Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Vouchere educaționale 2023: Părinții cu venituri mici trebuie să mai aștepte! Când vin banii de la stat pentru rechizite

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vouchere educaționale 2023: Părinții cu venituri mici trebuie să mai aștepte! Când vin banii de la stat pentru rechizite

Voucherele educaționale, numite în OUG nr. 133 din 7 august 2020 „tichete sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional”, sunt carduri cu câte 500 de lei care sunt acordate pentru a acoperi cheltuielile pentru materiale școlare, potrivit OUG.

Pentru anul școlar 2023-2024, tichetele educaționale de 500 de lei vor fi acordate pentru 300.000 de copii de grădiniță și elevi din medii vulnerabile, după cum se arată într-un răspuns al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) din august. Ministerul Educației a trimis către inspectoratele școlare calendarul acțiunilor care trebuie derulate de acestea și de către unitățile școlare subordonate, în vederea întocmirii listelor de elevi care vor beneficia de rechizite gratuite în anul școlar care tocmai a început. Astfel, până la data de 22 septembrie, trebuie încheiate procedurile de informare a potențialilor beneficiari, primite dosarele aferente și întocmite listele copiilor care vor primi această formă de ajutor din partea statului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Conform Ordonanței de Guvern nr. 33/2001, se acordă ajutoare sub formă de rechizite școlare pentru copiii înscriși în clasele cuprinse între clasa pregătitoare și clasa a VIII-a, cu condiția ca aceștia să provină din familii al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, înregistrat în luna iulie a fiecărui an, să nu depășească suma de 1.500 lei (echivalentul a 50% din salariul de bază minim brut pe țară, valabil pentru acest an și în cuantumul de 3.000 lei).

Citește și: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii trecuți la română matematică și disciplina la alegere pentru elevii de clasa a 12-a: 2022, 2021

Prin intermediul unui ordin emis de către ministrul Educației în martie 2023, a fost stabilit faptul că, începând cu anul școlar 2023-2024, elevii vor primi ajutoare sub formă de rechizite școlare. Acestea vor consta într-o sumă de 65 lei pentru fiecare elev din învățământul primar și 75 lei pentru fiecare elev din învățământul gimnazial.

Cine beneficiază de aceste tichete
Conform ordonanței menționate, la stabilirea venitului mediu net lunar pe membru de familie se iau în considerare toate veniturile pe care membrii acesteia le realizează, inclusiv cele care provin din indemnizația de șomaj, creanțe legale, convenții civile de întreținere aflate în executare, indemnizații cu caracter permanent, alocații de stat pentru copii, alocații de întreținere pentru copii încredințați sau dați în plasament, burse pentru elevi și studenți.

De asemenea, dacă familia are în proprietate terenuri, clădiri, spații locative sau alte bunuri, mobile sau imobile, se vor lua în considerare la calcularea veniturilor și arenda, chiriile, alte fructe civile, naturale sau industriale, produse de aceste proprietăți.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea