Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

”Voluntari pentru comunitate”, la Sebeș – proiect ce vizează creşterea gradului de implicare a tinerilor în viaţă comunităţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Proiectul „Voluntari pentru comunitate” este implementat de Asociaţia GISAS Sebeş în perioada 27 iulie- 27 octombrie 2016 și are ca scop creşterea gradului de implicare a tinerilor în viaţă comunităţii, în vederea consolidării identităţii comunităţii locale, a promovării arhitecturii locale şi a valorilor fundamentale: civism, toleranţă, convieţuire. Proiectul este finanţat de Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport Alba şi se desfăşoară în parteneriat cu Facultatea de Arhitectură şi Urbanism Timişoara, Colegiul Naţional ”Lucian Blaga” Sebeş, Liceul German Sebeş.

proiect sebesObiectivele proiectului care susţin realizarea scopului sunt: promovarea voluntariatului mijloc de integrare socială şi culturală pentru un număr de 45 de tineri, elevi şi studenţi pe o perioada de 3 luni; implicarea activă a unui număr de 45 de tineri elevi şi studenţi în promovarea valorii arhitecturale locale în contextul unei dezvoltări durabile.

Grupul ţintă îl va reprezenta 25 de studenţi de la Facultatea de Arhitectură şi Urbanism din Timişoara din care 5 provin din Sebeş şi 20 de elevi din învăţământul preuniversitar, cu vârste între 14 şi 30 de ani, beneficiari direcţi. Beneficiarii indirecţi ai proiectului vor fi elevii din şcolile şi liceele din Sebeş unde se va face diseminarea proiectului şi se vor desfăşura activităţi ce vor asigura sustenabilitatea proiectului, comunitatea şi autorităţile locale, care prin proiectele propuse de studenţi şi elevi vor avea o imagine privind reamenajarea centrului istoric şi a cetăţii medievale, precum şi propuneri de activităţi de voluntariat pentru tineri.

Activităţile proiectului pentru atingerea obiectivelor şi a scopului proiectului sunt: 1. Pregătirea proiectului. Selecţia grupului ţintă; 2. Workshop: Voluntaritul în comunitate; 3. Workshop: Zidurile Cetăţii; 4. Dezbatere publică şi chestionare în cartiere; 5. Realizarea proiectelor cu propunerile de reamenajare a centrului istoric, respectiv a cetăţii medievale; 6. Expoziţie şi prezentarea proiectelor, 7. Evaluarea şi mediatizarea proiectului.

Ne dorim ca prin calitatea activităţilor propuse şi a impactului asupra comunităţii, cât şi a grupului ţintă implicat să atragem interesul autorităţilor locale şi a comunităţii, iar prin participarea mass- mediei locale, punctul de plecare pentru o nouă abordare privind problematica voluntariatului şi a imaginii oraşului Sebeş.

Rezultatele aşteptate ale proiectului sunt: utilizatea tinerilor ca resurse ale comunităţii şi creşterea gradului de implicare a lor în acţiuni de voluntariat şi culturale locale; valorificarea ideilor propuse de tinerii din grupul ţintă; promovarea cetăţii şi a monumentelor istorice din oraşul Sebeş. Promovarea proiectului se va face prin mass- media locală, TV şi radio, articole în presă, site-urile şcolilor partenere, revistele şcolare, site-urile instituţiilor inplicate (finanţatori, beneficiar, parteneri, colaboratori, etc). De asemenea prin materialele promoţionale: roll-up, afiş, pliante, mape, flyere.

Sustenabilitatea proiectului va fi asigurată de activitatea celor 20 de elevi voluntari din grupul ţintă care vor organiza în şcolile din Sebeş activităţi de voluntariat şi vor prezenţa cu ocazia diferitelor evenimente (sesiuni de comunicări, dezbateri, mese rotunde) experienţa câştigată în proiect, materielele proiectului şi proiectele proprii prin care au identificat soluţii pentru problemele sesizate în şcoală sau comunitate. De asemenea sustenabilitatea proiectului va fi asigurată şi printr-o mai bună orientare în carieră a tinerilor din grupul ţintă datorită experintei acumulate şi a schimbului de bune practici.

Coordonator proiect, Groza Rodica


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea