Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO/DSVSA Alba: La firma Adi Salve din Blaj s-a găsit carne de cal etichetată ca ”pulpă de vită”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Alba a primit astăzi rezultatele analizelor efectuate de Institutul de Igienă și Sănătate Veterinară pentru probele recoltate în urma controlului efectuat la depozitul de carne Adi Salve din Blaj, firmă bănuită că ar fi vândut carne de cal etichetată drept carne de vită.

Potrivit directorului instituției, dr. Mircea Miclea, una din cele 8 probe recoltate a ieșit pozitivă, respectiv s-a constatat că este vorba despre carne de cal. Se pare că aceasta a fost achiziționată de la un depozit din Brașov. În depozitul firmei din Blaj s-a găsit o cantitate de 28,6 kg dintr-un lot care a fost etichetat ca fiind ”pulpă de vită”. Cercetările continuă urmând ca inspectorii DSVSA să constate cantitatea exactă de carne achiziționată de la Brașov și unde a fost aceasta distribuită de către firma Adi Salve.

DSVSA Alba a fost sesizată în data de 19 februarie cu privire la o suspiciune de comercializare a cărnii de vită congelată prin substituirea cu carne de cal, către o unitate din București, de către un depozit frigorific din județul Alba.

Inspectorii de specialitate s-au deplasat în seara aceleiași zile la sediul depozitului, controlând întreaga cantitate de carne de vită existentă și documentele care să ateste proveniența acesteia. Totodată s-au recoltat un numar de 8 probe, câte una din fiecare sortiment identificat, care au fost trimise pentru identificare de specie la IISPV, restul cantității de carne (757,25 kg) a fost sechestrată într-un spațiu de frig separat, în condiții adecvate de păstrare, până la primirea Buletinelor de Analiză.

În cursul zilei de miercuri, 20 februarie, echipa de la DSVSA Alba a continuat verificările costatând unele neconcordanțe între cantitățile recepționate și cele livrate la sortimentul “vrăbioară de vită”. S-au extins cercetările și s-a constatat că o cantitate importantă de carne cu data de expirare 5 octombrie 2012 a fost reetichetată.

Pentru deficiențele constatate unitatea din Blaj a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 12.000 lei iar activitatea a fost suspendată.

La solicitarea prefectului de Alba, Gheorghe Feneșer, Serviciul de Investigare a Fraudelor a demarat o anchetă iar pe numele administratorului firmei s-a deschis un dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru infracțiunea de înșelăciune cu privire la calitatea mărfurilor.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est

Bogdan Ilea

Publicat

în

29 Martie: România a devenit membru NATO, alături de alte șase țări din Europa de Est La 29 martie 2004, cele șapte state invitate la Summit-ul NATO de la Praga să devină membre ale Alianței (Bulgaria, Estonia, Letonia, Lituania, Romania, Slovacia, Slovenia), printre care și România, au depus instrumentele de aderare la Departamentul de Stat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea