Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Una dintre tinerele implicate în ACCIDENTUL cu migranți, din Timiș, este din Alba: Femeia a fost ARESTATĂ preventiv

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| Una dintre tinerele implicate în ACCIDENTUL cu migranți, din Timiș, este din Alba: Femeia a fost ARESTATĂ preventiv

În cursul zilei de marți, 28 iunie, în jurul orei 19:13, a avut loc un accident grav de circulație, în județul Timiș. În accident au fost implicate 10 persoane, dintre care opt migranți și două călăuze.

Una dintre femei, șoferița de 33 de ani, este din Alba, iar colega ei, de 24 de ani, este din Republica Moldova. Acum, ambele sunt cercetate penal pentru mai multe infracțuni și riscă închisoarea.

O mașină plină cu migranți din India s-a răsturnat marți seară pe un câmp din Timiș. Călăuzele lor, două femei care intenționau să îi scoată pe cei opt din țară, au dispărut imediat după accident. Mai multe echipaje au pornit imediat pe urmele lor.

După accident, cele două femei călăuze i-au abandonat pe bieții oameni pe câmp, răniți și fără nici un ajutor.

Un trecător care a văzut totul a sunat la 112. Refugiații, 8 la număr, cu toții din India, aflați pe bancheta din spate și în portbagajul mașinii, au fost transportați de urgență la Spitalul Județean Timișoara.

Unul dintre ei este în stare gravă, cu leziuni în zona pieptului și a gâtului. Cele două călăuze au fost prinse după mai bine de 4 ore de căutări.

Accidentul a fost provocat de o femeie în vârstă de 33 de ani, conducător auto al unei mașini de teren, în localitatea Periam din județul Timiș.

În mașină se aflau 10 persoane, dintre care opt migranți și două călăuze, șoferița și prietena acesteia.

Potrivit martorilor, cei opt migranți au fost duși la spital, iar cele două călăuze au fugit de la locul accidentului înainte de sosirea poliției.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș anunță că au pus în mișcare acțiunea penală împotriva celor două femei.

„În data de 29.06.2022, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de:

– inculpata B.A., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de părăsire a locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, prevăzută de art.338 alin.1 C.pen. și trafic de migranți, prevăzută de art.263 alin.1 și 2 lit.a C.pen.;

– inculpata R.A.-M., sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți, prevăzută de art.263 alin.1 și 2 lit.a C.pen.

În fapt, s-a reținut că în data de 28.06.2022, în jurul orelor 19:15, în scopul obținerii unor sume de bani, inculpatele ar fi transportat cu autoturismul, pe raza localității Periam din județul Timiș, opt migranți, în vederea trecerii ulterioare, în mod fraudulos, a frontierei de stat.

În timp ce conducea autoturismul, inculpata B.A., ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, producând un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a migranților aflați în interiorul autoturismului, după care ar fi părăsit locul faptei, fără încuviințarea organelor de poliție.

În data de 29.06.2022, inculpatele B.A. și R.A.-M. au fost prezentate cu propunere de arestare preventive, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiș, care a admis cererea şi a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele acestora, pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările continuă în cauză, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptei.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș.

Sursa: stirileprotv.ro

Video: Facebook – Hendl Marius


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea