Rămâi conectat

Ştirea zilei

Volei Alba Blaj a atins Everestul: va juca astăzi finala Champions League, cu VakifBank Istanbul, cea mai bogată echipă a lumii! David și Goliat, în „Polivalenta” din București

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a scris istorie pentru voleiul românesc, echipa din „Mica Romă” urmând să dispute astăzi finala Final Four-ului Champions League, cu VakifBank Istanbul, „Real Madrid” – al voleiului european, în Sala „Polivalentă” din București, unde se anunță o atmosferă incendiară, de la ora 19.00

Fenomenul Blajului continuă, „mândria Albei” trăind cel mai important moment al existenței începută acum 7 ani. Fetele lui Zakoc reprezintă cea mai mică localitate ajunsă în Final Four-ul Champions League, Blajul având numai 20.000 de locuitori. Totuși Blajul are inimă mare și, deși are cel mai mic buget dintre semifinalistele Champions League.

*Minunea din „Mica Romă”!

Indiferent ce se întâmplă în ultimul act, Volei Alba Blaj, cenușereasa turneului final, este marea învingătoare a noastră, a Blajului, a Albei, a României! Are în față un colos, pe care îl va înfrunta cu armele sale: inimă, dorință, ambiție, mândrie. VakifBank domină voleiul european în ultimii ani, având 5 finale în ultimii 7. Este campioana en-titre, câștigând anul trecut, dar și alte două!

Elit - Gustul Desăvârșit

Cu cel mai mare buget din Europa, 12 milioane de euro, cel mai bun antrenor, Giovanni Guidetti, și cea mai bună jucătoare a lumii, chinezoaica Zhu Ting. MVP-ul Ligii Campionilor în 2017 și a ultimei ediții a Jocurilor Olimpice în 2016, Zhu a strălucit în semifinala dramatică cu Imoco Conegliano, pe care a câștigat-o de una singură, ieșind la rampă în momentele critice. Marea finală are un favorit incontestabil, dar și Blajul o are pe  cubaneza Ana Cleger, dar și celelalte fete! Organizatorii au redus prețul biletelor pentru ultima zi, Volei Alba Blaj joacă pentru România, minunea continuă… Trofeul este pe masă!

Foto: Tudor STAN


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

„Te omor, îți fac facerea, de mine nu scapi”: Primarul unei comune din Alba, AMENINȚAT de un bărbat care ocupa abuziv o sală din școală

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Te omor, îți fac facerea, de mine nu scapi”: Primarul unei comune din Alba, AMENINȚAT de un bărbat care ocupa abuziv o sală din școală

Un bărbat din Alba a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Aiud la plata unei amenzi penale în cuantum de 1.200 de lei pentru ultraj.

Inculpatul, din decembrie 2020 a ocupat și locuit ilegal în incinta Școlii cu clasele I- IV din Geogel. În vara anului 2021 inculpatul a fost evacuat din incinta școlii și a fost schimbată yala de la ușa de intrare, însă acesta a spart un geam a pătruns din nou în interiorul școlii și a continuat să locuiască acolo.

La data de 03.12.2021, în jurul orei 11.00, primarul comunei Ponor, persoana vătămată, împreună cu alte persoane din cadrul primăriei au mers cu scopul de a lua soba ( bunuri ce nu aparțineau inculpatului ) și a scoate obiectele inculpatului din incinta clădirii.

Elit - Gustul Desăvârșit

După aproximativ 10 minute de când au ajuns, a venit inculpatul care i-a adresat injurii persoanei vătămate, precum și amenințări cu moartea și cu acte de violență, folosind diferite expresii între care „ dacă duci ceva de aici te omor, „ te omor „ îți fac facerea „ de mine nu scapi”, luând diverse obiecte în mână (mătură, o cratiță,tigaie) amenințând că-l lovește cu ele, la un moment dat ieșind pe hol de unde a luat o drujbă pe care o agita adresându-i amenințări primarului că-i taie gâtul, fiind scos afară din incinta școlii de martorii ce o însoțeau pe persoana vătămată și totodată fiind anunțată poliția.

La un moment dat s-a calmat, ulterior, când au ajuns polițiștii la fața locului, inculpatul a fugit de la școală la un grajd din apropiere, și din nou a amenințat-o cu moartea pe persoana vătămată,de mai multe ori, luând la un moment dat o furcă în mână, spunându-i că bagă furca în persoana vătămată, afirmând că-i este indiferent că va merge la pușcărie.

Martorii l-au descris pe inculpat drept o persoană violentă, care nu a ezitat să treacă la agresiuni fizice împotriva mai multor persoane, din motive ce pot fi catalogate cel puţin banale.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

CTS Alba, APEL la donare de sânge: „Cinci pacienți din județ au nevoie URGENT de donatori cu grupa O negativ”

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, APEL la donare de sânge: „Cinci pacienți din județ au nevoie URGENT de donatori cu grupa O negativ”

Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat un nou apel la oamenii care doresc să doneze sânge din grupa O negativ, o grupă mai rară.

”Avem nevoie URGENT de donatori cu grupa O Negativ. În ultimele 24 de ore au fost câteva urgențe pe această grupă. Doar la Spitalul Județean de Urgență au fost trei cazuri (și încă mai au nevoie) și alte două cazuri în județ. Rugăm persoanele care au această grupă (mai rară), să vină la noi în centru să doneze sânge”, au transmis reprezentanții Centrului de Transfuzie Sanguină Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Programul Centrului de Transfuzie Sanguină Alba este de luni până vineri, între orele 7.30-13.00. Mai multe informații puteți obține la numărul de telefon 0258834050.

Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:

-vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
-greutate peste 50Kg
-puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
-tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
-să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
-femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
-să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
-sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune,boli de inima,boli renale,boli psihice,boli hepatice,boli endocrine

Donatorii nu trebuie să aiba sau sa fi avut urmatoarele boli:

-hepatită (de orice tip)
-TBC
-sifilis
-malarie
-epilepsie si alte boli neurologice
-boli psihice
-bruceloză
-ulcer
-diabet zaharat
-boli de inimă
-boli de piele: psoriazis, vitiligo
-miopie forte peste (-) 6 dioptrii
-cancer


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Certificatul de deces al copilului ucis de către tată, din Alba Iulia: Ce răspunsuri au dat medicii legiști

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Certificatul de deces al copilului ucis de către tată, din Alba Iulia: Ce răspunsuri au dat medicii legiști

Certificatul de deces al copilului de numai un an, ucis de propriul tată, care apoi s-a sinucis a fost obținut de către Antena3.

Medicii legiști nu au consemnat ora decesului în certificatul constatator al decesului, obținut în exclusivitate de Antena 3 CNN.

În schimb, medicii legiști au spus că moartea copilului a survenit în urma unei asfixieri mecanice, respectiv în urma spânzurării.

Elit - Gustul Desăvârșit

Toată lumea se întreabă de ce anume poliția nu a intrat în forță în locuință și au așteptat trei ore, pentru ca proprietarul apartamentului să ajungă la fața locului. Deși ar fi putut să facă acest lucru, pentru că legislația le dădea voie, atâtă vreme cât viața cuiva este pusă în pericol.

Se fac anchete peste anchete acum. Una dintre ele se referă la conținutul de mesaje dintre mama copilului și tatăl copilului. Se încearcă să se afle dacă a existat un alt motiv în afară de gelozie.

Surse apropiate ale mamei susțin faptul că nu este pentru prima dată când bărbatul o amenință pe femeie că îi va face rău copilului. Trupul neînsuflețit al copilului a fost adus ieri la capelă, iar oamenii așteaptă acum răspunsuri de la autorități.

Potrivit unor surse, moartea copilului ar fi fost între 00:00 şi 01:00, arată primele date din informaţiile medico-legale.

Fenomenul de înțepenire progresivă a mușchilor, care survine la câteva ore după deces, din cauza modificărilor chimice la nivelul țesuturilor musculare, ca rezultat al coagulării proteinelor din mușchi, are trei faze distincte:

1. de instalare – începe la 10-15 minute după deces și se încheie în circa şase ore

2. de stare – durează 30-42 de ore

3. de rezoluție – se manifestă după 36-48 de ore.

La ora 7 (ora 06:00 după ora veche), criminaliștii au început constatarea la faţa locului şi au constatat că bebeluşul se poate afla în a doua fază, cea de stare, finalizându-se deja cea de instalare.

Informațiile trebuie completate şi coroborate cu analizele medico-legale şi toxicologice aferente.

sursa: antena3.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare