Rămâi conectat

Actualitate

Viitoarea CRIZĂ financiară se aproprie: Semnalul care indică o recesiune puternică în următorii ani

Publicat

în

Viitoarea CRIZĂ financiară se aproprie: Semnalul care indică o recesiune puternică în următorii ani

A început să apară, intermitent, semnalul unei recesiuni, indicator care a prezis corect și criza financiară care a început în 2007.

Piața de obligațiuni arată intermitent un semnal de avertizare care a prezis corect aproape fiecare recesiune din ultimii 60 de ani: o potențială inversare a curbei randamentului titlurilor de stat americane, scrie CNN.

Curba se apropie de inversare

O curbă de randament inversată este adesea văzută ca un semnal că investitorii sunt mai îngrijorați de viitorul imediat decât de cel pe termen lung, ceea ce determină ratele dobânzilor la obligațiunile pe termen scurt să fie mai ridicate decât cele plătite pentru obligațiunile pe termen lung.

Elit - Gustul Desăvârșit

Deși curba nu este încă inversată, se apropie. Acest lucru nu ar trebui să fie deosebit de surprinzător, având în vedere modul în care invazia Rusiei asupra Ucrainei – și ramificațiile sale economice – continuă să cântărească puternic asupra economiei globale, notează sursa citată.
Pariu sigur

Biletele de trezorerie sunt, în esență, un împrumut acordat guvernului SUA și, în general, sunt considerate un pariu sigur pentru investitori, deoarece există un risc minim ca împrumutul să nu fie rambursat. Acestea au înregistrat o avalanșă de interese în ultimele săptămâni, pe fondul incertitudinii geopolitice și al înăspririi condițiilor financiare. Rezerva Federală a declarat săptămâna trecută că are în vedere încă șase majorări ale ratelor doar în 2022. Asta îi face pe investitori să-și piardă apetitul pentru acțiuni și alte active mai volatile și să apeleze la investiții de încredere, cum ar fi trezoreria. Dar, pe măsură ce mai mulți oameni se grăbesc să cumpere obligațiuni, acest lucru face ca randamentul să scadă, ceea ce ajunge să le facă o investiție mai puțin atractivă. Unii investitori încep chiar să caute active precum Bitcoin și numerar, care oferă în mod tradițional mai puțină stabilitate decât obligațiunile.

Randamentul unei obligațiuni pe 10 ani, aproape egal cu cel al unei obligațiuni pe 2 ani

Un bilet de trezorerie pe 10 ani oferă de obicei o rată de rentabilitate mai mare decât cele pe termen mai scurt, deoarece banii unui investitor sunt angajați pentru mai mult timp. Obligațiunile de trezorerie cu durată mai scurtă, cum ar fi obligațiunile pe 2 sau 3 ani, oferă în general randamente mai mici, deoarece riscurile sunt mai previzibile decât pe un orizont de timp mai lung.

Dar atunci când randamentul unei obligațiuni de 10 ani este mai mic decât cel de 2 ani, asta indică o perspectivă pesimistă din partea investitorilor și o reticență de a-și angaja banii. Și randamentele se îndreaptă în această direcție: diferența dintre biletul de trezorerie pe 10 ani și biletul pe 2 ani se află în prezent la aproximativ 0,2%, comparativ cu aproximativ 1,5% în urmă cu un an.

Inversarea curbei, primul semnal al recesiunii din 1955 până astăzi

O inversare a curbei randamentelor a precedat fiecare recesiune din 1955, potrivit cercetărilor de la Federal Reserve Bank din San Francisco.

În timp ce o inversare indică în general o recesiune în următoarele 12 luni, uneori poate dura ani. În trecut, curba s-a inversat în 2005, dar Marea Recesiune a început abia în 2007. Cea mai recentă inversare, în 2019, a stârnit temeri de recesiune – care s-a materializat în 2020, fiind cauzată de Covid-19.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Variola maimuţei la nivel mondial: Numărul de cazuri confirmate a ajuns la 219. Raport publicat de ECDC

Publicat

în

Variola maimuţei la nivel mondial: Numărul de cazuri confirmate a ajuns la 219. Raport publicat de ECDC

Numărul de cazuri confirmate de variola maimuţei la nivel mondial a ajuns miercuri la 219 în afara ţărilor în care boala este endemică, potrivit unui raport publicat de Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC), scrie AFP, citat de Agerpres.

În total, 19 ţări în care boala este neobişnuită, majoritatea în Europa, au raportat cel puţin un caz confirmat, indică ECDC într-o notă epidemiologică publicată miercuri seară.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Majoritatea cazurilor sunt bărbaţi tineri, identificându-se ca bărbaţi având relaţii sexuale cu bărbaţi. Nu au fost niciun deces”, a precizat agenţia europeană cu sediul la Stockholm.

În afara celor 11 ţări africane în care această boală rară este endemică, trei ţări concentrează în prezent majoritatea cazurilor confirmate: Marea Britanie, prima ţară în care au fost observate cazuri neobişnuite la începutul lui mai (71 de cazuri), Spania (51) şi Portugalia ( 37), potrivit ECDC.

Europa concentrează majoritatea cazurilor cu 191 de cazuri, dintre care 118 în ţările din UE. Canada (15), Statele Unite (9), Australia (2), Israel (1) şi Emiratele Arabe Unite (1) sunt cele şase ţări din afara Europei cu cazuri considerate confirmate.

Cazurile suspecte nu sunt luate în considerare în bilanţ.

Numărul total de cazuri identificate miercuri de ECDC a crescut de peste cinci ori de la primul său raport la 20 mai, când agenţia a anunţat 38 de cazuri.

Luni, în prima sa evaluare a riscurilor, ECDC a considerat, totuşi, că probabilitatea de contagiune în populaţie era în general „foarte scăzută”, dar că, pe de altă parte, este „ridicată” la persoanele cu mai mulţi parteneri sexuali.

În aceeaşi zi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat o situaţie „atipică”, dar a considerat că este posibilă „oprirea” acestei transmiteri a bolii între oameni.

Boala, o variantă mai puţin periculoasă a variolei eradicate de aproximativ patruzeci de ani, este endemică în 11 ţări din Africa de Vest şi din Africa Centrală.

Începe cu febră mare şi progresează rapid până la o erupţie cutanată, cu formarea de cruste.

Nu există tratamente sau vaccinuri specifice pentru variola maimuţelor, dar multiplicarea cazurilor poate fi stopată prin vaccinarea împotriva variolei, a mai explicat OMS.

sursa: hotnews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Partidul Social Democrat prezintă joi bilanţul primelor şase luni de guvernare. Marcel Ciolacu: „Nu vrem să fardăm realitatea”

Publicat

în

Partidul Social Democrat prezintă joi bilanţul primelor şase luni de guvernare. Marcel Ciolacu: „Nu vrem să fardăm realitatea”

Partidul Social Democrat prezintă joi bilanţul primelor şase luni de guvernare. Liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat miercuri că PSD le va prezenta românilor un bilanţ „cinstit şi realist” al acestei perioade.

„Mâine, PSD le va prezenta românilor un bilanţ cinstit şi realist al celor şase luni de guvernare. Nu vrem să fardăm realitatea. Ştim care sunt greutăţile oamenilor şi ce aşteptări au de la noi”, a scris Ciolacu pe Facebook, potrivit Agerpres.

Elit - Gustul Desăvârșit

El a adăugat că în bilanţul PSD „nu vor fi vorbe mari, ci adevăruri simple”.

„Este un moment în care nu facem promisiuni, ci aducem argumente. În care explicăm, din nou, de ce vrem să folosim toate resursele necesare pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie şi pentru a susţine dezvoltarea firmelor româneşti. Este un raport onest în faţa românilor, aşa cum cred că trebuie să facă orice guvernare serioasă şi responsabilă”, a mai scris preşedintele PSD.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Amânarea ratelor la bănci, în actualul context economic: Cine poate amâna plata. Anunțul ministrului de Finanțe, Adrian Câciu

Publicat

în

Amânarea ratelor la bănci, în actualul context economic: Cine poate amâna plata. Anunțul ministrului de Finanțe, Adrian Câciu

Ministrul de Finanțe, Adrian Câciu, a anunțat cine își poate amâna plata ratelor la bănci: „Această măsură de amânare a ratelor a rămas în analiză. În ultima ședință de coaliție a fost luată decizia să intrăm cu ea în implementare cu OUG pentru amânarea ratelor la credite atât pentru persoanele fizice cât și juridice. Evident nu e o măsură pentru toată lumea, ci pentru cei care au dificultăți în plata ratelor. Implică o analiză pe care fiecare dintre companii și-o face, fiecare dintre cetățeni.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Amânarea ratelor la bănci, în actualul context economic: Ce a discutat premierul Nicolae Ciucă cu guvernatorul BNR

Asta pentru că așa cum a fost și măsura din pandemie la finalul amânării acestor rate se va prelungi scadența la creditul respectiv cu o perioadă similară, dar o să ai de plătit…Nu e o scutire de plată, e o amânare de plată”, a spus Adrian Câciu.

„Schimbarea de paradigmă față de moratoriu din 2020 va fi acela al creșterii cheltuielilor sau costurilor. În pandemie criteriul principal a fost scăderea veniturilor. Acum vom avea la criteriu creșterea cheltuielilor / familie sau creșterea costurilor / companie cu 25% față de perioada anului trecut. La companii o să fie referința la costurile referitoare la utilități, pentru că ne situăm și la costul privind prețurile la energie și combustibil.

Procedura pentru cei care vor să beneficieze de amânare o să fie destul de simplă, dar acesta e sistemul agreat cu sistemul bancar. Această ordonanță o să fie aprobată și de BNR.”, a spus Câciu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare