Volei Alba Blaj a atins Everestul: va juca astăzi finala Champions League, cu VakifBank Istanbul, cea mai bogată echipă a lumii! David și Goliat, în „Polivalenta” din București

Volei Alba Blaj a scris istorie pentru voleiul românesc, echipa din „Mica Romă” urmând să dispute astăzi finala Final Four-ului Champions League, cu VakifBank Istanbul, „Real Madrid” – al voleiului european, în Sala „Polivalentă” din București, unde se anunță o atmosferă incendiară, de la ora 19.00

Fenomenul Blajului continuă, „mândria Albei” trăind cel mai important moment al existenței începută acum 7 ani. Fetele lui Zakoc reprezintă cea mai mică localitate ajunsă în Final Four-ul Champions League, Blajul având numai 20.000 de locuitori. Totuși Blajul are inimă mare și, deși are cel mai mic buget dintre semifinalistele Champions League.

ELIT

*Minunea din „Mica Romă”!

Indiferent ce se întâmplă în ultimul act, Volei Alba Blaj, cenușereasa turneului final, este marea învingătoare a noastră, a Blajului, a Albei, a României! Are în față un colos, pe care îl va înfrunta cu armele sale: inimă, dorință, ambiție, mândrie. VakifBank domină voleiul european în ultimii ani, având 5 finale în ultimii 7. Este campioana en-titre, câștigând anul trecut, dar și alte două!

Cu cel mai mare buget din Europa, 12 milioane de euro, cel mai bun antrenor, Giovanni Guidetti, și cea mai bună jucătoare a lumii, chinezoaica Zhu Ting. MVP-ul Ligii Campionilor în 2017 și a ultimei ediții a Jocurilor Olimpice în 2016, Zhu a strălucit în semifinala dramatică cu Imoco Conegliano, pe care a câștigat-o de una singură, ieșind la rampă în momentele critice. Marea finală are un favorit incontestabil, dar și Blajul o are pe  cubaneza Ana Cleger, dar și celelalte fete! Organizatorii au redus prețul biletelor pentru ultima zi, Volei Alba Blaj joacă pentru România, minunea continuă… Trofeul este pe masă!

Foto: Tudor STAN

Dan HENEGAR

2 Comentarii

Pp 6 mai 2018 at 13:44

Felicitari!!

danut 6 mai 2018 at 17:56

felicitari si succes in finala

Comentariile sunt oprite