Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| Valeriu Gheorghiţă: Persoanele care au primit prima doză AstraZeneca vor putea face rapelul și cu Pfizer sau Moderna

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Valeriu Gheorghiţă: Persoanele care au primit prima doză AstraZeneca vor putea face rapelul și cu Pfizer sau Moderna

Medicul militar, Dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, anunţă că autorităţile urmează să aprobe o schimbare de strategie, astfel încât persoanele care au primit prima doză de vaccin anti-COVID de la AstraZeneca să poată opta pentru rapel cu serul Pfizer sau Moderna.

„Vorbind despre posibilitatea unei scheme de vaccinare heterologe, care să combine vaccinul efectuat cu prima doză de la compania AstraZeneca şi a doua doză cu un vaccin pe bază de ARN mesager. Este o Discuţie avansată pe care o avem în momentul de faţă şi este posibil ca săptămâna viitoare să luăm o decizie finală în baza datelor ştiinţifice noi care au fost publicate şi de asemnea în baza recomandărilor comisiilor de sănătate publică de la nivelul Ministerului Sănătăţii”, a declarat Gheorghiţă.

„Avem răspunsul din partea comisiei de epidemiologie, care recomandă utilizarea acestei scheme. Aşteptăm şi răspunsul comisiei de sănătate publică. Săptămâna viitoare vom lua o decizie. Cel mai probabil vom aproba această schemă heterologică. Nu contravine recomandărilor Agenţiei Europene a Medicamentului, fiecare ţară putând să adopte propria strategie”, a mai precizat Gheorghiţă.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea