VIDEO Sute de persoane au asistat, duminică, la ceremonialul schimbului de gardă de la Alba Iulia

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Sute de persoane au asistat, duminică, la ceremonialul schimbului de gardă, simbol al Cetății Alba Carolina, care a avut loc de la ora 12.00.

ceremonialul schimbare Garda Cetatii Alba CArolina (23)Soldații, care întruchipează militarii români din armata Imperiului Austriac, au mărșăluit, prin Cetate, venind dinspre Traseul Celor Trei Fortificații, spre Poarta a IV-a, respectiv spre Poarta a III-a a Cetății, unde au efectuat și schimbul de gardă, toboșarii asigurând fondul sonor specific unor astfel de momente.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Ceremonialul schimbului de gardă va avea loc în fiecare zi, de la ora 12.00, vineri (de la ora 21.00) și sâmbătă (de la ora 12.00), vor fi trase și salve de tun.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Garda Cetății, așa cum este cunoscută de turiști, este un element de maximă importanță în procesul de restaurare, revitalizare și punere în valoare a Cetății de la Alba Iulia.

Ideea de a învia Garda Cetății a pornit ca strategie de a atrage turiștii la Alba Iulia. Odată cu construirea tunurilor, primul corp al gărzii a fost cel al artileriștilor, urmând formarea corpului cavaleriei în 2009 în urma aducerii din Olanda a nouă cai de rasa friziană.

Uniformele purtate de soldații din Garda Cetății diferă în funcție de sezon și sunt uniforme militare austriece de la jumătatea secolului al XVIII, specifice pentru fiecare categorie de soldați: cavalerie, artileriști, infanteriști, comandanți, toboșari, etc. Fiecare corp al Gărzii are un comandant și un drapel propriu.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419