”Vrăjitoare” cercetate pentru înşelăciune şi şantaj de polițiștii din Abrud, – I-au golit buzunarele unui bărbat ”bântuit de duhuri rele”

În data de 25 august a.c., poliţiştii din Abrud au luat măsura reţinerii faţă de 3 femei care ar fi comis fapte de înşelăciune şi şantaj asupra unui bărbat din Abrud. Femeile i-au cerut peste 43.000 de lei în schimbul unor ritualuri ce urmau să-l ferească de necazuri şi care ar fi condus la căsătorie.

Pentru probarea activităţii infracționale a celor 3 femei, poliţiştii din Abrud au realizat un flagrant.

ELIT

În fapt, în data de 25.08.2014, poliţiştii din Abrud au fost sesizaţi de către un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Abrud, cu privire la faptul că a fost victima unor infracțiuni de înşelăciune şi şantaj, comise de S.A.M., de 36 de ani, din Abrud, B.A., de 67 de ani, din Zlatna şi S.A.C., de 48 de ani, din Zlatna.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în perioada decembrie 2013 – mai 2014, victima a avut o relaţie de prietenie cu S.M.A. pe care a împrumutat-o cu suma de 4.200 de lei, bani ce nu i-au mai fost restituiţi.

Ulterior, femeia, în complicitate cu B.A. şi S.A.M., au obţinut de la victimă suma de 43.700 de lei, reprezentând contravaloarea unor ritualuri care ar fi condus, în cele din urmă, la căsătoria dintre victimă şi S.M.A. dar şi la alungarea „duhurilor rele”.

ADEZIUNE PLUS

Pentru încheierea tuturor ritualurilor, victimei i-a mai fost cerută suma de 11.400 de lei a căror neplată ar fi condus la „abaterea unor necazuri mari” asupra sa şi a familiei sale.

În cele din urmă, bărbatul a realizat că este victima unor infracţiuni şi a cerut ajutorul poliţiei.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a celor 3 femei, în cursul zile de ieri, 25 august, poliţiştii din Abrud au realizat un flagrant, într-o locaţie de pe raza municipiului Alba Iulia unde victima împreună cu una dintre femei, stabilise întâlnirea în care urma să fie predată suma de 11.400 de lei.

Faţă de cele 3 femei, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore urmând ca în cursul zilei de azi, 26 august 2014, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracțiunilor de înşelăciune şi şantaj.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii lor activităţi infracționale.

UPDATE: În data de 26.08.2014, poliţiştii din Abrud le-au prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni pe cele 3 femei cercetate într-un dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune şi şantaj.

Unitatea de parchet a sesizat instanţa de judecată iar pe numele celor 3 femei au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

VIDEO| PERCHEZIȚII în Alba și alte județe din țară într-un dosar cu acuzaţii de fals de monedă: Cum opera gruparea infracţională

Ofițerii BCCO Piteşti au efectuat marţi, 12 ianuarie, mai multe percheziţii domiciliare, în judeţele Alba, Sibiu, Arad şi Bacău, într-un… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

DOCUMENT| Orașul Abrud SCAPĂ de restricții. Incidența de infectare a scăzut sub 1,5/1000 de locuitori

Datorită scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 1.5 la mie, orașul Abrud scapă de restricțiile impuse prevenirii răspândirii noului coronavirus,… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Alba Iulia REVINE la SCENARIUL ROȘU. Incidența de infectare a ajuns la 3 cazuri/1000 de locuitori

Deși carantinarea Municipiului Alba Iulia a „dat roade” în ceea ce privește scăderea numărului de persoane infectate, orașul nostru a… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL: Starea de alertă, PRELUNGITĂ cu încă 30 de zile: Măsurile și restricțiile care vor trebui respectate

Prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, începând de miercuri, 13 ianuarie a fost aprobată de către Guvernul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Modificări ale Organigramei și a Statului de funcții ale Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia, pe masa consilierilor județeni

Pe masa consilierilor județeni din Alba, în cadrul ședinței din data de 25 februarie 2021, se află aprobarea modificării Organigramei… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

OFICIAL| 3.697 cazuri noi de coronavirus în România. Bilanțul total ajunge la 676.968 de îmbolnăviri

Marți, 12 ianuarie 2021, Grupul de Comunicare Strategică a dat publicității noul bilanț al pandemiei de COVID-19 în România. Până… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

w1 26 august 2014 at 12:28

ha ha ha… tare asta !

S 26 august 2014 at 13:03

Inceputul ii bun, bine ca politistii, si-au lasat teama la o parte, si s-au dat la „cele mistice”! Oare cand, vor fi luati in „vizor” si membrii „Asociatiei Escrocilor in Sutana”, ca acolo ii marea inselatorie, nu ca la aceste 3 „gainare”, ci in stil mare, ca se pare „lumea buna” s-a balcanizat si prostit?

sandu gheorghe 27 august 2014 at 7:48

Nu doar acest oma fost păcălt de această escroacă din Abrud. Foarte multe cadre medicale din Spitalul orășenesc Abrud au fost escrocate. De unde a avut bani paznicul spitaluui. Pe cine a vrut să mai escrocheze asistenta din Abrud duminică-sau poae chiar l-a escrocat. Ce afaceri a făcut asistenta cu Compania RMGC-nu o întreabă nimeni?

Comentariile sunt oprite