Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Voința Stremț, arbitru în lupta pentru promovare din Liga a 4-a | ”Cel mai important moment este acela când vom putea relua pregătirea”, afirmă președintele Claudiu Câmpean

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Voința Stremț, deținătoarea trofeului Cupei României faza județeană, adjudecat după victoria din finala de pe “Cetate”, scor 2-1 cu CS Universitatea Alba Iulia, agreează o posibilă reluare a campionatului în Liga a 4-a.

Echipa condusă de antrenorul aiudean Ion Ilie se clasează pe ultima treaptă a podiumului celui de-al 4-lea eșalon, cu 32 de puncte, la 12 “lungimi” de liderul CS Ocna Mureș. Iar rezultatul înregistrat în ultimul meci disputat înaintea întreruperii campionatului, remiză albă la Vințu de Jos, cu CSU Alba Iulia, a complicat foarte mult planurile formației albaiuliene, ce s-a văzut la 5 puncte distanță de prima clasată, pierzând teren prețios în lupta la vârf.

A fost un meci disputat acum mai bine de două luni, în 7 martie, la Vințu de Jos, contând pentru runda secundă a celei de-a doua părți a stagiunii.

Profitând de pauza forțată, stremțenii s-au preocupat de lucrări de modernizare a suprafeței de joc, care, conform oficialilor din Stremț este una “la nivelul Ligii 1”, dar cu siguranță fotbalul este așteptat să revină cât mai repede în iarbă la nivelul județului Alba. “Nu am început antrenamentele, așteptăm să aflăm ce se decide în privința reluării campionatului.

Ne vom supune majorității, dacă sunt decizii luate cu discernământ, în condițiile în care cu siguranță meciurile se vor disputa fără spectatori”, a spus Claudiu Câmpean, președintele secției de fotbal din cadrul clubului Voința Stremț. Săptămâna trecută, a avut loc, în sistem videoconferință între reprezentanții AJF Alba și cluburile participante în cel de-al 4-lea eșalon, pe tema formei în care se va desfășura Liga a 4-a, pe oment 9 cluburi optând pentru înghețarea stagunii, însă sunt șanse ca meciurile să fie programate în iulie, în sistem play-off.

Nu ne-ar deranja să jucăm în sistem play-off, cu siguranță fotbaliștii nu ar avea nimic de obiectat. Deocamdată nu avem un punct de plecare, sunt doar ipoteze de lucru. Din punctul meu de vedere, indiferent în ce formă se va relua campionatul, cel mai important lucru este legat de momentul când vom putea relua antrenamentele, ce măsuri vom avea de respectat. Vrem să pornim cât mai repede, dacă e posibil, dar totul depinde de normele ce vor fi aplicate după 15 mai la acest nivel. Indicat ar fi să se facă testări, care să le plătească statul, întrucât noi nu avem posibilități”, a mai declarat oficialul Voinței.

“Suntem conștienți că șansele noastre de promovare sunt foarte mici, iar o prezență în Liga a 3-a ar însemna o presiune suplimentară prea mare pentru noi”, a mai adăugat președintele Voinței, care a identificat și principala problemă care se va ivi după reluarea sezonului, preconizată spre finalul lunii iunie: comprimarea multor meciuri într-un interval scurt de timp, lucru ce presupune etape intermediare, jocuri programate în timpul săptămânii, când pentru fotbaliști e dificil să se prezinte la meciuri, din cauza problemelor de serviciu. Întrebat care ar fi soluția optimă în cazul în care s-ar merge pe un sistem de play-off, în privința înjumătățirii sau nu a punctelor, Claudiu Câmpean a oferit un răspuns elocvent: “greu de spus care ar fi varianta corectă….”

Așadar, Voința Stremț reprezintă un arbitru important în lupta pentru câștigarea campionatului Ligii a 4-a, Trifa și compania având un cuvânt greu de spus în economia bătăliei la vârf între CS Ocna Mureș și CS Universitatea Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea