Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj, în stil de mare campioană, în Champions League! Formaţia din „Mica Romă” a repurtat o victorie fabuloasă în Polonia cu Developres SkyRes Rzeszow şi e liderul grupei!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a repurtat o victorie incredibilă în Champions League, 3-0, în Polonia, cu Developres SkyRes Rzeszow, în primul meci din 2018, unul ce a durat numai 80 de minute, iar tripla campioană a României are maximum de puncte după două jocuri susținute în Grupa A a competiției supreme!

Un succes entuziasmant, pe care puţini îl anticipau, iar “mândria judeţului” este liderul grupei, cu şase puncte (în celălalt joc, Volero Zurich – Mulhouse 2-3), fără a pierde vreun punct. “O seară istorică pentru Blaj, judeţul Alba şi, de ce nu, pentru România! Să învingi cu 3-0 pe terenul unei echipe fruntaşe din Polonia reprezintă ceva unic. Fetele au fost extraordinare, staff-ul a pregătit excelent confruntarea, iar suporterii veniţi de la Blaj ne-au încurajat în permanenţă. Sperăm şi credem că nu ne vom opri aici”, a declarat Vladimir Bacşiş, directorul general al CSM Volei Alba Blaj, după recitalul oferit de formaţia condusă de Darko Zakoc. Clasament: 1. Volei Alba Blaj 6 p, 2. Developres SkyRes Rzeszow 3 p, 3. Mulhouse 2 p, 4. Volero Zurich 1 p.

*Cleger, MVP-ul întâlnirii, cu 29 de puncte

Cu un blocaj remarcabil și având în Ana Cleger (MVP-ul întâlnirii), Adina Salaoru și Nneka Oniejekwe, cele mai bune jucătoare, cubaneza având o evoluție de senzație, reprezentanta României a etalat o prestație demnă de o mare campioană. Pe durata confruntării, blăjencele au avut emoţii doar în finalul setului secund, când oponentele au revenit de la 20-24 şi au anulat 4 mingi de set. ACampioana României va avea în continuare următorul program în grupa A: ASPTT Mulhouse VB – Blaj (24 ianuarie), Blaj – ASPTT Mulhouse VB (7 februarie), Blaj – Developres Rzeszow (22 februarie) şi Volero Zurich – Blaj (27 februarie). Prima clasată din fiecare din cele patru grupe, plus două echipe cu cea mai bună linie de clasament se vor califica în faza Play-off 6 al Ligii Campionilor, care programează partide între 20 martie şi 5 aprilie. Dacă dintre acestea una câştigă dreptul de organizare al Final Four, atunci respectiva echipă este calificată automat în „careul de aşi” şi o altă echipă clasată pe locul al doilea în grupă va intra în Play-off 6, unde sunt trei „duble”.

*Campioana revine în Sala „Timotei Cipariu”, duminică şi luni, campioana Volei Alba Blaj întâlneşte „U” Cluj şi Penicilina Iaşi

Voleiul îşi reintră în drepturi în „Mica Romă”, Volei Alba Blaj urmând să susţină în weekend, în Sala „Timotei Cipariu”, în faţa propriilor suporteri, două întâlniri din Divizia A1, întâiele jocuri din 2018 din competiţia internă. Aseară echipa lui Darko Zakoc a avut examen european în Polonia în cadrul Champions League şi urmează două confruntări considerate facile: *duminică, de la ora 18.00, cu CS Universitatea NTT Data Cluj (etapa a 11-a) şi *luni, 15 ianuarie, de la ora 18.00, cu Penicilina Iaşi (etapa a 12-a) – dispută în care blăjencele sunt considerate vizitatoare (sala din Iaşi a intrat în reparaţii).

Sunt partide ce se vor încheia în minimum de seturi, în condiţiile în care oponentele sunt ultimele două clasate: „U” Cluj (locul 9, 5 puncte) şi Penicilina Iaşi (locul 10, 4 puncte), iar tripla campioană se poziţionează pe locul secund, cu 27 de puncte (10 victorii şi un insucces). Confruntarea cu moldovencele se dispută în devans (etapa este programată în 20 ianuarie), iar iubitorii voleiului din Blaj au oportunitatea să-şi vadă favoritele la lucruri trei întâlniri consecutive, pentru că în 27 ianuarie este derby-ul cu CSM Bucureşti, liderul stagiunii, derby-ul începutului de an, meciul care într-adevăr contează.

Foto: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea