Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO Un srilankez, la slujba din Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia: ”În fiecare duminică vin să mă rog lui Dumnezeu, cum făceam acasă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un srilankez, la slujba din Joia Mare la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia: ”În fiecare duminică vin să mă rog lui Dumnezeu, cum făceam acasă”

Joia mare la catolici l-a găsit pe un bărbat din Sri Lanka la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Acesta a participat la slujba și ritualul ”spălării picioarelor” și a admirat frumuseţea edificiului din Cetatea Alba Carolina.

Citește și: LIVE VIDEO Ritualul „Spălării Picioarelor” din Joia Mare de la Catedrala Romano-Catolică ”Sfântul Mihail” din Alba Iulia. Ce simbolizează obiceiul

Lükssan este muncitor într-o fabrică din județul Alba și a venit în România tocmai din Sri Lanka. Deși mărturisește că nu înțelege foarte bine ce se vorbește, bărbatul este impresionat de ritualul slujbelor la catolici și vine cu drag în biserică.

Pios, cu mâinile împreunate pentru o rugăciune doar de el știută, Lükssan spune că vine în fiecare duminică să se roage lui Hristos: ”Cred că aici în Biserică primim binecuvântarea și îmi place să particip la slujbe. În Sri Lanka obișnuim să mergem la asemenea slujbe de rugăciune și nu lipseam în nici o duminică de la Biserică”.

YouTube video

Joia Mare a catolicilor este o zi cu mare însemnătate, care reprezintă pentru creştini şi Ultima Cină a Domnului Iisus Hristos. În toate catedralele catolice a avut loc un ritual important, spălatul picioarelor. Preoţii au reprodus scena în care Mântuitorul le-a spălat picioarele celor 12 ucenici.

În acest fel, Iisus a dat omenirii un exemplu de iubire şi modestie, chiar înainte să fie răstignit pe cruce, Joia Mare fiind una dintre cele mai importante zile din Săptămâna Patimilor. Sâmbătă seara se va oficia Slujba Învierii, iar duminică, romano-catolicii vor sărbători Paştele.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

LIVE VIDEO Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională

Ziarul Unirea

Publicat

în

Srilankezii din România sărbătoresc Anul Nou pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. Muzică și mâncare tradițională Noul An srilankez este sărbătorit de comunitatea de srilankezi din România pe malul râului Ampoi, la Alba Iulia. La eveniment sunt prezenți sute de cetățeni din țara asiatică, care muncesc în România. Muncitorii din Sri Lanka au început […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea