Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vinurile de Jidvei – premiate la concursurile internaţionale

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vinurile de Jidvei – premiate la concursurile internaţionale.

La începutul lunii aprilie, vinuri provenite de la producători din 38 de ţări au fost jurizate la concursul Frankfurt International Wine Trophy, desfăşurat în Germania. Vinurile Jidvei au fost distinse cu trei medalii în cadrul concursului, Gewurztraminer 2017 din gama Grigorescu a obţinut medalia de aur, Feteasca Albă 2017 din gama Tradiţional a fost medaliat cu aur, iar Traminerul 2017 din gama Tradiţional a fost medaliat cu argint.

London Wine Competition este un concurs aparte, gândit în aşa fel încât să vină în întâmpinarea consumatorului, cel care alege vinul şi îl savurează. Rezultatele acestui concurs constituie un reper pentru profesionişti de top din industria HoReCa şi pentru pasionaţii de vin.

În cadrul concursului sunt analizate calitatea, costul şi ambalajul vinului. Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2017 a obţinut două distincţii, cea de argint şi titlul de Best in Show by Varietal. Grigorescu Gewurztraminer 2017 şi Nec Plus Ultra Sauvignon Blanc 2017 au obţinut distincţia de bronz.

A 12-a ediţie a Concurs Mondial Des Feminalise a reunit la Paris, în Franţa, mai mult de 600 de femei, degustătoare profesioniste sau amatoare cu experienţă, dornice să descopere vinuri noi. Cupajul dintre Sauvignon Blanc şi Fetească Regală 2017 din gama Tezaur, un vin elegant şi complex, cu arome fructate şi catifelate, a fost distins cu medalia de argint.

Concours Mondial du Sauvignon, cea mai importantă competiţie mondială dedicată vinurilor realizate din soiul Sauvignon Blanc, a oferit pentru a treia oară medalia de aur vinului din gama Nec Plus Ultra (2016). De asemenea, vinul Ana din gama Owner’s Choice (2017) a obţinut medalia de argint. Ediţia a IX-a a competiţiei a avut loc în regiunea Styria din Austria, având un juriu format din 70 de membri din 20 de ţări, inclusiv Africa de Sud, Japonia şi Noua Zeelandă – membri ai industriei, cercetători ştiinţifici, producători de vin, somelieri, distribuitori, jurnalişti de specialitate şi formatori de opinie – care au evaluat peste 950 de vinuri din 26 de ţări.

La Vinalies® Internationales Competition, competiţie fondată de EURL Œnologues de France în urmă cu 24 de ani, vinurile Jidvei au fost distinse cu trei medalii de argint pentru Grigorescu – Dry Muscat (2017), Owner’s Choice – Ana Sauvignon Blanc (2016) şi Maria Pinot Gris (2016). Timp de peste cinci zile, membrii juriului, experţi în analiză senzorială, sub îndrumarea unui specialist francez în vinuri, au testat în orb peste 3.000 de vinuri din toate cele patru colţuri ale lumii. Alese conform regulilor International Organisation of Vine and Wine, premiile sunt limitate la 30% per categorie şi sunt oferite doar vinurilor care îndeplinesc un grad înalt de expresie.

MUNDUS VINI – The Grand International Wine Award, fondat în urmă cu 15 ani în Germania, a adus vinului Grigorescu – Gewurztraminer (2017) medalia de argint. Ediţia de anul acesta a avut un număr record de probe înscrise: 6.770 de vinuri din 150 de regiuni din toată lumea. Acestea au fost evaluate critic, timp de şase zile, de către 270 de experţi internaţionali în vinuri din peste 44 de ţări.
Chardonnay du Monde® se distinge de celelalte competiţii internaţionale datorită standardelor de calitate mult mai stricte.

Recunoaşterea celor mai bune vinuri obţinute din soiul Chardonnay se realizează de către un juriu internaţional format din 300 de experţi. Cea de-a XXV-a ediţie a avut loc în regiunea Burgundy din Franţa, peste 700 de vinuri din 38 de ţări fiind înscrise în concurs. După trei zile de jurizare, doar 30% dintre participanţi au fost premiaţi (52 medalii de aur şi 174 de argint). Chardonnay-ul din gama Nec Plus Ultra (2016) a fost distins cu medalia de argint, fiind un vin cu aromă intensă specifică soiului.

Femmes et Vins du Monde, ediţia a XII-a, este prima competiţie franceză la care vinurile din întreaga lume sunt degustate exclusiv de către femei. Fiecare panel al juriului este format din cinci experţi internaţionali, doi francezi şi trei străini, recunoscuţi în domenii precum oenologie, producţie vinuri, comercializare şi distribuţie, educaţie şi media. Desfăşurat la Monaco, concursul a oferit vinurilor Jidvei cinci medalii Nova de Diamond, cea mai înaltă distincţie, pentru Clasic – Fetească Regală (2017), Owner’s Choice – Ana Sauvignon Blanc (2017) şi Maria Fetească Albă (2016), Tradiţional – Muscat Ottonel (2016) şi Castel – Pinot Gris (2009). De asemenea, vinurile din gama Owner’s Choice – Ana Chardonnay (2016) şi Maria Pinot Gris (2016) – au fost distinse cu medalia de argint.

Vinurile Jidvei din recolta 2016 şi 2017 au fost distinse cu şase noi medalii la International Wine Challenge, care a avut loc în luna mai în Yamagata, Japonia. Ana Chardonnay şi Maria Pinot Gris din gama Owner`s Choice, Gerwurztraminer Grigorescu, Tezaur Sauvignon Blanc şi Mysterium Rose au fost premiate cu medalia commended, iar vinul Maria Fetească Albă din gama Owner`s Choice a obţinut medalia de bronz.

Sunt performanţe pentru care merită felicitări patronii Liviu şi Claudiu Necşulescu, întreg staff-ul tehnic, şefii de ferme care produc materia primă pe cele 2500 de hectare de vie, plantaţii tinere, cu soiuri de marcă, dar şi oenologii de aici, toţi specialiştii din laboratoare şi din cele trei crame, în frunte cu neobositul şi inventivul creator de vinuri, dr. chimist Ioan Buia. Podgoria Jidvei îşi onorează şi respectă numele şi mai ales renumele de “patria vinurilor albe”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale

Unirea Ziarul

Publicat

în

La Gârbova de Sebeș, ca la oraș! Alimentarea cu gaz, prioritatea administrației locale Primăria comunei Gârbova se pregătește să aducă ultima utilitate care le mai lipsește cetățenilor, gazul metan. Proiectul „Înființare rețea inteligentă de distribuție de gaze naturale în comuna Gârbova”, finanțat prin programul „Anghel Saligny”, este o prioritate pentru primarul Ioan Muntean. Astfel, cetățenii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea