VIDEO / Un râs a fost filmat în timp ce se plimba, prin zăpadă, în Parcul Natural Apuseni

Imagini filmate într-o pădure din Munţii Apuseni, cu un râs care se plimba, probabil în căutarea hranei, au fost postate, miercuri, pe pagina de facebook a Parcului Natural Apuseni.

”Râsul este un mamifer de talie mijlocie, bine proporţionat, îndesat, cu picioarele din spate puternice adaptate pentru salturi. Masculii au lungimi cuprinse între 104-174 de cm, coada atingând 12-24 de cm, femelele fiind în medie cu circa 20 de cm mai scurte. Înălţimea la umăr este de 45-86 de cm şi greutatea medie între 11-30 de kg. Este un prădător de pădure având preferinţe pentru zonele cu arbori bătrâni, bine împădurite. Datorită abundenţei de hrană ei îşi micşoreaza domeniul lor de utilizare în timpul verii şi îl extind pe timp de iarnă”, precizează reprezentanții Parcului Natural Apuseni pe pagina de facebook.

Parcul Natural Apuseni cu o suprafață de 75.784 hectare, a fost înființat prin Ordinul MAPPM din(privind constituirea parcurilor naturale sub gospodărirea directă a ocoalelor și inspectoratelor silvice) și declarat prin Legea nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate), urmând ca în anul 2003, prin Hotărârea de Guvern nr. 230 să se restabilească limitele și suprafața acestuia.

Lynx lynx

#Rasul este un mamifer de talie mijlocie, bine proportionat, indesat, cu picioarele din spate puternice adaptate pentru salturi. Masculii au lungimi cuprinse intre 104-174cm, coada atingand 12-24cm, femelele fiind in medie cu cca. 20cm mai scurte. Inaltimea la umar este de 45-86cm si greutatea medie între 11-30 kg. Este un pradator de padure avand preferinte pentru zonele cu arbori batrani, bine impadurite.Datorita abundentei de hrana ei își micsoreaza domeniul lor de utilizare in timpul verii și îl extind pe timp de iarnă.#promovămviațasălbaticădinRomania #PNApuseni ??

Publicată de Parcul Natural Apuseni pe Miercuri, 13 februarie 2019

În data de 8 octombrie 2009, în cadrul Galei Premiilor EDEN de la Bruxelles, Parcul Natural Apuseni a fost premiat ca destinație turistică de excelență și promovat pe site-ul oficial European Destinations of Excellence (EDEN), unde are o pagină proprie ce include și un film de prezentare oferit gratuit din partea Comisiei Europene.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...