Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj, pentru a 4-a oară în grupele Champions League | Echipa din “Mica Romă”, repartizată în urna a treia a competiției continentale

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj, câștigătoarea eventului național în ediția anterioară, va evolua pentru a 4-a oară în grupele Champions League, competiția supremă a voleiului feminin de pe “Bătrânul Continent”, fiind repartizată în urna a treia înaintea tragerii la sorți.

Echipa din “Mica Romă”, ce se mândrește cu o performanță remarcabilă, disputarea a două finale europene consecutive, în 2018 – Liga Campionilor și în acest an în Cupa CEV, va afla în 25 octombrie, când va avea loc tragerea la sorți, la Sofia, adversarele din grupa Ligii Campionilor, ediția 2019/ 2020, fiind repartizată în urna a 3-a.

Dar iată componența urnelor, în care se vor regăsi 20 de formații: *Urna I: VakifBank Istanbul, Imoco Volley Conegliano, Dinamo Moscova, Eczacibasi VitrA Istanbul, Igor Gorgonzola Novara; *Urna a II-a: LKS Commercecon Lodz, RC Cannes, Lokomotiv Kalinigrad Region, Bodowlani Lodz, Nantes VB; *Urna a III-a: CSM VOLEI ALBA BLAJ, Allianz MTV Stuttgart, Nova KBM Branik Maribor, Maritza Plovdiv, LP Salo; *Urna a IV-a: Fenerbahce Opet Istanbul, Savino Del Bene Scandicci, Uralochka-NTMK Ekaterinburg, plus două echipe venite din calificări. Formațiile vor fi repartizate în 5 grupe, iar meciurile sunt programate în 19-21 noiembrie (etapa 1), 26-28 noiembrie (etapa a 2-a), 17-19 decembrie (etapa a 3-a), 21-23 ianuarie 2020 (etapa a 4-a), 4-6 februarie 2020 (etapa a 5-a), 18 februarie (etapa a 6-a).

Gruparea condusă de Darko Zakoc va disputa partidele considerate pe teren propriu tot în Sala “Transilvania” din Sibiu, locația obișnuită a jocurilor europene. Reprezentanta Româniiei este calificată direct în grupele Ligii Campionilor, asta după ce, în ediția anterioară, din postura de vicecampioană, Volei Alba Blaj a evoluat în tururile preliminarii din Champions League, unde a depășit UP Olomouc, fiind eliminată de MTV Stuttgart. Parcursul european a continuat însă într-o manieră extraordinară, până în finala Cupei CEV, a doua competiție ca importanță, o dublă cu Busto Arsizio.

Înaintea debutului în cea de-a șasea campanie europeană consecutivă (drum început în 2014), Volei Alba Blaj a strâns 48 de jocuri internaționale oficiale (19 victorii și tot atâtea înfrângeri). În precedentele trei prezențe în grupele Ligii Campionilor, formația blăjeană a reușit în 2018 să depășească această fază, calificându-se între primele șase și organizând ulterior Final Four-ul de la București, când a obținut cel mai important rezultat din istoria voleiului feminin autohton: medaliile de argint.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele

Dan HENEGAR

Publicat

în

Bătălie încinsă pentru calificarea în play-off-ul Seriei 9 din Liga 3: Unirea Ungheni, CSU Alba Iulia și CSM Unirea Alba Iulia, cursă pentru două locuri! Vezi calculele accederii în „careul de ași” Ultima rundă a sezonului regular va decide numele ultimelor două echipe care vor obține biletele pentru play-off, asta întrucât primele clasate Gloria Bistrița […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea