Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Ziua a patra de RĂZBOI în Ucraina: Kievul rezistă eroic. Forțele rusești au bombardat un gazoduct și un depozit de petrol

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Ziua a patra de RĂZBOI în Ucraina: Kievul rezistă eroic. Forțele rusești au bombardat un gazoduct și un depozit de petrol

Deși au atacat pe toate fronturile trupele rusești n-au reușit să avanseze prea mult spre capitala Kiev, unde armata ucraineană rezistă eroic. O explozie majoră s-a produs puțin după miezul nopții în apropiere de Kiev la circa 20 km de Kiev, în zona de sud-vest.

Cerul a rămas luminat timp de câteva minute. Potrivit NextaTV, explozia uriașă din apropierea Kiev ar fi fost la un mare depozit de petrol. Tot sâmbătă noaptea, șefa Comisiei Europene Ursula von der Leyen a anunțat că ”un număr de banci ruse vor fi excluse din SWIFT” și că o parte din activele Băncii Centrale Ruse vor fi înghețate.

UPDATE ora 07:04 – Armata rusă lansează drone în Odesa. Serhiy Bratchuk, șeful Consiliului Public al Administrației Regionale de Stat din Odesa, avertizează că armata ucraineană face eforturi pentru a le neutraliza, potrivit kyivindependent.com.

UPDATE ora 06:53 – Șase persoane, între care o fetiță de șapte ani, au fost ucise în bombardamentul rusesc de la Ohtîrka, în regiunea Sumy, din nord-estul Ucrainei, a declarat guvernatorul Dmitri Jivitski, anunță presa din Ucraina.

UPDATE ora 06:46 – Avertismente de raiduri aeriene în două orașe

Există rapoarte potrivit cărora au fost lansate alerte de raiduri aeriene în cel puțin două orașe ucrainene: Rivne, în vest, și Luțk, în nord-vest. Oamenii au fost sfătuiți să se adăpostească, notează BBC.

UPDATE ora 06:34 – O conductă de gaz este flăcări în Harkov, în urma unui atac rusesc, în timp ce un terminal petrolier din Vasilkov, la sud-vest de capitala Kiev, a fost, de asemenea, bombardat de forțele rusești.

Guvernul ucrainean a avertizat că fumul de la explozia din Harkov ar putea provoca o “catastrofă ecologică” și a sfătuit oamenii să își acopere ferestrele, potrivit The Guardian.

UPDATE ora 06:14 – Australia a declarat că va finanța furnizarea de arme Ucrainei pentru a o ajuta să lupte împotriva forțelor rusești, la câteva zile după ce guvernul a declarat că va furniza doar echipamente militare “neletale”.

UPDATE ora 06:10 – Fostul preşedinte american Donald Trump l-a lăudat pe “inteligentul” Vladimir Putin şi i-a criticat pe liderii occidentali “atât de proşti” după părerea lui, potrivit Agerpres.

UPDATE ora 05:49 – Trupele rusești au împușcat un jurnalist în Herson și au atacat o clădire de apartamente din Harkov

Dilerbek Shukurovych Shakirov, un jurnalist civil al săptămânalului de informații “Around You” și membru al fundației caritabile “House of Hope”, a fost împușcat mortal dintr-o mașină cu o armă automată în apropiere de satul Zelenivka din Kherson. Incidentul a fost înscris în ERDR în conformitate cu partea 2 a articolului 438 din Codul penal al Ucrainei, potrivit pravda.com.eu.

UPDATE ora 05:42 – Un civil a fost ucis în Harkov, după ce tiruri de artilerie au lovit o clădire de apartamente. Un băieţel de şase ani a fost ucis la Kiev.

UPDATE ora 05:26 – Un convoi al forțelor speciale cecene a fost anihilat în apropiere de Hostomel, anunță oficial biroul președintelui.

UPDATE ora 04:50 – Obuzele rusești au lovit un depozit de deșeuri radioactive

Obuze rusești au lovit depozitul de deșeuri radioactive al filialei din Kiev a Asociației Radon – potrivit estimărilor preliminare, nu există nicio amenințare pentru populație, transmite pravda.com.ua.

UPDATE: ora 04:36 – Zelenski îi mulţumeşte lui Macron pentru trimiterea de echipament militar defensiv

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, l-a sunat sâmbătă, în jurul miezului nopţii, pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, care i-a mulţumit “pentru că a răspuns solicitărilor Ucrainei în materie de echipament militar defensiv”, a anunţat Palatul Elysée, notează AFP, citată de Agerpres.

Franţa a decis sâmbătă să-şi consolideze sprijinul pentru Ucraina, în special în echipamentele de apărare.

Sursa: stirileprotv.ro g4media.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia: Administratorul judiciar cere în instanță anularea antecontractului prin care Ovidiu Jidveian a scos din firmă 6 milioane de euro

Unirea Ziarul

Publicat

în

Scandalul imobiliar Parc Residence Alpha din Alba Iulia: Administratorul judiciar cere în instanță anularea antecontractului prin care Ovidiu Jidveian a scos din firmă 6 milioane de euro Administratorul judiciar al societății Parc Residence Alpha SRL Alba Iulia, firmă implicată într-un scandal imobiliar uriaș, solicită în justiție anularea unui antecontract de vânzare-cumpărare încheiat de fostul administrator, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea