Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Vineri, ora 14.00, pe “Cetate”, Unirea Alba Iulia – Șoimii Lipova | “Alb-negrii”, meci de șase puncte împotriva liderului!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia – Șoimii Lipova este derby-ul etapei a 11-a din Seria a 4-a, pe „Cetate” urmând să poposească liderul.

Reprezentantele județului Alba nu au reușit încă să câștige împotriva echipelor din Arad în turul Seriei a 4-a din Liga a 3-a (doar două remize în 10 dispute), însă speră să spargă gheața în următoarele două runde, când liderul Șoimii Lipova va susține confruntări de șase puncte cu Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir. Primul dintre aceste dueluri cu miză enormă în privința șanselor la promovare și a configurației ierarhiei la vârf are loc vineri, 2 noiembrie, de la ora 14.00, pe “Cetate”, cu “alb-negrii” reîncărcați după ce au îndepărtat criza celor 8 jocuri fără victorie, prin succesul din derby “de Alba”, de la Ocna Mureș.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Pretendentă la promovare înaintea debutului stagional, dar naufragiată în zona neutră a ierarhiei (poziția a 8-a, 14 puncte), la 11 puncte de prima clasată, gruparea din Cetatea Marii Uniri are doar șansa obținerii tuturor punctelor în acest joc pe muchie de cuțit, pentru a reintra în calculele accederii în eșalonul secund.

Absent va fi până la sfârșitul turului Ad. Matei – fractură de pomete, fiind recuperați Sporea și Potopea, incerți la un moment dat. “Nu există presiune pe umerii noștri, nu discutăm de pozițiile din clasament, dar ne dorim o victorie și un joc bun, pentru a ne apropia de plutonul fruntaș. Nu ne propunem lucruri mărețe, o luăm pas cu pas, acum acest meci este unul important, mai ales că toată lumea e nemulțumită de unde ne găsim în acest moment, la mijlocul ierarhiei, după ce în vară ne-am propus altceva”, a declarat căpitanul Ciprian Selagea.

Nu ne așteptam ca Șoimii Lipova să conducă seria în etapa a 10-a, mai ales că în vară, declarativ, nu s-a anunțat acolo un obiectiv de promovare. Dar, prin jocul lor au spus totul, marchează mult, este cea mai puternică și mai constantă formație. Îi vom trata ca atare, jucăm cu liderul și ne dorim să reușim o prestație bună și să câștigăm, chiar dacă adversarii sunt favoriți, prin prisma clasamentului”, a declarat antrenorul Adrian Bicheși. Unirea Alba Iulia are un singur succes pe propriul teren în acest sezon, 2-0 în etapa a doua, cu CS Hunedoara, înregistrând trei remize la rând, ultima, un 2-2 spectaculos cu Național Sebiș. Liderul a avut un parcurs perfect în primele 6 runde, în care a  luat toate puncte, apoi a pierdut la Hunedoara (acum două etape) și îl așteaptă o serie de foc, la Alba Iulia, acasă cu contractacadidata Metalurgistul Cugir și în Valea Domanului, “Cu siguranță vom reuși să ne mobilizăm, să ne motivăm, întâlnim echipa de pe prima poziție, locul unde am fi vrut noi să fim. Este clar că într-un asemenea joc ne vedem potențialul adevărat. Distanța față de Șoimii Lipova este mare, însă ne agățăm de această dispută. Într-adevăr, dacă vom câștiga, putem vorbi despre un meci de șase puncte”, a încheiat Bicheși.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Răzvan Burleanu și Mihai Stoichiță, la inaugurarea bazei sportive de la Micești

Dan HENEGAR

Publicat

în

Răzvan Burleanu, preșdintele Federației Române de Fotbal, și Mihai Stoichiță, directorul tehnic din cadrul FRF, vor fi prezenți în miercuri dimineață la inaugurarea bazei sportive moderne din cartierul Micești din Alba Iulia. Astfel, municipiul reședință de județ va beneficia de un teren sintetic mult așteptat de ani buni, într-o primă fază inaugurarea fiind estimată la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea