Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj, înfrângere dramatică în fața campioanei Franței în grupele Ligii Campionilor: Aproape 2.000 de spectatori la meciul din „Mica Romă”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Volei Alba Blaj, înfrângere dramatică în fața campioanei Franței în grupele Ligii Campionilor: Aproape 2.000 de spectatori la meciul din „Mica Romă”

La primul meci din grupele Ligii Campionilor la volei feminin jucat în noua sală polivalentă „Alba Blaj” Arena, miercuri seară, Volei Alba Blaj nu a izbutit să se impună, fiind învinsă dramatic.

Campioana României a fost depășită în cinci seturi de campioana Franței, Volero Le Cannet. Volei Alba Blaj a revenit spectaculos după ce a fost condusă cu 1-0 la seturi. Cu o prestație solidă în setul 4, echipa din Hexagon a trimit, însă, disputa în decisiv, pe care și l-a și adjudecat. Volei Alba Blaj a obținut un punct și a lăsat o impresie mai mult decât onorabilă.

Rezultat final: Volei Alba Blaj – Volero Le Cannet 2-3 (18-25, 25-22, 25-15, 20-25, 13-15).

În primul set s-a mers cap la cap până la 10-10, după care formația vizitatoare a început să se distanțeze. Volei Alba Blaj a mai reușit în câteva rânduri în partea a doua a primului parțial să apropie la două lungimi de puternicul oponent, însă până la urmă Volero Le Cannet și-a adjudecat la o diferență clară, 25-18, acest set. Setul secund a arătat o echipă a Blajului mult mai determinată și precisă în execuțiile decisive și, implicit mai mereu la conducerea ostilităților din teren. Astfel parțialul al doilea fost câștigat logic de formația din „Mica Romă”: 25-22. Campioana României a început în forță setul 3, conducând cu 4-0 și sporind ecartul pas cu pas. Al treilea parțial s-a încheiat cu un incredibil 25-15. Într-un al patrulea set echilibrat până la 9-9, campioana Franței a avut o tresărire de orgoliu și s-a impus finalmente cu 25-20, în ciuda forcing-ului de final al Blajului pe serviciile foarte bune ale tinerei Paula Partnoi.

A urmat setul decisiv, în care Volei Alba Blaj a condus cu 2-0 și 3-1. Desfășurarea ulterioară a fost electrizantă. La jumătatea setului Volero Le Cannet conducea cu 8-6. Volei Alba Blaj a egalat la 9 și apoi la 10. Campioana Franței s-a dus, însă, la 12-10 și totul părea tranșat. Blajul nu a renunțat la luptă și a restabilit iar egalitatea, la 12. Fosta echipieră a campioanei României, Victoriia Russu, a realizat punctul 13 pentru oaspete. S-a făcut 14-12 pentru campioana Franței, după ce Stevan Ljubičic a primit al doilea galben și, implicit, roșu pentru întârzierea voită a jocului (n.a. a cerut time-out, al treilea, deși nu avea acest drept). Blajul a redus ecartul la un singur punct, însă până la urmă echipa din Franța a câștigat parțialul decisiv cu 15-13.

1.750 de spectatori au asistat la duelul european de la Blaj, în care Bogumila Biarda (Volei Alba Blaj), cu 25 de puncte, a fost cea mai productivă jucătoare de pe teren.

Volei Alba Blaj: Katarina Jović – 3 puncte, Jovana Kocić – 10 , Bogumila Biarda – 25, Iarina Axinte – 3, Nneka Onyejekwe – 9, Drussyla Costa – 4, Britt Rampelberg (l); au mai intrat Isidora Kockarević – 10, Paula Partnoi, Lea Deak – 3. Antrenor Stevan Ljubičic.

În celălalt meci al etapei a doua din grupa E a Ligii Campionilor, LKS Lodz a învins cu 3-0 formația SC Prometey Dnipro. Cu 4 puncte strânse din primele două meciuri, Volei Alba Blaj o secondează în clasament pe Volero Le Cannet, care are 5 puncte.

Urmează două dueluri în țară pentru Volei Alba Blaj: duminică (ora 17:00), deplasare la Dinamo (Divizia A1), miercuri, o nouă deplasare, la Voluntari (în Cupa României, 22 noiembrie)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Târg de Crăciun la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia | Strângere de fonduri pentru dotarea și modernizarea bibliotecii

Dan HENEGAR

Publicat

în

După modelul de succes din 2022, când s-au strâns fonduri pentru realizarea unui teren de sport acoperit, lucrările fiind în desfășurare, și în acest an Târgul de Crăciun al Liceului cu Program Sportiv Alba Iulia are un scop bine definit: crearea unei biblioteci funcționale, sub deviza “Împreună pentru școala noastră”. Printr-un parteneriat cu Narada, în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare