Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Volei Alba Blaj, eșec cu Avo Asterix Beveren | Campioana României, în grupa E a Ligii Campionilor, primul meci, în Polonia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, campioana României, a pierdut ultima partidă din cadrul turului secund preliminar al Ligii Campionilor, 0-3 (20-25, 20-25, 19-25) cu Avo Asterix Beveren și a terminat pe locul secund grupa de calificare, urmând să evolueze în Grupa E a competiției europene.

Ambele echipe erau calificate înaintea partidei directe din ultima zi a turneului din „Alba Blaj” Arena, miza fiind în stabilirea poziției din grupă. Gazdele au apelat la formația secundă, spre deosebire de oponente care au mizat pe garnitura de bază și au condus aproape în permanență. O înfrângere asumată de reprezentanta României, într-o partidă ce a avut, cât de cât echilibrat, ultimul parțial. Partida a durat 80 de minute, iar MVP-ul întâlnirii a fost Iris Vos – cu 21 puncte, asistența fiind de 1280 de spectatori (cea mai numeroasă din cele 3 zile).

Cu calificarea asigurată după dramatica întâlnire cu Mladost Zagreb, antrenorul Stevan Ljubičic a menajat titularele, în perspectiva întâlnirii cu CSM Târgoviște de luni, 30 octombrie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

A fost prima înfrângere din acest sezon și totodată primul insucces în Polivalenta din Blaj pentru Volei Alba Blaj, care acumulase 8 victorii consecutive în precedentele întâlniri, în 3 competiții diferite.

A fost un turneu greu, dar am obținut calificarea în grupe, ceea ce era cel mai important. Nu avem mult timp pentru recuperare, ne așteaptă luni un meci dificil cu CSM Târgoviște. Miercuri am avut un meci foarte greu, cu Mladost Zagreb, am jucat 5 seturi și am dorit să le ofer unor jucătoare posibilitatea să se odihnească, mă refer aici în primul rând la Nneka și Drussyla, în perspectiva meciului de campionat. Avem o echipă tânără, a fost un pic și presiunea turneului organizat la Blaj, dar ne-am îndeplinit obiectivul”, a declarat antrenorul principal al campioanei României.

Avo Asterix Beveren va evolua în Grupa D, având parte de adversari mult mai titrați, Carraro Imoco Conegliano, Developres Rzeszow sau Allianz MTV Stuttgart).

Echipa din „Mica Romă” le va avea oponente pe  LSK Commercecon Lodz, Volero Le Cannet și SC Prometey Dnipro (care va juca în România, la Mioveni), urmând a debuta în Polonia, în deplasare. Meciurile sunt următoarele: Lodz (d) – 8 noiembrie, Le Cannet (a) – 15 noiembrie, Prometey (a) – 29 noiembrie, Le Cannet (d) – 5 decembrie, Lodz (a) – 10 ianuarie, Prometey (d) – 16 ianuarie

Volei Alba Blaj: Jovana Kocić – 4, Isidora Kockarević – 10, Lea Deak – 3, Raisa Ioan – 4, Anneclaire Ter Brugge – 11, Paula Partnoi – unul, Andra Cojocaru (l); au mai intrat Britt Rampelberg (l), Katarina Jović – 6, Iarina Axinte, Drussyla Costa; Bogumila Biarda, Nneka Onyejekwe, Daria Ocenic. Antrenor Stevan Ljubičic

Foto: CEV


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea