Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Voucherele sociale: În ce județe vor ajunge prima dată tichetele de 250 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Voucherele sociale: În ce județe vor ajunge prima dată tichetele de 250 de lei

A început distribuirea prin poștă a primelor loturi de carduri pe care românii vor primi ajutoarele sociale oferite de Guvern. Cardurile pentru vouchere valorice vor ajunge treptat la populația eligibilă pentru a primi ajutoarele oferite de Guvern, iar primul lot a început să fie distribuit în cinci județe din țară.

Românii la care vor ajunge primele vouchere sociale

Poșta Română a început să distribuie cardurile pe care vor fi virați banii din ajutoarele acordate de Guvern. Primul lot de 35.000 de carduri electronice va ajunge la beneficiarii din județele Ilfov, Brăila, Buzău, Olt și Galați. Voucherele sociale au o valoare de 250 de lei fiecare și sunt acordate românilor cu venituri modeste, în cadrul programului guvernamental „Sprijin pentru România”.

Cardurile urmează să fie distribuite în patru etape, din două în două luni, până la finalul acestui an. Următorul lot va avea 300.000 de carduri, iar acestea urmează să fie distribuite de angajații poștei săptămâna viitoare. Aproximativ 55.000 dintre ele vor ajunge la beneficiarii din București.

„Astăzi, Poşta Română îşi pune la dispoziţia oamenilor, aşa cum o face în fiecare zi, cel mai de preţ capital pe care îl are, poştaşii. Colegii mei au început, de la prima oră a dimineţii, să distribuie rapid loturile de carduri pentru voucherele valorice.

Vreau să asigur populaţia că nu trebuie să existe nicio îndoială că vom reuşi să ducem această misiune la capăt cu succes, eficient, exact în timpul asumat în acest proiect. Spun asta pentru că am mare încredere în angajaţii din operaţionalul companiei, care nu sunt la prima experienţă de acest gen.

Să nu uităm că Poşta Română are capacitatea logistică necesară, fiind singura companie care are expertiza de a livra orice trimitere, chiar şi în cel mai îndepărtat colţ al ţării”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române.

Românii cu venituri modeste ar putea beneficia de vouchere oferite de Guvern pe o perioadă de cinci ani. Anunțul a fost făcut de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Acesta a spus că Guvernul negociază cu reprezentanții Comisiei Europene pentru ca voucherele să fie acordate până în anul 2027.

Sursa: impact.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea