Rămâi conectat
Alba Music and Film Festival 2022

Actualitate

Volei Alba Blaj a ratat calificarea în semifinalele Cupei României la volei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Volei Alba Blaj a ratat calificarea în semifinalele Cupei României la volei, după ce vicecampioana României, Ştiinţa Bacău a izbutit să câştige două seturi în manşa retur a confruntării (după ce în tur a învins cu 3-1). Astăzi, în Sala „Timotei Cipariu”, în partida retur din cadrul sferturilor Cupei României, Volei Alba Blaj – Ştiinţa Bacău, scor 2-3 (25-20, 25-20, 23-25, 23-25, 11-15).

Deşi a condus cu 2-0 la seturi, formaţia din „Mica Romă” a ratat o şansă uriaşă de a câştiga în 3 seturi (mai avea nevoie să-şi adjudece două mingi) şi apoi, debusolată din cauza irosirii oportunităţii a pierdut trei seturi la rând.

Peste 800 de sporteri blăjeni au luat cu asalt sala pentru a fi alături de favorite în incercarea de a accede în Final Four, unde au ajuns deja Dinamo Bucureşti, Tomis Constanţa şi CSM Bucureşti. Cu prilejul întâiului joc oficial acasă, în anul 2013, suporterii din Blaj au urmărit la lucru noile achiziţii, argentiniana Josefina Fernandez, respectiv americanca Sherisa Livingston, cu o oră înaintea primului fluier, Sala „Timotei Cipariu” fiind plină, iar atmosfera a fost una senzaţională de-a dreptul.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Setul al treilea – dramatic

Şi nou-promovata revelaţie din „Mica Romă” a început exlecent, conducând cu 2-0 la seturi, graţie unei prestaţii ce a pus la respect liderul primului eşalon, echipa lui Florin Grapă suferind mult la Blaj. Setul al treilea a fost cel mai disputat, moldovencele au condus, însă trupa lui Macarie a luptat pâna la epuizare şi a remontat ajungându-se la 23-23, adică Volei Alba Blaj s-a aflat la două mingi de semifinale!

Pentru revelaţia acestui sezon în voleiul feminin autohton au evoluat: Alice Kapelovies, Bojana Stojkovic, Adriana Dudnic, Marija Sandic, Irina Alexandru, Laura Mastahac, Valentina Rusu, Josefina Fernandez, Andreea Niţulescu, Sherisa Livingston.

Sâmbătă, de la ora 17.00, Volei Alba Blaj va întâlni, tot acasă, în etapa a 13-a a Diviziei A1, pe CSM Sibiu.

*Spectatori de lux

Importanţa acestei partide a adus o serie de spectatori de marcă la Blaj. Printre susţinătorii echipei locale s-au numărat Cristin Pustai – antrenorul prim-divizionarei Gaz Metan Mediaş, împreună cu politicieni precum Ion Dumitrel, Florin Roman, Sorin Bumb, Alin Cucui, Alexandru Pereş, Clement Negruţ.

*Regrete pentru Blaj

Este o vorbă în volei, care spune că în momentul în care conduci cu 2-0 și nu câștigi 3-0, pierzi 3-2. Am trecut pe lângă calificare, am fost la două mingi de semifinale. Lipsa de concentrare din setul 3 și-a spus cuvântul și apoi nu am mai reușit să gestionăm situația în favoarea noastră”, a declarat Marius Macarie, antrenor Volei Alba Blaj.

Regretele sunt foarte mari acum, la final, când ne gândim cât de aproape am fost. Deși am întâlnit cea mai bună echipă din România, am jucat de la egal la egal, însă lipsa de experiență și de șansă în momentele cheie ne-au privat de o mare performanță”, a apreciat Sergiu Ștefănescu, președinte Volei Alba Blaj.

Atmosfera din sală este una fenomenală și reprezintă un lucru extraordinar pentru gazde. Ne-a surprins Blajul în mod plăcut și sunt convins că va avea un cuvânt greu de spus în actuala stagiune”, a declarat Florin Grapă, antrenorul vicecampioanei.

Foto Dragoş BASARABA, Blaj

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

România, a doua cea mai afectată țară de incendiile de vegetație, din UE: Flăcările au afectat aproape 150.000 de hectare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

România, a doua cea mai afectată țară de incendiile de vegetație, din UE: Flăcările au afectat aproape 150.000 de hectare

România este a doua cea mai afectată țară din UE de incendiile de pădure, ca procent al suprafeței de păduri, raportat la suprafața totală a țării, arată datele oficiale ale Comisiei Europene, publicate pe EFISS (Sistemul european de informații peivind incendiile forestiere). Doar Portugalia stă mai rău decât România în întreaga Europă.

Conform graficului EFISS, după noi se află Spania, Croația, Cipru, Slovenia, Grecia, Italia, Bulgaria și Ungaria.

Astfel, din datele oficiale ale Comisiei Europene reiese că incendiile au afectat anul acesta 87.172 hectare de pădure în Portugalia, din suprafața totală de 9.187.803 de hectare a acestei țări.

Elit - Gustul Desăvârșit

În România, flăcările au afectat 149.172 hectare, dintr-un total de 23.833.860 de hectare cât are țara noastră. Înseamnă că focul a nimicit doar anul acesta 0,63% din suprafața totală a României, în condițiile în care incendiile de acest fel au afectat în medie 0,06% din teritoriu, ca medie a ultimilor 15 ani.

Practic, 20% din întreaga suprafață de păduri arse din Europa se află în România.
Europa, afectată de cea mai rea secetă din ultimii 500 de ani

Spre comparație, în Spania au ars 283.747 hectare de păduri, care reprezintă însă doar 0,56% din suprafața totală de 50.604.375 de hectare a statului iberic.

Iar vara este departe de a se fi încheiat și nu sunt previziuni de îmbunătățire a situației. Johannes Bahrke, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, a declarat, de altfel, că Europa se confruntă cu cea mai rea secetă din ultimii 500 de ani.

”Potrivit datelor deținute în acest moment, seceta din 2022 este mai gravă decât cea din 2018, când a fost cea mai rea secetă de după 1540, deci din ultimii aproape 500 de ani”, a spus oficialul CE.

Sursa: stirileprotv.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Avertizmentul Gazprom: Preţurile la gaze ar putea creşte în această iarnă cu 60%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Avertizmentul Gazprom: Preţurile la gaze ar putea creşte în această iarnă cu 60%

Preţurile europene la gaze ar putea creşte iarna aceasta cu 60%, a anunţat marţi Gazprom, la peste 4.000 dolari per 1.000 metri cubi, deoarece exporturile şi producţia companiei ruse de stat continuă să scadă, în urma sancţiunilor occidentale, transmite Reuters.

Fluxurile de gaze din Rusia, principalul furnizor al Europei, s-au situat la un nivel redus anul acesta, după ce o rută a fost închisă când Moscova a trimis trupe în Ucraina, în februarie, şi după ce sancţiunile au dus la o dispută privind echipamentul folosit pentru gazoductul Nord Stream 1. Ca rezultat, preţul gazelor a crescut.

„Preţurile gazelor pe piaţa spot din Europa au atins 2.500 dolari (per 1.000 metri cubi). Conform unor estimări conservatoare, dacă tendinţa persistă, preţurile vor depăşi 4.000 dolari per 1.000 metri cubi iarna aceasta”, susţine Gazprom.

Elit - Gustul Desăvârșit

În primăvară, la hub-ul TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă pentru gazul natural în Europa, cotaţiile au atins nivelul record de aproape 335 de euro pentru un Megawatt oră (MWh), iar marţi se situau la aproximativ 226 euro pentru un Megawatt oră, dar mult peste nivelul la care erau în urmă cu un an, de aproximativ 46 euro per MWh.

Kievul a închis una din rutele Gazprom pentru exporturile spre Europa, în timp ce Gazprom a redus livrările la doar 20% din capacitatea gazoductului Nord Stream 1 spre Germania, din cauza disputei privind echipamentul.

Per total, exporturile de gaze ale Gazprom au scăzut cu 36,2%, la 78,5 miliarde metri cubi, în perioada ianuarie – 15 august, în timp ce producţia a înregistrat un declin de 13,2%, la 274,8 miliarde metri cubi, faţă de anul precedent, se arată în comunicatul companiei ruse.

Sursa: dcbusiness.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Măsuri dure pentru companiile de utilități din Germania. TVA-ul pentru gaze va scădea de la 19% la 7%

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022
Măsuri dure pentru companiile de utilități din Germania. TVA-ul pentru gaze va scădea de la 19% la 7%

Până în luna martie, Germania va reduce TVA-ul aplicat la gaze naturale, de la 19% la 7%, pentru a putea determina companiile să scadă prețurile aplicate consumatorilor.

”Ne aşteptăm ca întreprinderile să aplice 100% clienţilor această scădere”, a declarat cancelarul german Olaf Scholtz, care a mai subliniat că „Având această măsură, reducem per ansamblu povara asupra clienţilor mai mult decât povara creată de noua taxă pe gaze. Reducerea TVA se va aplica atât timp cât va fi colectată taxa pe gaze”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tot în cursul acestei săptămâni, Guvernul german a anunţat impunerea unei noi taxe pe gaze, menite să ajute companiile de utilităţi să acopere costul înlocuirii livrărilor ruseşti. Noua taxă va fi impusă de la 1 octombrie şi va rămâne în vigoare până la finalul lunii martie 2024.

Nivelul taxei a fost stabilit la 2,419 eurocenţi/kWh şi va duce la creşterea facturilor de energie atât pentru companii cât şi pentru gospodării. Veniturile obţinute de pe urma noii taxe pe gaze vor fi folosite pentru a compensa costurile suplimentare suportate de importatorii de gaze, 12 dintre aceşti solicitând deja compensaţii de aproximativ 34 miliarde de euro, conform Ministerului Economiei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea