Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO: Strategia în domeniul sănătății – unul dintre cele 16 documente suport elaborate de CJ Alba pentru asigurarea unei dezvoltări durabile a județului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Consiliul Județean Alba propune instituțiilor, administrațiilor, organizațiilor civice și structurilor din domeniul privat, elaborarea unui set de documente suport – strategii sectoriale – ancorate în Strategia de dezvoltare a județului Alba, care să fundamenteze și să coreleze activitățile concrete pe care instituția și le asumă alături de ceilalți parteneri instituționali, în perioada 2018-2023.

Acest demers a fost anunțat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă și exemplificat prin prezentarea Strategiei în domeniul sănătății. La întâlnire au participat Ion Dumitrel, președintele CJ Alba și reprezentanți ai instituțiilor de specialitate cooptate și consultate în acest caz: directorul DSP Alba Alexandru Sinea împreună cu dr. Daniela Popa Dreghici – director adjunct DSP Alba și dr. Olimpia Candrea – coordonator program Promovarea Sănătății, ec. Narcis Muntean – directorul Casei de Asigurări de Sănătate Alba și ec. Nicoleta Coșarcă – managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia. Prezentarea a fost făcută de Lenica Bucur, șeful Serviciului accesare și coordonare proiecte din cadrul Consiliului Județean Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Potrivit inițiatorilor, scopul elaborării acestor strategii este de a asigura coerența planurilor de dezvoltare sectoriale la nivel de județ astfel încât să se realizeze o dezvoltare echilibrată și durabilă a tuturor domeniilor de activitate în care administrațiile publice locale au atribuții și responsabilități pentru a asigura cetațenilor un nivel de trai cât mai ridicat și comunități cât mai prospere.

Punctual, Strategia județului Alba în domeniul sănătății își propune un inventar lărgit al domeniului – Analiza diagnostic – cât și un set de concluzii, ce vor constitui partea de proiectare a sistemului de sănătate la nivel județean pentru  perioada  2018-2023. Principiul de bază în elaborarea Strategiei este subordonat dreptului fundamental al fiecărui cetățean de a avea acces la serviciile de sănătate.

Restul domeniilor abordate în setul de strategii sunt: promovarea investițiilor, dezvoltare rurală, învățământ profesional și tehnic, infrastructura de drumuri județene, utilităti publice, transport public județean, turism, cultură, patrimoniu construit-monumente, masterplan energetic, mediu și arii protejate, asistență socială.

Pe măsură ce aceste documente vor fi elaborate, vor fi puse în dezbatere publică și apoi vor fi supuse votului consilierilor județeni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea