Rămâi conectat
Gabriel Pleșa - Crăciun Fericit!2

Sport

Vineri, ora 14.00, pe “Cetate”, derby-ul concitadinelor: CSM Unirea Alba Iulia – CSU Alba Iulia, duel încins pentru supremație!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Parcă niciun meci nu era mai potrivit să tragă cortina fotbalistică peste acest an decât duelul concitadinelor CSM Unirea Alba Iulia (locul 5, 21 de puncte) și CSU Alba Iulia (locul 6, 18 puncte), contând pentru etapa a 15-a din Liga 3, astăzi, de la ora 14.00, pe “Cetate”.

Precedenta înfruntare, în urmă cu două luni, în 30 septembrie, s-a încheiat remiză, scor 1-1 (0-0), după ce ‘vizitatorii”, care nu câștigaseră în primele 5 etape, au deschis scorul prin E. Codrea dar au fost egalați în prelungiri, la autogolul nefericit al lui Benkirat. Va fi miză și vor fi etalate orgolii în acest duel special pentru supremația fotbalistică în Cetatea Marii Uniri. CSM Unirea vine după eșecul de lângă furnale 0-3 cu liderul, meci în care i-a pierdut pe Fetița și Agmomoniyi – suspendați, iar studenții au câștigat, pe aceeași arenă, scor 3-1, disputa cu Sănătatea Cluj. Sunt puncte importante puse-n joc, uniriștii putând urca pe poziția a 4-a în caztul unui succes, dar în același timp și nou-promovata are șanse matematice în privința zonei de play-off (o victorie la două goluri diferență, coroborată cu un succes cugirean cu Avântul Reghin tot la două goluri diferență).

“Va fi un derby al muncipiului în care nicio echipă nu vrea să piardă. Sunt piuncte importante puse-n joc și în același timp există ambiții și motivație suplimentară. Noi vrem să încheiam anul cu dreptul și să învingem”, a spus Marcel Rusu, antrenor care mizează pe revenirea lui E. Codrea după suspendare și refacerea lui Benkirat (a acuzat probleme medicale la Hunedoara, când a fost substituit).

Elit - Gustul Desăvârșit

Nu avem nimic de împărțit cu CSM Unirea Alba Iulia. Respectăm adversarul, datele problemei nu s-au modificat comparativ cu disputa precedentă. Este un derby local, joc ce-l abordăm cu încredere. Sperăm să nu mai facem greșelile din tur și să realizăm un joc bun”, a transmis Mihai Manea, acesta contând pe Kilyen (suspendat jocul anterior, absent Frențiu – accidentat). CSU este la al treia deplasare consecutivă cu derby “de Alba”, după 3-1 la Ocna Mureș și 0-1 la Cugir.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Sport

Daria Remete (LPS Alba Iulia) a cucerit două medalii de argint și două medalii de bronz, la Campionatul Național în bazin de 25 metri

Dan HENEGAR

Publicat

în

La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, în bazin scurt (25 de metri), înotătoarea Daria Remete (LPS Alba Iulia) a cucerit 4 medalii, două de argint și tot atâtea de bronz.

Competiția disputată  în frumosul Complex de Natație din Otopeni a reunit cei mai buni înotători români ai momentului Participarea a fost numeroasă, la start regăsindu-se 371 de competitori de la 65 de cluburi din țară și unul din Ucraina. Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia a avut 11 reprezentați, sportivi pregătiți de prof. Daniela Bob, Nicolae Bob și Marius Lobonțiu. Daria Remete, antrenată de Nicolae Bob, și-a adjudecat 4 medalii. Daria a urcat pe podium în proba de 200 metri mixt – medalia de bronz la categoria senioare. În aceeași probă a obținut medaliile de argint la categoriile tineret și junioare, iar în proba de 200 metri fluture s-a clasat pe poziția a treia la junioare (medalie de bronz). Sportiva a terminat pe locul al 4-lea la junioare și pe poziția a 7-a la tineret în proba de 100 metri fluture, respectiv pe locul 4 la tineret și pe locul 7 la senioare în proba de 200 metri fluture.

Au fost aproape de podium: *Daria Adam – locul 7 la senioare si locul 6 la tineret în proba de 800 metri liber; locul 6 la tineret în proba de 200 metri fluture; *Lukas Stâncel – locul 5 în proba de 200 metri spate; locul 5 în proba de 200 metri liber și locul 6 în proba de 100 metri mixt, toate la categoria juniori; *Armand Enescu – locul 7 în proba de 100 metri spate la categoria juniori; *Clara Adam – locul 7 în proba de 200 metri spate la categoria junioare. Șafeta combinată de juniori (două fete și doi băieți) s-a clasat pe locul 5 în proba de 4×50 metri mixt, în componența Lukas Stâncel, Robert Krizbai, Daria Remete și Clara Adam. De asemenea, ștafeta juniorilor, formată din Armand Enescu, Robert Krizbai, Ayan Gheorghiu și Lukas Stâncel, a încheiat pe locul al 6-lea al probei de 4×50 metri liber. A mai concurat, în finala C a probei de 200 metri spate, și Albert Marc, o finală rezervată exclusiv juniorilor.

Elit - Gustul Desăvârșit

 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

FOTO: GT Sport Alba Iulia l-a primit pe Moș Crăciun! Sute de cadouri pentru micuții fotbaliști

Dan HENEGAR

Publicat

în

Moș Crăciun a ajuns la GT Sport Alba Iulia, iar sute de micuți fotbaliști s-au bucurat de cadourile primite într-un cadru festiv la recunoscutul club juvenil din Cetatea Marii Uniri.

A fost sărbătoare din toate punctele de vedere la Baza Sportivă “Winner’s Club Țălnar, luată cu asalt de jucători și famillie acestora, unde Moșul, la propriu, i-a bucurat pe cei care deslușesc tainele “sportului rege” într-un cadru organizat. Maestrul de ceremonii al evenimentului și totodată sufletul acțiunii a fost antrenorul George Țălnar. Acesta a ținut să mulțumească sponsorilor, dar mai ales părinților care i-au fost alături în activitățile sportive din 2022.

Nu este de complezență afirmația, părinților trebuie să le mulțumim în primul rând, pentru că ne sprijină și se implică în acest proiect’, a transmis George Țălnar. S-au alăturat GT Sport și internaționalii Nicolae Stanciu, Gheorghe Grozav, albaiulienii noștri, și Constantin Budescu, ale căror tricouri au fost scoase la licitație în cadrul unei tombole, iar sumele strânse au contribuit la organizarea acestei premieri la final de an.

Elit - Gustul Desăvârșit

Surprizele s-au ținut lanț pentru fotbaliștii de la GT Sport care și-au așteptat rândul la primirea darurilor grupați pe categorii de vârstă, 12 la număr, plecând de la cei mai mici, cei din anul 2017. Celor 11 antrenori le-a revenit misiunea de a-i nominaliza pe fotbaliști, în jur de 240 de țânci, și a-i trimite în brațele lui Moș Crăciun.

O inițiativă remarcabilă pentru care responsabilii clubului merită din plin aprecieri a avut parte și de alte elemente cu culoare, plecând de la cele două torturi cu sigla “GT” Sport, din care au fost serviți cei mici, dar mai ales la calendarele profesionste de final de an, pe fiecare grupă de vârstă și poza fiecărui echipier.

Felicitări GT Sport Alba Iulia și să ne bucurăm cât mai curând de fotbaliști mari crescuți în propria ogradă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Sport

Unsprezecele Albei în opinia antrenorilor divizionarelor terțe! E. Codrea, Agbomoniyi, Cunțan și Kilyen – 3 nominalizări

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cu 4 reprezentante prezente pe cea de-a treia scenă fotbalistică, toate în Seria 9 din Liga 3, am avut un sezon interesant în această toamnă, în primul rând datorită multitudinii de derby-uri județene disputate (au fost 10 în cele 15 etape).

Cum iarna este în același timp un prilej de pauză și de diverse anchete, am căutat să întocmim cel mai bun unsprezece al formațiilor din Alba, plecând de la opiniile celor 4 antrenori principali. Singura condiție pusă în alcătuirea formațiilor a fost respectarea regulii jucătorilor under (3 la număr). Și la acest capitol se cuvine o precizare, Marcel Rusu a declinat răspunsul din motive de sănătate, în momentul în care i-am solicitat părerea, motiv pentru care am apelat la președintele Mihai Dăscălescu (la sugestia “principalului” unirist).

Au fost 4 jucători care au strâns câte 3 voturi, E. Codrea și Agbomoniyi (CSM Unirea Alba Iulia), respectiv Cunțan și Kilyen (CSU Alba Iulia), doi fiind juniori.

Elit - Gustul Desăvârșit

*Florin Șerban, marele perdant

Această regulă a juniorilor “under” a contat în deciziile antrenorilor principal și cu siguranță un exemplu de fotbalist care a avut de suferit din această pricină este portarul Florin Șerban (dar nu numai), de la CSU Alba Iulia, considerat cel mai bun goalkeeper din județ, care însă a intrat în “concurență” cu Roland Csapo (Metalurgistul Cugir) – preferat întrucât acoperă capitolul “juniori”, unul în suferință în Alba. Referindu-ne la jucătorii “under” au fost doar 6 propuneri, în condițiile în care fiecare conjudețeană are în lot minimum 6 jucători de profil. Și tocmai din acest motiv, al obligativității a 3 jucători under, dar și a faptului că s-au strâns mai mulți jucători cu același număr de voturi, am fost nevoiți să alcătuim două formule de echipă (alternând juniorii Csapo și Gorba, care au avut câte două voturi). În cele ce urmează vă prezentăm formulele de echipă oferite de antrenorii principali.

*Lucian Itu (Metalurgistul Cugir): Csapo – Cunțan, S. Itu, Vlădia, Vitinha – Boldea, P. Păcurar – Șaucă, Cocan, G. Goronea – Agbomoniyi (8 de la Metalurgistul, câte unul de la CSU Alba Iulia, CS Ocna Mureș și CSM Unirea Alba Iulia)

*Mihai Dăscălescu (CSM Unirea Alba Iulia): Fl. Șerban – Cunțan, Kilyen, Benkirat, E. Codrea – Sebaș, Mâlnă, C. Cristea, Indrei – Fetița, Agbomoniyi (8 de la CSM Unirea, 3 de la CSU Alba Iulia, niciunul de la Metalurgistul Cugir și CS Ocna Mureș)

*Mihai Manea (CS Universitatea Alba Iulia): Fl. Șerban – Gorba, Kilyen, E. Codrea, Bucurică – Boldea, Al. Giurgiu – Cunțan, Herci, Indrei – Agbomoniyi (5 de la CSU Alba Iulia, 3 de la CSM Unirea, 2 de la CS Ocna Mureș, unul de la Metalurgistul Cugir)

*Dan Roman (CS Ocna Mureș): Csapo – Gorba, Kilyen, E. Codrea, Bucurică – C. Cristea, Al. Giurgiu – Șaucă, P. Păcurar, Căt. Creț – Ceaca (4 de la CS Ocna Mureș, 3 de la Metalurgistul Cugir, câte doi de la CSU Alba Iulia și CSM Unirea)

Nominalizări juniori (6 jucători): E. Codrea (CSM Unirea Alba Iulia) – 3, Cunțan (CS Universitatea Alba Iulia) – 3, Gorba (CS Ocna Mureș) – două, Csapo (Metalurgistul Cugir) – două, S. Itu (Metalurgistul Cugir) – una, Sebaș (CSM Unirea Alba Iulia) – una. În total au fost propuși 26 de fotbaliști, câte 8 de la Metalurgistul Cugir și CSM Unirea Alba Iulia, respectiv câte 5 de la CSU Alba Iulia și CS Ocna Mureș.

Sufragiile au fost extrem de diverse, a contat și subiectivismul (câte 8 nominalizări din propriul efectiv în cazurile lui Lucian Itu și Mihai Dăscălescu), au existat și propuneri surpriză (gen G. Goronea – CS Ocna Mureș, dar și o absența din top a uniristului Răzvan Fetița, principalul marcator din județ) și în cele din urmă niciun jucător nu a întrunit unanimitate. Pe lângă juniorii E. Codrea și Cunțan, doar Kilyen (foto stânga, CSU Alba Iulia) și Agbomoniyi (foto dreapta, CSM Unirea) au mai strâns câte 3 voturi, acestora alăturându-se alți 10 jucători cu câte două nominalizări.

Formula ideală 1: Csapo (j) – Cunțan (j), Kilyen, E. Codrea (j), Bucurică – Boldea, Al. Giurgiu (C. Cristea) – Șaucă, P. Păcurar, Indrei – Agbomoniyi; rezerve Gorba, Fl. Șerban

Formula ideală 2: Fl. Șerban – Gorba (j), Kilyen, E. Codrea (j), Bucurică – Boldea, C. Cristea (Al. Giurgiu) – Cunțan (j), P. Păcurar, Indrei (Șaucă) – Agbomoniyi; rezervă Csapo.

Sunt câte 4 jucători de la Metalurgistul Cugir, CSM Unirea Alba Iulia și CSu Alba Iulia, respectiv doi de la CS Ocna Mureș.

În privința locurilor din linia de mijloc, sunt în discuție mai multe variante, câtă vreme în calcule au intrat fotbaliști ce pot evolua pe mai multe posturi, mai ales în zona centrală, și au strâns același număr de voturi, cum ar fi de exemplu Boldea, P. Păcurar, C. Cristea sau Al. Giurgiu, putându-se jongla în diverse moduri (respectiv titularizarea oricărora). Am încercat, pe cât posibil în acest exercițiu de imagine să respectăm posturile în care au evoluat de regulă respectivii jucători. Probleme au apărut în defensivă, cu puține nominalizări, motiv pentru care uniristul E. Codrea (junior) a apărut în zona centrală (deși a evoluat în majoritatea cazurilor apărător lateral), situație în care în flancul stâng a intrat Bucurică.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea