Rămâi conectat

Actualitate

VIDEO| Ursul păcălit de…instructorul de schi: Cum l-a ademenit schiorului curajos pe „Moş Martin” departe de turiști

Ziarul Unirea

Publicat

în

În ultima perioadă urşii nu mai sunt o apariţie neaşteptată printre localnici şi turişti pe pârtiile de schii. Marți, un bărbat a fost fugărit de urs câteva minute în șir pe pârtia Cocoșul din Predeal. Întâmplarea s-a încheiat însă cu bine, deoarece bărbatul care a surprins imaginile este monitor de schi și a atras animalul sălbatic departe de ceilalți schiori.

Bărbatul i-a avertizat pe ceilalți schiori să stea pe loc, pentru ca ursul să se întoarcă în pădure, însă acesta a fost intrigat de prezența oamenilor și s-a apropiat la doar câțiva metri de grup. În acel moment se aflau acolo zeci de schiori.

La un moment dat, animalul chiar a dat semne că are chef de joacă, însă monitorul de schi și-a dat seama cât de periculoasă poate deveni situația și a început să-l atragă departe de restul oamenilor. Animalul începe să-l fugărească pe instructorul de schi, care se menține la o distanță destul de mare pentru a nu-și pune viața în pericol.

În tot acest timp, el îi avertizează pe schiorii de la baza pârtiei să fugă din calea ursului. Situația s-a încheiat cu bine după aproape zece minute.

Astfel de incidente devin tot mai frecvente, ultima situație periculoasă având loc în Predeal în luna ianuarie. Ursul a fost ademenit într-o cușcă, fără să fie necesară tranchilizarea sa și a fost dus în județul Bihor, unde a fost lăsat liber în natură, pe un fond cinegetic suficient de mare pentru a nu mai interacționa cu oamenii.

Și cu o săptămână înainte de această întâmplare, un pui de urs a fost filmat în timp ce traversa o zonă în care se aflau turiști, în apropiere de zona de telescaune.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea