Rămâi conectat

Actualitate

Virtuozitatea artei chineze sub ochii albaiulienilor la Muzeul Unirii

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Joi, 29 martie 2012, ora 11.00, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va fi vernisată expoziţia Artă şi măiestrie în China. Cu această ocazie vor fi expuse zeci de zeci de evantaie, umbrele şi broderii realizate prin tehnici tradiţionale chinezeşti.

Potrivit lui Liviu Zgîrciu, purtătorul de cuvânt al instituţiei ce găzduieşte evenimentul, vedetele expoziţiei sunt evantaiele pliabile a căror stinghii sunt de obicei lucrate din materiale preţioase, dar şi binecunoscutele evantaie negre de hârtie. De asemenea, nu vor lipsi umbrelele chinezeşti confecţionate din bambus. Remarcabile sunt şi mostrele de broderie chinezească, o artă dusă la perfecţiune în Extremul Orient.

Muzeul albaiulian va găzdui expoziţia în perioada 29 martie – 29 aprilie 2012.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Ambasada Republicii Populare Chineze în România, Asociaţia Română de Prietenie (Alba) cu Republica Populară Chineză, Asociaţia Prietenii Muzeului şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea