Rămâi conectat

Curier Județean

Vineri, 18 octombrie: Lansare de carte la Cugir – Micuța scriitoare Eva Anastasia Maria Curea lansează public prima ei carte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, 18 octombrie 2019, Centrul Cultural Cugir găzduiește începând cu ora 17:00 un eveniment editorial de excepție, generat de micuța scriitoare a orașului Cugir, în vârstă de numai 10 ani, Eva Anastasia Maria Curea.

„Sunt Eva Anastasia Maria Curea și vă invit cu mic, cu mare, în sala mare a Centrului Cultural Cugir, la lansarea primei mele cărți pentru copii – Domnul Murdărel- publicată la editura Minela” este textul care însoțește invitația la eveniment, semnată chiar de autoare.

Elevă a Școlii Gimnazială nr. 3 din Cugir, susținută și încurajată de familie dar și de învățătoarea Ileana Stanciu, Eva Anastasia Maria Curea vine în fața cititorilor cu prima sa carte intitulată Domnul Murdărel, o carte pentru copii dar care poate fi citită cu aceeași plăcere și încântare și de părinți, bunici sau oricine iubește cartea și copilăria, indiferent de vârstă.

Evenimentul editorial va debuta cu o scenetă inspirată de aventurile Domnului Murdărel, scenetă pusă în scenă de prietenii mai mari ai Evei, Hermina Dismacek și Vasile Dumitru. Va urma prezentarea cărții de către toți cei care au simțit că Eva Anastasia Maria Curea este un copil talentat și inspirat care cu siguranță va mai veni în fața cititorilor și cu alte creații literare. Aceștia sunt: Claudia Minela – manager la Editura Minela din București, Stela Țârlea – director la Școala Gimnazială nr. 3 Cugir, Ileana Stanciu – învățătoarea Evei, Daniela Paleogianni – artist plastic, Luminița Cebotari – profesor dr. în filologie, Dumitru Vasile și Hermina Dismacek – realizatori de emisiuni culturale. Vor vorbi apoi despre carte și autoare părinții săi, ei fiind cei care o cunosc cel mai bine, cei care au susținut-o și încurajat-o dându-i curajul de a prezenta public această primă creație literară a sa. Evenimentul se va încheia cu o sesiune de autografe și cu bucuria de a fi împreună la apariția unei noi cărți pentru copii – Domnul Murdărel, autor Eva Anastasia Maria Curea.

Lansarea cărții Domnul Murdărel este organizată de Consiliul Județean Alba, Primăria Orașului Cugir, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și Centrul Cultural Cugir și face parte din proiectul 4.9. Lansări de carte din Programul managerial 2017-2020 al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Intrarea la eveniment este liberă iar cei prezenți pot achiziționa cartea împreună cu autograful autoarei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă

Ziarul Unirea

Publicat

în

VINERI: Proiectul “Pet Care”, organizat de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Strângere de fonduri pentru adăpostul de câini, expoziție de lucrări de artă realizate de elevi, parada animalelor de companie și tombolă Proiectul “Pet Care” este organizat vineri, 19 aprilie, de Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. Printre activitățile organizate se numără […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea