Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO/FOTO: Festivalul Internațional de Teatru “Povești” de la Alba Iulia se anunță a fi un succes. Marcel Iureș, Maia Morgenstern, Pavel Bartoș, Dorina Lazăr, concert Vunk, doar câteva dintre surprize

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Festivalul Internațional de Teatru “Povești” de la Alba Iulia aflat deja la cea de a VII-a ediție a fost prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă la care au participat părinții acestui eveniment, Ion Dumitrel – președintele Consiliului Județean Alba, Ioana Bogățan – directorul Festivalului, Dan Popescu – director în cadrul CJ Alba, dar și Florin Roman – vicepreședintele CJ.

Festivalul “si-a aruncat buzduganul” duminică, 23 septebrie, cu un spectacol din Elveția -prefață a evenimentului – numit “Clap”, foarte apreciat de spectatorii aflați în sală. “Clap” este și cel mai valoros spectacol, din punctul de vedere al costurilor, din cadrul acestui Festival.

Oficial, cele 5 zile pline de spectacole, work-shopuri, lansări de carte sau concerte vor debuta miercuri, 3 octombrie, prețul unui bilet la o reprezentație artistică fiind de doar 10 lei, iar al unui abonament valabil pentru toate cele 24 de spectacolele, de 90 de lei.

Vor fi 5 locații de desfășurare a evenimentului, respectiv Teatrul de Păpuși „Prichindel”, Casa de Cultură a Sindicatelor, Casa de Cultură a Studenților, Catedrala Romano-Catolică “Sf. Mihail” și spațiile RYMA din șanțurile Cetății Alba Carolina.

Biletele sunt deja puse în vînzare în toate aceste locații, mai puțin Catedrala Romano-Catolică, însă pentru piesele de teatru “CFR-Cometa, cățelul și copilul” si „Metoda” acestea s-au epuizat deja.

Înscrieri deschise pentru copii la ateliere de sculptură, pictură și de mânuire a marionetelor

Programul Festivalului conține de asemenea ateliere de actorie, de mânuire a marionetelor, de scenografie, de sculptură și de pictură, coordonate de nume importante din arta românească.

Activitatea în cadrul atelierelor de creație va debuta la 1 octombrie. Cele de actorie și scenografie se adresează elevilor de liceu, iar celelalte 3, elevilor din clasele I-VIII. Dacă pentru actorie/scenografie locurile au fost deja ocupate, pentru celelalte ateliere se mai pot face înscrieri până vineri la numărul de telefon al Teatrului de Păpuși “Prichindel.”

Pe tot parcursul evenimentului, prima parte a zile va fi dedicată teatrului pentru copii iar seara vor avea loc spectacole pentru tineri și adulți.

Anul acesta la Alba Iulia îi vom putea vedea pe Marcel Iureș, Maia Morgenstern, Monica Davidescu, Pavel Bartoș, Vlad Zamfirescu, Marius Florea Vizante, pe cei de la trupa Vunk și mulți alții.

Printre companiile teatrale participante se numără: “Gongul” din Sibiu, Nottara, Odeon, Țăndărică, „Colibri” din Craiova, precum și teatre din Republica Moldova și Elveția.

Bugetul Festivalului asigurat de Consiliul Județean Alba este la fel ca și în anii trecuți, de puțin peste 400.000 de lei.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea