţiune

dolfi 15 februarie 2016 at 21:29

Nu doresc sa devin consilier de probatiune

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...