Rămâi conectat

Sport

Vineri, ora 14.00, pe “Cetate”, derby-ul concitadinelor: CSM Unirea Alba Iulia – CSU Alba Iulia, duel încins pentru supremație!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parcă niciun meci nu era mai potrivit să tragă cortina fotbalistică peste acest an decât duelul concitadinelor CSM Unirea Alba Iulia (locul 5, 21 de puncte) și CSU Alba Iulia (locul 6, 18 puncte), contând pentru etapa a 15-a din Liga 3, astăzi, de la ora 14.00, pe “Cetate”.

Precedenta înfruntare, în urmă cu două luni, în 30 septembrie, s-a încheiat remiză, scor 1-1 (0-0), după ce ‘vizitatorii”, care nu câștigaseră în primele 5 etape, au deschis scorul prin E. Codrea dar au fost egalați în prelungiri, la autogolul nefericit al lui Benkirat. Va fi miză și vor fi etalate orgolii în acest duel special pentru supremația fotbalistică în Cetatea Marii Uniri. CSM Unirea vine după eșecul de lângă furnale 0-3 cu liderul, meci în care i-a pierdut pe Fetița și Agmomoniyi – suspendați, iar studenții au câștigat, pe aceeași arenă, scor 3-1, disputa cu Sănătatea Cluj. Sunt puncte importante puse-n joc, uniriștii putând urca pe poziția a 4-a în caztul unui succes, dar în același timp și nou-promovata are șanse matematice în privința zonei de play-off (o victorie la două goluri diferență, coroborată cu un succes cugirean cu Avântul Reghin tot la două goluri diferență).

“Va fi un derby al muncipiului în care nicio echipă nu vrea să piardă. Sunt piuncte importante puse-n joc și în același timp există ambiții și motivație suplimentară. Noi vrem să încheiam anul cu dreptul și să învingem”, a spus Marcel Rusu, antrenor care mizează pe revenirea lui E. Codrea după suspendare și refacerea lui Benkirat (a acuzat probleme medicale la Hunedoara, când a fost substituit).

Nu avem nimic de împărțit cu CSM Unirea Alba Iulia. Respectăm adversarul, datele problemei nu s-au modificat comparativ cu disputa precedentă. Este un derby local, joc ce-l abordăm cu încredere. Sperăm să nu mai facem greșelile din tur și să realizăm un joc bun”, a transmis Mihai Manea, acesta contând pe Kilyen (suspendat jocul anterior, absent Frențiu – accidentat). CSU este la al treia deplasare consecutivă cu derby “de Alba”, după 3-1 la Ocna Mureș și 0-1 la Cugir.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea