Rămâi conectat

Actualitate

Vitamina care poate salva viața pacienților cu COVID-19 aflați în stare gravă. Studiu de ultimă oră al cercetătorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cercetătorii de la Universitatea Boston din SUA au descoperit că pacienții cu Covid-19 care au o cantitate suficientă de vitamina D în organism au 52% mai mari șanse de a scăpa cu viață, în cazul în care ajung la forme severe de boală.

Potrivit studiului, vitamina D joacă un rol crucial în sistemul imunitar și poate combate inflamația. Aceste caracteristici o fac un jucător cheie în lupta organismului împotriva coronavirusului, scrie Daily Mail.

Deficitul de vitamina D se regăsește mai ales la acele grupe de vârstă care au fost cel mai puternic afectate de coronavirus: persoanele de culoare și persoanele în vârstă. Nu este în niciun caz o legătură cauzală, dar studiul sugerează că vitamina D ar putea juca un rol în cine se îmbolnăvește de COVID-19, cine ajunge într-o stare critică și cine evită infectarea.

Medicul Michael Holick, de la Universitatea din Boston, a descoperit în cercetările sale anterioare că persoanele care au suficientă vitamina D sunt cu 54 la sută mai puțin susceptibile de a se infecta cu noul coronavirus. Continuând cercetările, Holick și echipa sa au descoperit că persoanele care nu au suficiente depozite de vitamina D au mult mai mari șanse de a se îmbolnăvi grav, să dezvolte septicemie sau chiar să moară după ce au contractat coronavirus.

Deoarece deficiența de vitamina D este frecventă la persoanele cu alte boli care cresc riscul în cazul unei infecții cu coronavirus, este imposibil să se spună exact câte vieți ar fi salvate dacă toți am primi doza zilnică de vitamina D, scrie Daily Mail.

“Acest studiu oferă dovezi directe că existența vitaminei D poate reduce complicațiile, inclusiv furtuna de citokine (eliberarea prea multor proteine în sânge prea repede) și, în cele din urmă, moartea cauzată de COVID-19 ”, a declarat medicul Holick.

Holick și colegii săi au prelevat probe de sânge de la 235 de pacienți internați în spitale din Teheran pentru COVID-19.

În general, 67% dintre pacienți au prezentat niveluri de vitamina D sub 30 ng / ml.

Nu există un marker clar pentru nivelul ideal de vitamina D, dar 30 ng / ml este considerat suficient. Orice sub acest nivel este „insuficient”, dar nu va avea neapărat consecințe asupra sănătății pe scară largă, în timp ce nivelurile sub 20 ng / ml sunt considerate „deficitare”.

Un alt studiu, realizat de Universitatea Anglia Ruskin din Marea Britanie, a scos la iveală legătura dintre un nivel scăzut de vitamina D în corp și o rată mai mare a mortalității în urma infectării cu coronavirus.

Studiul, efectuat de doctoral Lee Smith de la Universitatea Anglia Ruskin (ARU) în colaborare cu medicul Petre Cristian Ilie, urolog al spitalului Queen Elizabeth, a fost publicat în jurnalul „Aging Clinical and Experimental Research.

Sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de 1 Mai și de Paște 2024. Când se va încălzi vremea? ANM anunță momentul în care se va încălzi vremea: prognoza detaliată de Paște și 1 Mai 2024 Alina Șerban, meteorolog ANM, a explicat că, începând din acest weekend vremea va intra într-un proces de încălzire, iar temperaturile maxime vor ajunge în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea