Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Volei Alba Blaj a ratat calificarea în semifinalele Cupei României la volei

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj a ratat calificarea în semifinalele Cupei României la volei, după ce vicecampioana României, Ştiinţa Bacău a izbutit să câştige două seturi în manşa retur a confruntării (după ce în tur a învins cu 3-1). Astăzi, în Sala „Timotei Cipariu”, în partida retur din cadrul sferturilor Cupei României, Volei Alba Blaj – Ştiinţa Bacău, scor 2-3 (25-20, 25-20, 23-25, 23-25, 11-15).

Deşi a condus cu 2-0 la seturi, formaţia din „Mica Romă” a ratat o şansă uriaşă de a câştiga în 3 seturi (mai avea nevoie să-şi adjudece două mingi) şi apoi, debusolată din cauza irosirii oportunităţii a pierdut trei seturi la rând.

Peste 800 de sporteri blăjeni au luat cu asalt sala pentru a fi alături de favorite în incercarea de a accede în Final Four, unde au ajuns deja Dinamo Bucureşti, Tomis Constanţa şi CSM Bucureşti. Cu prilejul întâiului joc oficial acasă, în anul 2013, suporterii din Blaj au urmărit la lucru noile achiziţii, argentiniana Josefina Fernandez, respectiv americanca Sherisa Livingston, cu o oră înaintea primului fluier, Sala „Timotei Cipariu” fiind plină, iar atmosfera a fost una senzaţională de-a dreptul.

*Setul al treilea – dramatic

Şi nou-promovata revelaţie din „Mica Romă” a început exlecent, conducând cu 2-0 la seturi, graţie unei prestaţii ce a pus la respect liderul primului eşalon, echipa lui Florin Grapă suferind mult la Blaj. Setul al treilea a fost cel mai disputat, moldovencele au condus, însă trupa lui Macarie a luptat pâna la epuizare şi a remontat ajungându-se la 23-23, adică Volei Alba Blaj s-a aflat la două mingi de semifinale!

Pentru revelaţia acestui sezon în voleiul feminin autohton au evoluat: Alice Kapelovies, Bojana Stojkovic, Adriana Dudnic, Marija Sandic, Irina Alexandru, Laura Mastahac, Valentina Rusu, Josefina Fernandez, Andreea Niţulescu, Sherisa Livingston.

Sâmbătă, de la ora 17.00, Volei Alba Blaj va întâlni, tot acasă, în etapa a 13-a a Diviziei A1, pe CSM Sibiu.

*Spectatori de lux

Importanţa acestei partide a adus o serie de spectatori de marcă la Blaj. Printre susţinătorii echipei locale s-au numărat Cristin Pustai – antrenorul prim-divizionarei Gaz Metan Mediaş, împreună cu politicieni precum Ion Dumitrel, Florin Roman, Sorin Bumb, Alin Cucui, Alexandru Pereş, Clement Negruţ.

*Regrete pentru Blaj

Este o vorbă în volei, care spune că în momentul în care conduci cu 2-0 și nu câștigi 3-0, pierzi 3-2. Am trecut pe lângă calificare, am fost la două mingi de semifinale. Lipsa de concentrare din setul 3 și-a spus cuvântul și apoi nu am mai reușit să gestionăm situația în favoarea noastră”, a declarat Marius Macarie, antrenor Volei Alba Blaj.

Regretele sunt foarte mari acum, la final, când ne gândim cât de aproape am fost. Deși am întâlnit cea mai bună echipă din România, am jucat de la egal la egal, însă lipsa de experiență și de șansă în momentele cheie ne-au privat de o mare performanță”, a apreciat Sergiu Ștefănescu, președinte Volei Alba Blaj.

Atmosfera din sală este una fenomenală și reprezintă un lucru extraordinar pentru gazde. Ne-a surprins Blajul în mod plăcut și sunt convins că va avea un cuvânt greu de spus în actuala stagiune”, a declarat Florin Grapă, antrenorul vicecampioanei.

Foto Dragoş BASARABA, Blaj

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea