Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Stat versus privat! Primăria Alba Iulia PROMITE 200-300 de locuri noi de parcare în 2021, în timp ce LIDL a construit peste 250 anul trecut

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Parcările cu plată au fost introduse în urmă cu o săptămână în Alba Iulia, în data de 18 ianuarie 2021, iar cu banii rezultați din aceste taxe, primarul Gabriel Pleșa a afirmat că mai multe astfel de locuri vor fi construite pentru șoferi.

În ceea ce privește crearea de noi locuri de parcare însă, numai lanțul de magazine LIDL, care a deschis două unități în orașul nostru în cursul anului trecut, pare că s-a ținut de „promisiuni”.

Astfel, potrivit datelor puse la dispoziție de către lanțul german, peste 250 de locuri de parcare au fost construite în Municipiul Alba Iulia în anul 2020, o dată cu inaugurarea magazinelor lor, mult peste „realizările” Primăriei, care, până în acest moment, au transmis că au doar „planuri”.

„Am pornit la drum în 18 ianuarie cu un total de 3479 de parcări publice și trebuie să știe cetățenii din Alba Iulia că la această oră avem închiriate undeva la aproape 9000 de parcări rezidențiale.

YouTube video

Ne propunem ca până la sfârșitul acestui an cel puțin 200, 300, dar eu cred că și pot îndrăzni să spun că vom rezolva mai multe parcări publice care să intre în acest circuit.

Totodată vreau să-i anunț pe albaiulieni că la următoarea ședință de consiliu local vom amenda regulamentul cu câteva modificări care să fie în favoarea celor care își desfășoară activitatea în zona turistică, în cetatea Alba Carolina, acolo unde nu se pot face deocamdată abonamente și totodată să reglementăm abonamentele plătite anul trecut și de care nu au beneficiat.”, a declarat primarul Municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa, pentru ziarulunirea.ro.

CITEȘTE ȘI: Banii obținuți din parcările cu taxă din Alba Iulia vor fi REINVESTIȚI. Planurile primarului Gabriel Pleșa pentru șoferii din oraș

Cel de-al treilea magazin LIDL, cel din zona Cetate, a fost inaugurat în data de 17 decembrie 2020 și dispune de 155 de locuri de parcare, iar cel din Centrul orașului, deschis în 5 noiembrie, are, potrivit planurilor sale, peste 100 de astfel de spații.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea