VINERI, 27 ianuarie: Municipiul Aiud își sărbătorește patronii spirituali – Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan. Conferință duhovnicească la Catedrala din oraș

Paul Voicu - Primar 2020

AFIS CONFERINTASfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan, patronii spirituali ai municipiului Aiud vor fi sărbătoriți vineri, 27 ianuarie, la Catedrala Ortodoxă din oraș, în cadrul unei conferințe duhovnicești. Intitulată “Credință și Mărturisire la Sfinții Trei Ierarhi”, conferința va fi susținută, cu începere de la ora 18.00, de părintele Constantin Necula de la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Saguna” Sibiu.

Din anul 1974, cei trei sfinți sunt purtătorii de grijă ai Catedralei Ortodoxe din Aiud, iar în data de 30 ianuarie 2003, la propunerea preotului Emil Gâlea, parohul Catedralei, Consiliul Local a aprobat ca acești ”mari dascăli ai lumii” să fie declarați patronii spirituali ai Aiudului.

ELIT

Conferința este organizată de Primăria Muncipiului Aiud, Consiliul Local Aiud, Centrul Cultural ”Liviu Rebreanu” Aiud și Parohia Ortodoxă “Sfintii Trei Ierarhi” Aiud.

Mihail David - 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

Marius 20 ianuarie 2017 at 19:38

Aiudul este sediu episcopal? De ce o numiti catedrala, daca nu exista episcop de Aiud? Si Sfantul Petru din Vatican chiar daca e cea mai mare biserica din lume e doar „basilica” nu catedrala . Titlul de catedrala il confera existenta unui episcop in acel loc, si nu marimea bisericii ca si constructie!

lupul singuratic 22 ianuarie 2017 at 9:19

Hai sa ne aflam de lucru,,,,,,, povesti nationaliste, dar pana in anul 1975 cine a ocrotit acest oras?Un mod de a face bani de barbosi nesatui.

Angela 23 ianuarie 2017 at 21:06

Catedrala inseamna biserica mare.Cred că e lipsa de respect sau de educație in a pune toți oamenii in aceeasi oala.fie ei preoti sau altceva.Daca un sofer face accident nu mai mergem pe strada si nu mai circulam cu masinile.Cred ca inca mai sunt preoti de calitate si unul este părintele Necula.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...