Rămâi conectat

Sport

Volei Alba Blaj, 5 transferuri pentru viitorul sezon | Bojana Milenković, principala lovitură pentru campioana României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj a anunțat locul cu care va aborda stagiunea 2022/2023, pregătirile urmând să debuteze luni, 15 august.

Din efectivul condus de “principalul” Stevan Ljubičić (care va începe al doilea sezon) fac parte 10 jucătoare din vechiul campionat, dar și 5 voleibaliste înregimentate în această perioadă (extremele Bojana Milenković și Andrea Kossanyiová, centrii Georgiana Faleș și Raisa Ioan și libero-ul Andra Cojocaru), 3 dintre acestea fiind componente ale naționalei României. În privința achizițiilor, lovitura în intersezon este dată de revenirea extremei Bojana Milenković. Lotul este alcătuit din 15 jucătoare, 8 dintre acestea fiind “straniere”.

Jucătoarele nou-venite:

*Bojana Milenković (Serbia, 25 ani, 1,85 m; foto, jos, dreapta) revine, după un sezon, la Volei Alba Blaj, de la Chemik Police, alături de care a câștigat în acest an campionatul Poloniei. Cu Volei Alba Blaj, Bojana Milenković a cucerit Cupa României. Este componentă a naționalei Serbiei, campioană mondială în 2018 și campioană europeană în 2017 și 2019.

*Georgiana Faleș (România, 36 ani, 1,86 m, Știința Bacău; foto, sus, stâna) este una dintre cele mai experimentate și valoroase voleibaliste din România, fostă componentă de bază a echipei naționale. Cariera ei este legată de clubul băcăuan, alături de care a cucerit două titluri naționale și o Cupă a României. Este câștigătoare a Cupei Challenge cu CSM București, în singurul sezon petrecut în capitală.

*Andrea Kossanyiová (Cehia, 29 ani, 1,85 m; foto, sus, dreapta) a a evoluat pentru Volley Wrocław (Polonia). Este componentă de bază a naționalei Cehiei, alături de care a câștigat de două ori European Golden League (2012 și 2019), în 2019 fiind desemnată MVP-ul competiției. Are în palmares 6 titluri de campioană și 5 Cupe ale Cehiei, obținute cu VK Prostějov și VK UP Olomouc.

*Raisa Ioan (România, 22 ani, 1,88 m, foto, jos, centru), a petrecut ultimul sezon la CS Medgidia. Ea a debutat în Divizia A1 în tricoul echipei CSU Medicina Târgu Mureș, pentru care a evoluat în perioada 2015-2021, și are selecții în naționala României.

*Andra Cojocaru (România, 20 ani, 1,60 m; foto, jos, stânga), a evoluat în perioada 2019-2022 la Rapid, tânărul libero debutând deja în echipa reprezentativă a României.

Vor continua colaborarea cu “mândria Albei” Gergana Dimitrova (Bulgaria, 26 ani, 1,84 metri) – secund (extremă), Nađa Ninković (Serbia, 29 ani, 1,90 m) – centru, Sorina Miclăuș (23 ani, 1,80 m) – secund (extremă), Victoriia Russu (Rusia, 23 ani, 1,94 m) – universal/fals, Iarina Axinte (17 ani, 1,78 m) – coordonator, Jovana Kocić (Serbia, 24 ani, 1,90 m) – centru, Ștefania Cheluță (18 ani, 1,92 m) – universal/fals, Andreea Ispas (32 ani, 1,70 m) – libero, Jovana Cirković (Serbia, 18 ani, 1,92 m) – secund (extremă) și Slađana Mirković (Serbia, 26 ani, 1,85 m) – coordonator


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea