Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj calificată în finala „Cupei Ardealul”, după 3-0 cu Medicina Tg. Mureş, în semifinale

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

martina-samadan-volei-alba-blaj-2 Volei Alba Blaj a câştigat de o manieră indubitabilă, scor 3-0 (25-18, 25-17, 25-14), semifinala cu CSU Medicina Tg. Mureş de astăzi şi s-a calificat în finala celei de-a 11-a ediţii a „Cupei Ardealul”, turneul amical ce se dispută la Tg. Mureş.

Ultimul act se va derula sâmbătă şi probabil adversara din meciul decisiv pentru câştigarea trofeului va fi CSM Tîrgovişte (semifinală cu Penicilina Iaşi), gruparea din „Mica Romă” având posibilitatea să câştige a treia oară „Cupa Ardealul”.

A fost a treia victorie în minimum de seturi obţinută în competiţia de verificare de la Tg. Mureş, după precedentele realizate cu Penicilina Iasi 3-0 (25-23, 25-15, 25-13) şi Universitatea Cluj 3-0 (25-14, 25-15, 25-11). După ce a câştigat fără emoţii grupa, formaţia condusă de Darko Zakoc s-a impus şi împotriva formaţiei gazdă. Câştigătoare a ultimelor două ediţii a “Cupei Ardealul”, echipa din Blaj a fost repartizată în grupă cu Penicilina Iaşi şi Universitatea Cluj, formaţie care a luat locul Ştiinţei Bacău la această competiţie. În cealaltă grupă au jucat Medicina Târgu Mureş, CSM Târgovişte şi Unic Piatra Neamţ, primele două clasate din fiecare grupă calificându-se în semifinale.

Ca şi la turneul de la Lugoj, Darko Zakoc are la dispoziţie pentru acest turneu doar 8 jucătoare: Ana Antonijevic, Samara Rodrigues de Almeida, Rebecka Lazic, Dubravka Djuric, Nada Ninkovic, Martina Samadan, Carmen Dârnescu şi Marina Vujovic. Absentează Adina Salaoru, Ana Maria Berdilă şi Neka Onyejekwe (ultimul transfer, o achiziţie de marcă), voleibaliste care în perioada 1-9 octombrie vor disputa cu naţionala României „barajul” cu Ungaria pentru calificarea la Campionatul European, în timp ce Ana Grbac (Croaţia) şi Tatsiana Markevich (Belarus), prezente şi ele la echipele naţionale, se vor alătura lotului abia la sfârşitul acestei săptămâni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea