Rămâi conectat

Ştirea zilei

Voicu Aurel, cel mai vârstnic student din România, absolvent la aproape 90 de ani: Fostul primar din Cugir a terminat masterul la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Voicu Aurel, cel mai vârstnic student din România, absolvent la aproape 90 de ani: Fostul primar din Cugir a terminat masterul la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia

Voicu Aurel, cel mai vârstnic student din România, este absolvent la aproape 90 de ani. Fostul primar din Cugir a terminat masterul la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Voicu Aurel, fostul primar din Cugir și cel mai vârstnic student din România,  este absolvent de masterat la aproape 90 de ani, la Universitatea din Alba Iulia.

Citește și: Cel mai vârstnic student din România învață la Universitatea din Alba Iulia: Aurel Voicu va fi absolvent de masterat la aproape 90 de ani

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia s-a mândrit cu cel mai vârstnic student din România. Cugireanul Aurel Voicu, inginer mecanic de profesie, este absolvent de masterat la „Cercetarea, conservarea şi valorificarea patrimoniului istoric”.

 

”Am organizat la Cugir un muzeu și nu am putut să semnez documente cu caracter istoric. Au zis să faci studii și apoi să finalizăm muzeul. Măbucur că s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Aurel Voicu pentru ziarulunirea.ro.

YouTube video

„Antevorbitorii mei au spus tot. Da, există la clădirea rectoratului o expoziție muzeală. (…) m-a convins să fac arme albe. La Uzina din Cugir nu s-a putut, Muzeul din Cugir le are, dar nu le-a dat. Atunci am prezentat profesorului de specialitate un arc pentru întreceri sportive oficiale și un buzdugan. La rectorat există aceste două obiecte, să fie văzute că merită. Și buzduganul e ca a lui Mihai Viteazul”, a mai spus vârstnicul în cadrul festivității.

Vârstnicul, fost primar și viceprimar PDL în orașul Cugir, s-a dedicat, la pensie, realizării unui muzeu al orașului. Pentru a putea colabora legal, dar și pentru a aprofunda cunoștințele din domeniul istoriei, Aurel Voicu a decis să se înscrie la master, unde a studiat timp de patru semestre modul în care se poate valorifica patrimoniul istoric.

Acesta a ajuns student fără examen, în baza diplomei de studii superioare de inginer pe care a obținut-o în urmă cu 54 de ani. A lucrat întreaga sa viață profesională în cadrul uzinei mecanice din Cugir. Acesta este la pensie din 1995, fiind consilier local începând cu anul 1992. A fost ales primar timp de două mandate, în perioada 1996-2004. Ulterior, a fost viceprimar timp de un mandat. Acum el este liderul seniorilor PNL.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: România, calificare de senzație în optimile de finală ale EURO 2024!!! „Generația de suflet” a scris istorie!

Dan HENEGAR

Publicat

în

„Generația de suflet” a României a reușit calificarea în optimile de finală ale EURO 2024, după remiza cu Slovacia de la Frankfurt!!! „Cine sare România, hei, hei” se aude în toată Europa! România și-a depășit statutul de Cenușereasă, s-a debarasat de mediocritate și a pătruns între primele 16 echipe de la turneul continental din Germania, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea