Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Volei Alba Blaj – CSM Lugoj 2-3, în semifinalele Cupei României! Echipa din „Mica Romă” a ratat eventul!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Campioana României Volei Alba Blaj a pierdut cu CSM Lugoj, scor 2-3 (24-26, 20-25, 26-24, 25-15, 11-15), în prima semifinală a Cupei României, în Final Four-ul de la Pitești. Echipa din „Mica Romă” a ratat astfel realizarea eventului național, obiectivul finalului de sezon, după câștigarea celui de-al 7-lea titlu național.

Partida s-a dovedit una dramatică, cu Blajul revenind de la 0-2, egalând, însă ratând finala în al 5-lea set, unul adjudecat de CSM Lugoj cu 15-11. În ultimul set, Lugojul a condus cu 8-6, Blajul a ajuns la 9-8, dar cele 5 puncte consecutive ale adversarelor au înclinat balanța. O nouă confruntare maraton, care a durat 126 de minute, principalele realizatoare fiind Aliona Martiniuc – 23 de puncte și Yelizaveda Ruban – 22 (ambele CSM Lugoj), respectiv Gergana Dimitrova – 21 și Dajana Bošković – 20 (Volei Alba Blaj).

CSM Lugoj a devenit un coșmar în actuala stagiune pentru Volei Alba Blaj, echipă căreia i-a produs două decepții majore, care au costat-o două trofee interne: Supercupa României și acum Cupa României. Duș rece pentru formația din Ardeal, care astfel încheie sezonul cu un eșec dureros, ediția 2022/2023 însemnând lumini (titlu, finală CEV), dar și umbre (ratarea Supercupei României, a Cupei României, eliminarea din grupele Champions League)

Finala va fi duminică, 14 mai, la ora 18.00 (pe TVR 3), între CSM Lugoj și învingătoarea din a doua semifinală, respectiv CSM Târgoviște, care a învins Dinamo, scor 3-2 (după ce a condus cu 2-0, a fost egalată și 15-12 în decisiv)

Iarăși meci dificil pentru Volei Alba Blaj împotriva revelației acestei stagiuni, la fel ca în Supercupa României, în octombrie 2022, la Mioveni (1-3 la meciul de debut al acestui sezon), sau în toamna trecută, în turul Diviziei A1, în Sala „Timotei Cipariu” (3-2, după un meci dramatic).

*Primul set pierdut de la 22-18

Tot fără Victoriia Russu – indisponibilă în acest final de sezon, echipa din „Mica Romă” a avut parte de un prim set echilibrat, cu bănățencele într-o primă fază în avantaj. Campioanele au depășit debutul ușor ezitant și încet s-au instalat la conducere, având avantaj, 22-18. Se părea că lucrurile au reintta în făgașul normal, dar emoțiile au continuat întrucât oponentele au reușit o serie de senzație, cu 6 puncte la rând, au preluat conducerea (24-22) și au avut două mingi de set. Blajul le-a anulat, a fost iar egalitate, dar în cele din urmă CSM Lugoj și-a adjudecat parțialul cu 26-24.

Profitând de avantajul moral, Lugojul a început perfect setul al doilea în care a condus cu 8-5 și s-a instalat la timona partidei. Blajul cotinuă evoluția modestă, cu toate înlocuirile făcute de Stevan Ljubičić, care a încercat să stopeze marșul adversarelor, iar echipa din Banat s-a distanțat la 5 puncte (19-14, 21-16, 23-18), întrezărindu-se un 2-0 total neașteptat la seturi. Cu spatele la zid, Blajul a încercat să revină în al 3-lea parțial, în care a egalat la „19”, s-a apropiat la un punct (22-24), și a anulat două mingi de set și meci, trecând în avantaj (25-24) și suspansul a continuat

Venind din urmă, Blajul a căpătat culoare în obraji și a dominat copios setul al 4-lea, conducând cu 8-2, 15-9 și 19-9, dar totul s-a decis la „tiebreak”

Șansa celei de-a 6-a finale consecutivă pentru gruparea din Alba a fost irosită după un meci nebun

Cele mai bune echipe de volei feminin din România se înfruntă în “Pitești Arena” în weekend, iar fanii prezenți vor avea parte de surprize, respectiv tombole cu premii în mingi și tricouri ale echipelor participante. Conform ierarhiei campionatului Diviziei A1 abia încheiat, sunt în “careul de ași” Volei Alba Blaj (campioană), CSM Târgoviște (vicecampioană), CSM Lugoj (medalii de bronz) și Dinamo București (locul 5).Sezonul trecut, Volei Alba Blaj a câștigat eventul național și acum râvnește să reediteze performanța, respectiv să-și adjudece și al doilea trofeu al stagiunii 2022/ 2023.

Volei Alba Blaj: Gergana Dimitrova –  21 de puncte, Dajana Bošković – 20, Slađana Mirković – 4, Raisa Ioan – unul, Bojana Milenković – 9, Jovana Kocić – 16, Andreea Ispas (libero); au mai intrat Andra Cojocaru (l), Andrea Kossanyiová, Georgiana Faleș – 5, Iarina Axinte,  Jovana Cirković – două; Victoriia Russu. Antrenor Stevan Ljubičić


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea