Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

VIDEO / Un râs a fost filmat în timp ce se plimba, prin zăpadă, în Parcul Natural Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Imagini filmate într-o pădure din Munţii Apuseni, cu un râs care se plimba, probabil în căutarea hranei, au fost postate, miercuri, pe pagina de facebook a Parcului Natural Apuseni.

”Râsul este un mamifer de talie mijlocie, bine proporţionat, îndesat, cu picioarele din spate puternice adaptate pentru salturi. Masculii au lungimi cuprinse între 104-174 de cm, coada atingând 12-24 de cm, femelele fiind în medie cu circa 20 de cm mai scurte. Înălţimea la umăr este de 45-86 de cm şi greutatea medie între 11-30 de kg. Este un prădător de pădure având preferinţe pentru zonele cu arbori bătrâni, bine împădurite. Datorită abundenţei de hrană ei îşi micşoreaza domeniul lor de utilizare în timpul verii şi îl extind pe timp de iarnă”, precizează reprezentanții Parcului Natural Apuseni pe pagina de facebook.

Parcul Natural Apuseni cu o suprafață de 75.784 hectare, a fost înființat prin Ordinul MAPPM din(privind constituirea parcurilor naturale sub gospodărirea directă a ocoalelor și inspectoratelor silvice) și declarat prin Legea nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate), urmând ca în anul 2003, prin Hotărârea de Guvern nr. 230 să se restabilească limitele și suprafața acestuia.

https://www.facebook.com/parcapuseni/videos/357205908198566/

În data de 8 octombrie 2009, în cadrul Galei Premiilor EDEN de la Bruxelles, Parcul Natural Apuseni a fost premiat ca destinație turistică de excelență și promovat pe site-ul oficial European Destinations of Excellence (EDEN), unde are o pagină proprie ce include și un film de prezentare oferit gratuit din partea Comisiei Europene.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Daniela Cetean – Pasiunea pentru istorie, transmisă cu dăruire și entuziasm zecilor de generații de elevi, de una dintre cele mai iubite profesoare din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Daniela Cetean – Pasiunea pentru istorie, transmisă cu dăruire și entuziasm zecilor de generații de elevi, de una dintre cele mai iubite profesoare din Alba „Profesorul este un modelator de caractere prin exemplul său și prin dragostea necondiționată pe care o arată elevilor săi. Este și actor, și magician, iar clasa este scena lui!” *În […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea