Rămâi conectat

Actualitate

Viitoarea CRIZĂ financiară se aproprie: Semnalul care indică o recesiune puternică în următorii ani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Viitoarea CRIZĂ financiară se aproprie: Semnalul care indică o recesiune puternică în următorii ani

A început să apară, intermitent, semnalul unei recesiuni, indicator care a prezis corect și criza financiară care a început în 2007.

Piața de obligațiuni arată intermitent un semnal de avertizare care a prezis corect aproape fiecare recesiune din ultimii 60 de ani: o potențială inversare a curbei randamentului titlurilor de stat americane, scrie CNN.

Curba se apropie de inversare

O curbă de randament inversată este adesea văzută ca un semnal că investitorii sunt mai îngrijorați de viitorul imediat decât de cel pe termen lung, ceea ce determină ratele dobânzilor la obligațiunile pe termen scurt să fie mai ridicate decât cele plătite pentru obligațiunile pe termen lung.

Elit - Gustul Desăvârșit

Deși curba nu este încă inversată, se apropie. Acest lucru nu ar trebui să fie deosebit de surprinzător, având în vedere modul în care invazia Rusiei asupra Ucrainei – și ramificațiile sale economice – continuă să cântărească puternic asupra economiei globale, notează sursa citată.
Pariu sigur

Biletele de trezorerie sunt, în esență, un împrumut acordat guvernului SUA și, în general, sunt considerate un pariu sigur pentru investitori, deoarece există un risc minim ca împrumutul să nu fie rambursat. Acestea au înregistrat o avalanșă de interese în ultimele săptămâni, pe fondul incertitudinii geopolitice și al înăspririi condițiilor financiare. Rezerva Federală a declarat săptămâna trecută că are în vedere încă șase majorări ale ratelor doar în 2022. Asta îi face pe investitori să-și piardă apetitul pentru acțiuni și alte active mai volatile și să apeleze la investiții de încredere, cum ar fi trezoreria. Dar, pe măsură ce mai mulți oameni se grăbesc să cumpere obligațiuni, acest lucru face ca randamentul să scadă, ceea ce ajunge să le facă o investiție mai puțin atractivă. Unii investitori încep chiar să caute active precum Bitcoin și numerar, care oferă în mod tradițional mai puțină stabilitate decât obligațiunile.

Randamentul unei obligațiuni pe 10 ani, aproape egal cu cel al unei obligațiuni pe 2 ani

Un bilet de trezorerie pe 10 ani oferă de obicei o rată de rentabilitate mai mare decât cele pe termen mai scurt, deoarece banii unui investitor sunt angajați pentru mai mult timp. Obligațiunile de trezorerie cu durată mai scurtă, cum ar fi obligațiunile pe 2 sau 3 ani, oferă în general randamente mai mici, deoarece riscurile sunt mai previzibile decât pe un orizont de timp mai lung.

Dar atunci când randamentul unei obligațiuni de 10 ani este mai mic decât cel de 2 ani, asta indică o perspectivă pesimistă din partea investitorilor și o reticență de a-și angaja banii. Și randamentele se îndreaptă în această direcție: diferența dintre biletul de trezorerie pe 10 ani și biletul pe 2 ani se află în prezent la aproximativ 0,2%, comparativ cu aproximativ 1,5% în urmă cu un an.

Inversarea curbei, primul semnal al recesiunii din 1955 până astăzi

O inversare a curbei randamentelor a precedat fiecare recesiune din 1955, potrivit cercetărilor de la Federal Reserve Bank din San Francisco.

În timp ce o inversare indică în general o recesiune în următoarele 12 luni, uneori poate dura ani. În trecut, curba s-a inversat în 2005, dar Marea Recesiune a început abia în 2007. Cea mai recentă inversare, în 2019, a stârnit temeri de recesiune – care s-a materializat în 2020, fiind cauzată de Covid-19.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

Greva profesorilor continuă: Aproape 20.000 de angajați din Educație vor lua parte la un nou marș în Capitală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Greva profesorilor continuă: Aproape 20.000 de angajați din Educație vor lua parte la un nou marș în Capitală

Liderii sindicali anunță faptul că 20.000 de persoane vor lua parte la marșul din centrul Bucureștiului. Profesorii se adună pentru a patra oară în fața Guvernului și merg la Palatul Cotroceni.

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret, Marius Nistor, a anunţat un nou protest al reprezentanţilor din Educaţie în Capitală, cu 20.000 de persoane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Inițial, Nistor a anunțat că va fi joi sau vineri, însă pentru joi era deja autorizat protestul Federaţiei ”Solidaritatea Sanitară”, având programate un miting în Piaţa Victoriei şi un marş pe străzile Capitalei.

Nicuşor Dan asigurase că, așa cum a făcut de fiecare dată în mandatul său, municipalitatea va autoriza toate solicitările de proteste.

Poliția anunță că vor fi restricții de trafic în București în timpul protestului

Începând cu ora 10.00, se va resistematiza traficul rutier în Piața Victoriei, asigurându-se două benzi pe sens în fața Guvernului, pe Bd. Aviatorilor circulându-se doar către Bd. Lascăr Catargiu și se va restricționa traficul gradual pentru staționarea autocarelor pe Șos. Kiseleff, benzile I, III și IV, pe segmentul cuprins între Str. Arh. Ion Mincu și Piața Victoriei, fără afectarea intersecțiilor.

Banda II de circulație pe tronsonul de mai sus va fi destinată autovehiculelor de intervenție.

„După debarcarea participanților, sub îndrumarea polițiștilor rutieri, autocarele vor fi direcționate pentru a fi parcate pe Splaiul Independenței, segmentul cuprins între Pod Grozăvești și Pod Cotroceni, sensul către Pod. Cotroceni, benzile I și II de circulație. În funcție de numărul participanților, Brigada Rutieră va adopta măsuri de restricționare a traficul rutier în dinamică astfel încât fluența și siguranța participanților la traficul rutier să nu fie afectată”, transmite Brigada Rutieră a Capitalei.Profesorii nu opresc greva! 20.000 de angajați din Educație se duc iar în marș la poarta lui Iohannis / Restricţiile de trafic anunţate de poliție


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

România a cumpărat 32 avioane F-16, din flota Norvegiei

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

România a cumpărat 32 avioane F-16, din flota Norvegiei

Norvegia a anunţat joi că a finalizat vânzarea a 32 dintre avioanele sale de luptă F-16 către România după unda verde dată de autorităţile americane şi norvegiene, transmite France Presse, potrivit Agerpres.


Principul acestei vânzări fusese anunţat în noiembrie, pentru o sumă de 388 milioane de euro.

‘Vânzarea va întări şi moderniza apărarea unei naţiuni aliate ce are Ucraina ca vecin’, a remarcat ministrul norvegian al apărării, Bjorn Arild Gram, într-un comunicat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Într-o întâlnire cu presa străină la sfârşitul lunii mai, prim-ministrul norvegian Jonas Gahr Store exclusese eventualitatea de a se reveni asupra acestui contract în favoarea unei livrări a avioanelor către Ucraina pentru a o ajuta să respingă invazia rusă.

Cu aceste 32 de avioane şi alte 17 cumpărate de la Portugalia, România îşi va moderniza forţele aeriene, care au renunţat în mai de vechile Mig-21 LanceR de fabricaţie sovietică.

Înaintea livrării lor României, avioanele norvegiene vor fi supuse unor operaţiuni de mentenanţă la grupul Kongsberg Aviation Maintenance Services.

Norvegia îşi modernizează ea însăşi flota cu avioane F-35 mai avansate ale producătorului american Lockheed Martin, intenţionând să achiziţioneze până la 52 de aparate.

Fabricate de americanii de la General Dynamics, ultimele F-16 norvegiene au fost retrase din serviciu la începutul lui 2022.

Din cele 57 de avioane considerate ca putând face obiectul unei vânzări de către Norvegia, un număr de până la alte 12 au fost vândute grupului privat american Draken International, dar nu au fost încă livrate.

În teorie, ţara scandinavă mai deţine, aşadar, câteva avioane susceptibile să fie livrate Ucrainei dacă autorităţile ar decide să se alăture coaliţiei de state occidentale care şi-au anunţat intenţia de a livra F-16 Kievului.

Guvernul norvegian a anunţat că va reflecta la mijloace de a ajuta la formarea de personal ucrainean pe aceste F-16, fără a se pronunţa deocamdată despre livrarea eventuală de avioane Kievului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Alertă alimentară: Profi și Metro retrag loturi dintr-un produs contaminat cu o toxină

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Alertă alimentară: Profi și Metro retrag loturi dintr-un produs contaminat cu o toxină

Profi și Metro retrag de pe piaţă mai multe loturi de porumb prăjit, contaminate cu aflatoxină, potrivit unor anunţuri ale ANSVSA. Aflatoxinele sunt substanțe toxice, cancerigene, produse de anumite ciuperci, care se găsesc pe anumite cereale cultivate și depozitate în condiții insalubre.


Profi informează că Mogyi România a inițiat retragerea de la vânzare rechemarea de la client a produselor Mexicorn cu sare 70g Lot 240110, Mexicorn cu chilli, 70g Lot 231110 și Lot 231221, ca urmare a detectării aflatoxinei.

„Se recomandă persoanelor care dețin produsul descris mai sus să nu-l consume, ci să-l distrugă sau să-l returneze la magazin în perioada 08.06.2023 – 23.06.2023 inclusiv, urmând să primească în schimb un același tip de produs din alt lot, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a transmis, joi, Profi, potrivit unui anunţ pe site-ul oficial al ANSVSA.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, Metro anunţă că a fost notificat de către același furnizor să înceapă retragerea de la vânzare și de la clienți a produselor 70g Mexicorn cu chilli și 70g Mexicorn cu sare, din cauza identificării unei contaminări cu aflatoxină.

Cumpărătorii sunt sfătuiţi să nu consume produsele şi să le returneze până în 26 iunie, urmând să primească înapoi banii.
În luna mai a.c., asociaţia ungară din domeniul biocombus­tibi­lilor atrăgea atenţia asupra problemelor provo­cate de recolta de porumb de anul trecut, care a înregistrat niveluri de aflatoxină peste media de siguranţă a UE, scria Budapest Business Journal. Potrivit asociaţiei, interdicţiile im­puse de guvern asupra importurilor din Ucraina a înrăutăţit situaţia.

Aflatoxinele sunt substanțe toxice, cancerigene, produse de anumite ciuperci, care se găsesc pe anumite cereale cultivate și depozitate în condiții insalubre.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare