Rămâi conectat

Actualitate

Vitamina C şi Zincul nu te protejează de COVID-19: La ce poate duce excesul. STUDIU

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vitamina C şi Zincul nu te protejează de COVID-19. Un studiu publicat în revista Jama arată că pacienții infectați cu Covid-19 care erau la domiciliu şi erau trataţi cu aceste suplimente nu aveau nici un beneficiu faţă de cei care se hidratau şi se odihneau.

Mai rău, cei care au făcut exces de vitamina C şi zinc au avut mai multe simtome grastro-intestinale: greaţă, diaree, dureri de stomac. Rezultatele au fost atât de proaste, încât studiul a fost oprit.

Medicii încearcă acum să vadă dacă măcar vitamina D este sau nu utilă, după ce studiile care îi arătau eficienţa au alternat cu cele care spuneau că nu ajută în cazul Covid-19.

Dar să ştii că, în cazul răcelilor uşoare, vitamina C reduce durata bolii cu 8% la adulţi şi cu 14% la copii. Iar dacă iei zinc în prima zi când ai semne de răceală, durata simptomelor scade cu numai o zi.

Sursa: alephnews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea