Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO Sute de persoane au asistat, duminică, la ceremonialul schimbului de gardă de la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de persoane au asistat, duminică, la ceremonialul schimbului de gardă, simbol al Cetății Alba Carolina, care a avut loc de la ora 12.00.

ceremonialul schimbare Garda Cetatii Alba CArolina (23)Soldații, care întruchipează militarii români din armata Imperiului Austriac, au mărșăluit, prin Cetate, venind dinspre Traseul Celor Trei Fortificații, spre Poarta a IV-a, respectiv spre Poarta a III-a a Cetății, unde au efectuat și schimbul de gardă, toboșarii asigurând fondul sonor specific unor astfel de momente.

Ceremonialul schimbului de gardă va avea loc în fiecare zi, de la ora 12.00, vineri (de la ora 21.00) și sâmbătă (de la ora 12.00), vor fi trase și salve de tun.

Garda Cetății, așa cum este cunoscută de turiști, este un element de maximă importanță în procesul de restaurare, revitalizare și punere în valoare a Cetății de la Alba Iulia.

Ideea de a învia Garda Cetății a pornit ca strategie de a atrage turiștii la Alba Iulia. Odată cu construirea tunurilor, primul corp al gărzii a fost cel al artileriștilor, urmând formarea corpului cavaleriei în 2009 în urma aducerii din Olanda a nouă cai de rasa friziană.

Uniformele purtate de soldații din Garda Cetății diferă în funcție de sezon și sunt uniforme militare austriece de la jumătatea secolului al XVIII, specifice pentru fiecare categorie de soldați: cavalerie, artileriști, infanteriști, comandanți, toboșari, etc. Fiecare corp al Gărzii are un comandant și un drapel propriu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud

Bogdan Ilea

Publicat

în

UPDATE VIDEO: INCENDIU la o locuință din Roșia Montană. Au intervenit pompierii din Abrud Un incendiu a izbucnit într-o locuință din localitatea Roșia Montană: Intervin pompierii cu trei autospeciale. Detașamentul de pompieri Abrud intervine cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autopscară pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Roșia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea