Rămâi conectat

Curier Județean

Vineri, 24 octombrie: ”Ziua Ușilor Deschise” la Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

tribunalul albaTribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia găzduiesc, vineri, 24 octombrie 2014, la sediul din Alba Iulia, str. Iuliu Maniu nr.24, manifestarea anuală intitulată „Ziua Uşilor Deschise”. Potrivit reprezentanților celor două instanțe, scopul acestui eveniment este de a apropia justiţia de cetăţeni, de a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi.

Conducerea instanţelor invită pe toţi cetăţenii interesaţi (elevi, studenţi, justiţiabili, reprezentanţi ai societăţii civile, justiţiabili) în intervalul orar 10.00 – 12.00 să participe la acest eveniment, care le va da ocazia să afle cât mai multe despre funcţionarea sistemului judiciar, în special prin comunicarea de informaţii concrete despre circuitul unui dosar şi etapele procesuale ce se parcurg până la soluţionarea unei cauze , condiţiile în care lucrează judecătorii şi personalul auxiliar, ori alte aspecte relevante privind actul de justiţie.

În contextul intrării în vigoare a Noilor Coduri, Institutul Naţional al Magistraturii, Consiliul Superior al Magistraturii cu sprijinul Confederaţiei Elveţiene au elaborat Ghiduri practice – Modele de cereri pentru justiţiabili în materie penală şi Modele de cereri pentru justiţiabili în materie civilă. Ghidurile oferă într-o abordare accesibilă modele de cereri de chemare în judecată venind astfel în sprijinul justiţiabililor . Celor prezenţi le vor fi distribuite cu ocazia lansării Ghidurilor formulare de cereri în materiile cele mai comune (familie, proprietate, litigii de muncă) dar şi alte materiale informative. Ghidurile vor putea fi vizualizate începând cu 23.10.2014 pe portalul instanţelor sau accesând www.ghid.csm1909.ro

Agenda manifestării mai cuprinde vizitarea compartimentelor din cadrul instanţelor, în special cele destinate relaţiei cu publicul, vizualizarea modului în care funcţionează programul informatizat ECRIS, prezentarea modalităţilor în care se pot obţine informaţii de pe Portalul instanţelor şi Info-chioşc, prezentarea unor date statistice relevant din activitatea celor două instanţe precum şi distribuirea de broşuri informative participanţilor la manifestare. Persoanele interesate se pot prezenta în ziua respectivă, în intervalul orar amintit, cu un act de identitate.

Această acţiune, organizată cu ocazia „Zilei europene a justiţiei civile” ce se sărbătoreşte în fiecare an în Europa la data de 25 octombrie, este iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene şi îşi propune să contribuie la consolidarea relaţiei de încredere între cei care înfăptuiesc actul de justiţie şi beneficiarii acestuia, justiţiabilii.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital

Bogdan Ilea

Publicat

în

SCANDAL în comuna Sântimbru între doi bărbați: Unul a fost reținut de polițiști iar celălalt a ajuns la spital Polițiștii din Sântimbru au reținut un bărbat de 30 de ani din Ighiu, pe raza localității Coșlariu, după o bătaie. Acesta i-ar fi provocat leziuni la cap unui bărbat de 38 de ani din Teiuș. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea