Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Virgil Musta: „Suntem la pragul între viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În contextul în care cazurile de coronavirus din România au crescut alarmant în ultima săptămână, iar acest lucru a creat haos în spitalele din România, medicul Virgil Musta trage un semnal de alarmă și susține că o serie de români nu vor mai putea fi tratați.

Șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta, avertizează cu privire la situația alarmantă din spitale. Medicul face un apel tranșant către români cu privire la protecție. Acesta susține că la ora actuală, cel mai important lucru este ca lumea să nu se îmbolnăvească, deoarece spitalele sunt la capacitate maximă.

„Accentuez de fiecare dată, important e să nu ne îmbolnăvim. Când ne-am îmbolnăvit, la ora actuală, s-ar putea că peste o zi – două, să fii bolnav, să ai nevoie de internare și să nu mai ai unde să te internezi. Nu avem ce face, persoana respectivă va rămâne acasă și nu va putea beneficia de tratament.

Sunt câteva medicamente pe care le poți auto-administra la domiciliu, dar medicamentele esențiale nu le poți da la domiciliu”, ”, a spus Virgil Musta.
Nu mai sunt locuri la Terapie Intensivă

Totodată, șeful secției de Boli Infecțioase a Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara susține că nu mai există locuri la Terapie Intensivă iar dacă o persoană face o formă severă de COVID-19 nu va mai putea fi tratată.

Acesta a subliniat faptul că în prezent tot ce putem face este să rămânem responsabili.

„Terapia Intensivă este plină. Dacă cumva există o persoană care face formă severă și se decompensează, de asemenea, nu mai are unde să fie tratat.

Suntem la pragul între viață și moarte și trebuie să înțelegem acest lucru și să fim foarte responsabili”, a declarat doctorul Virgil Musta, potrivit unui mesaj publicat de Spitalul “Victor Babeș” din Timișoara.

Declarațiile medicului vin la scurt timp după ce Grupul de Comunicare Strategică a anunțat alte 1835 de infectări în ultimele 24 de ore.

Potrivit sursei citate, până la data de 4 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 135.900 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). De asemenea, 108.135 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ceea ce privește situația din unitățile sanitare de profil, aici numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.826. Dintre acestea, 598 sunt internate la ATI.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”?

Unirea Ziarul

Publicat

în

O noua escrocherie: ”Mă auziți acum? De ce să nu răspunzi cu ”Da”? În era digitală actuală, în care suntem profund interconectați prin internet, escrocheriile telefonice rămân o amenințare persistentă și în continuă evoluție. Printre numeroasele tactici folosite de infractori pentru a profita de încrederea oamenilor, escrocheria cunoscută sub numele de „Mă auziți acum?” se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea