Volei Alba Blaj vrea să elimine vicecampioana Ştiinţa Bacău *Partida are loc astăzi, la ora 17.00 în sala „Timotei Cipariu”

Paul Voicu - Primar 2020

Revelaţia campionatului până în prezent, Volei Alba Blaj va susţine astăzi, în sala „Timotei Cipariu”, de la ora 17.00, partida retur din sferturile de finală ale Cupei României la volei feminin, cu liderul Diviziei A1, Ştiinţa Bacău. În tur a fost 1-3, după probleme de arbitraj, astfel că blăjencele au nevoie de o victorie cu minimum acelaşi scor (caz în care se va juca „setul de aur”) pentru a se califica în Final Four, unde au ajuns deja Dinamo Bucureşti, Tomis Constanţa şi CSM Bucureşti.

Ar fi cea mai mare performanţă de până în prezent a grupării din „Mica Romă”, Volei Alba Blaj urmând fără îndoială să beneficieze, din nou, de suportul moral al publicului. Vicecampioana României, Ştiinţa Bacău a reuşit un transfer important în „mercato” dintre tur şi retur – ridicătoarea olandeză Kim Staelens (31 ani), însă, în runda anterioară a suferit prima înfrângere stagională, 2-3 cu CSM Bucureşti, ocupanta poziţiei a 5-a în ierarhie şi, cu siguranţă va fi întâmpinată cu ostilitate în sala Blajului.

ELIT

*Prima apariţie a achiziţiilor în faţa fanilor

Cu prilejul întâiului joc oficial acasă, în anul 2013, suporterii din Blaj vor avea prilejul să urmărească la lucru noile achiziţii, argentiniana Josefina Fernandez, respectiv americanca Sherisa Livingston, ce au lăsat o impresie excelentă la Craiova. „Ne aşteaptă o confruntare foarte dificilă, întâlnirile din cupă au cu totul altă anvergură decât partidele din campionat. Avem avantajul terenului propriu, cu presiunea publicului, am realizat două transferuri ce ne-au întărit, există moral bun, deci suficiente premise pentru a ne bate. Ştiinţa nu reprezintă o echipă invincibilă, este un adversar puternic, însă suntem pregătiţi să luptăm pentru calificare, ne dorim să accedem în semifinale”, a apreciat Sergiu Ştefănescu, preşedintele Volei Alba Blaj. Fără probleme de lot, antrenorul Marius Macarie crede că propria echipă are şanse reale pentru a depăşi Ştiinţa Bacău. „Sunt convins că ne aşteaptă o confruntare extrem de tensionată, pentru că sunt ambiţii multiple la mijloc. Întâlnim o formaţie experimentată, închegată, care cu siguranţă că şi-a revenit după sincopa din Capitală şi va încerca să-şi apropie calificarea”, a afirmat Marius Macarie. Duelurile directe de până în prezent au fost favorabile moldovencelor, ce au învins în două rânduri, 3-1 în tur, respectiv 3-0 în campionat (în 1 decembrie 2012), atunci consemnându-se ultimul eşec al grupării din „Mica Romă”.

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...