Ştirea Ta
VIDEO ȘTIREA TA| „Turismul” la tomberoane în Alba Iulia: Cum și-a rezolvat „problema” un cetățean la „colțul” Dedeman
VIDEO ȘTIREA TA| „Turismul” la tomberoane în Alba Iulia: Cum și-a rezolvat „problema” un cetățean la „colțul” Dedeman
„Turismul” la tomberoane rămâne, încă, o problemă arzătoare în drumul spre normalitate în ceea ce privește colectare și ridicarea gunoiului din Alba Iulia.
În timp ce unii cetățeni au ales să semneze un contract cu operatorul RER Vest – RETIM și să achite tariful aferent, chiar dacă este cel mai mare din Regiunea Centru al României, indiferent, alții găsesc metode să „se descurce”.
Este și cazul bărbatului surprins în această seară în zona Dedeman din municipiul Alba Iulia. Nu este clar dacă acesta este sau nu conștient de ceea ce a făcut, dar ceea ce este extrem de clar este că ar trebui să vedem o colaborare cât mai solidă și închegată între instituțiile locale, prin monitorizare a punctelor de colectare, sau alte obligații prevăzute de legislația României, înspre eradicarea acestui fenomen ce nu aduce cinste orașului în anul 2022.

Ştirea Ta
VIDEO ȘTIREA TA| Exemplu al lipsei bunului simț în Câmpeni: O fosă septică este deversată la marginea drumului național DN75
VIDEO ȘTIREA TA| Exemplu al lipsei bunului simț în Câmpeni: O fosă septică este deversată la marginea drumului național DN75
Atmosfera nu e una tocmai plăcută la intrarea în orașul Câmpeni, pe DN75, unde o fosă septică este deversată pe marginea drumului.
Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției un videoclip postat pe rețelele de socializare, în care este prezentată situația de-a dreptul deplorabilă, atât pentru cetățeni, cât și pentru turiști.
Mai mult, vis-a-vis de locul în care se petrece „dezastrul ecologic” este amenajat un loc de picnic, unde turiștii ar trebui să se relaxeze și eventual să mănânce, o activitate greu de realizat în condițiile mirosului neplăcut.
Ştirea Ta
FOTO VIDEO ȘTIREA TA| Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai
Robinetele nu funcționează în parcul din centrul Sebeșului, nici în acest an: Temperaturile, PESTE cele obișnuite pentru luna mai
Robinetele din parcul din fața Primăriei Sebeș nu funcționează nici în acest an, spre indignarea cetățenilor și trecătorilor.
Un cititor ziarulunirea.ro, nemulțumit de modul în care autoritățile gestionează posibila venire timpurie a temperaturilor caniculare de vară, a trimis pe adresa redacției o serie de imagini cu un robinet din parcul din inima orașului, nefuncțional înainte de sezonul estival.
În lunile următoare, meteorologii transmit că România va avea parte de o vară atipică. Așa cum s-a întâmplat și până acum, temperaturile au oscilat de la o zi la alta, iar mai multe zone din țară au fost afectate de fenomene meteo extreme – grindină, furtuni, ploi torențiale, formându-se chiar, local, inundații.
Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a specificat la Antena 3 faptul că țara noastră se va confrunta cu fenomene meteo extreme, în lunile ce vor urma. Mai mult decât atât, în această perioadă, temperaturile sunt mai mari decât cele specifice sfârșitului lunii mai.
Ştirea Ta
ȘTIREA TA| „Pană” de curent în comuna Șpring: Patru sate, fără energie electrică. „O să-mi cumpăr generator, așa ceva nu este posibil”
ȘTIREA TA| „Pană” de curent în comuna Șpring: Patru sate, fără energie electrică. „O să-mi cumpăr generator, așa ceva nu este posibil”
Satele aparținătoare comunei Șpring, din județul Alba, au rămas „pe întuneric”, după ce o linie de curent a fost ruptă de un castan, pe o stradă din proximitatea gării din satul Cunța.
Astfel satele Cunța, Șpring, Drașov și Vingard, la momentul redactării articolului, nu beneficiază de serviciul de alimentare cu energie electrică, deși incidentul ce a condus la această situație s-a petrecut în cursul nopții de 26 mai 2022, în jurul orei 02:00.
„O să-mi cumpăr generator, așa ceva nu este posibil”, declară pentru ZiarulUnirea.ro un localnic. Bărbatul înțelege incidentul, dar nu poate să înțeleagă de ce pentru o singură linie afectată curentul a fost întrerupt în toată comuna, de ce nu există separatoare în sistemul de furnizare a energiei electrice și mai mult de atât nu poate să înțeleagă de ce o intervenție de remediere, pe care o consideră accesibilă din punct de vedere tehnic, durează într-atât de mult.
*Nota: fotografie cu caracter ilustrativ din arhiva ZiarulUnirea.ro
-
Opinii - Comentariiacum 24 de minute
CODUL BUNELOR MANIERE. SALUTUL – primul semn al politeţii. Cine trebuie să salute primul: femeia, bărbatul, şeful sau vârstnicul? Reguli de bază
-
Sportacum 21 de ore
CS Ocna Mureș – Sticla Arieșul Turda 3-7 (2-3), la ultima reprezentație!!! O nouă dezamăgire, a 4-a înfrângere la rând!!!
-
Sportacum 21 de ore
FOTO: Unirea Alba Iulia – Sănătatea Cluj 3-3 (1-1) | După retrogradarea în Liga a 4-a, ne revedem în Liga a 3-a…
-
Sportacum 21 de ore
Minaur Baia Mare – Metalurgistul Cugir 3-2 (0-1), în returul barajului de promovare | Nici măcar remiză de consolare pentru „roș-albaștri”
-
Sportacum 23 de ore
FOTO: CSU Alba Iulia, campioana Ligii a 4-a Alba, după 10-0 cu Viitorul Vama Seacă!
-
Actualitateacum 4 ore
ALERTĂ METEO: COD PORTOCALIU de ploi torențiale și grindină, în județul Alba. Zonele vizate
-
Sportacum 22 de ore
Andreea Bogdan (CSȘ Blaj/AC “Mica Romă” Blaj) – vicecampioană națională, George Cozma (Atletich Aiud) – bronz la juniori 2
-
Ştirea zileiacum 21 de ore
FOTO VIDEO| Cum se băteau monedele de aur sau argint pe vremea romanilor, în vechiul oraș Apulum. Tânăr: „Valora în jur de cinci beri”
-
Sportacum 23 de ore
FOTO: Alexandra Cristea (CS Unirea-LPS Alba Iulia), vicecampioană națională la marș, juniori 2
-
Actualitateacum 22 de ore
Tichete sociale pentru persoanele aflate în risc de sărăcie extremă: Ce acte sunt necesare și cum pot fi utilizați banii
-
Ştirea zileiacum 18 ore
Rețeta lui Chef Toma, bucătarul Cetății Alba Carolina, pentru o băutură perfectă din sirop de soc și vin roșu: „A ajuns să se consume în marile restaurante”
-
Actualitateacum 15 ore
De 30 de ani ne chinuim să facem agricultură: În ce măsură își poate hrăni statul român propriul popor în cazul unei crize alimentare