Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

VIDEO| START la cea mai mare investiție imobiliară din Europa: Legea Romexpo a trecut de Senat cu 81 de voturi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

VIDEO| START la cea mai mare investiție imobiliară din Europa: Legea Romexpo a trecut de Senat cu 81 de voturi

Senatorii PNL-PSD-UDMR au votat, miercuri, în plenul Senatului, proiectul de lege prin care statul român cedează gratuit 46 de hectare de teren de la Romexpo către Camera de Comerţ şi Industrie (CCIR).

USR acuză un tun imobiliar de 500.000.000 de euro, şi afirmă că că terenul de la RomExpo, aflat în una din cele mai bune zone ale Bucureştiului, este oferit gratuit către o entitate privată, pentru dezvoltarea unui complex imobiliar.

Proiectul de lege prin care statul român cedeză Camerei de Comerţ, gratuit, terenul de la Romexpo, a fost depus la Parlament în luna martie 2020, având 18 iniţiatori, foşti senatori şi deputaţi de la PMP şi a fost votat, miercuri, de plen, cu 81 voturi pentru, 38 contra şi 2 abţineri.
Senatorii USR spun că proiectul a apărut pe ordinea de zi suplimentară a Senatului.

”Cadou de sute de milioane de euro din partea frăţiei PNL-PSD pentru dezvoltatorii imobiliari! PNL-PSD-UDMR au votat astăzi în Senat pentru un tun imobiliar de 500.000.000 de euro. Terenul de la RomExpo, aflat în una din cele mai bune zone al Bucureştiului, este oferit GRATUIT către o entitate privată, urmând dezvoltarea unui complex imobiliar”, spun senatorii USR.

USR a solicitat o licitaţie publică conform Codului Administrativ, astfel încât proprietatea statului să fie valorificată. PNL-PSD-UDMR au respins.

”Toate partidele ar trebui să pună pe primul plan interesele României şi nu interesele imobiliare ale unor grupuri. Tocmai de aceea, terenul de la Romexpo nu poate fi cedat GRATUIT de stat”, mai spun cei de la USR.

YouTube video

Proiectul merge la vot final, la Camera Deputaţilor.

Potrivit Camerei de Comerț de Industrie a României (CCIR), proiectul Romexpo va fi cea mai mare investiție imobiliară din Europa: peste 2,8 miliarde euro.

Principalele coordonate ale proiectului:

  • revitalizarea și integrarea Romexpo în circuitul internațional
  • 2,87 miliarde de euro, investiție în etape
  • muzee și sală multifuncțională de evenimente
  • un nou parc și conexiuni urbane verzi
  • cel mai mare business district
  • peste 30.000 de noi locuri de muncă
  • 12.000 locuri de parcare
  • retail și lifestyle center
  • facilități pentru antreprenori locali
  • soluții de fluidizare a traficului

Proiectul integreză pavilioanele expoziționale Romexpo, pe care le reconfigurează și modernizează într-un Centru de Conferințe și Congrese de anvergură, adaptat nevoilor unei capitale Europene. Pus în valoare de funcțiunile culturale, sociale și economice dezvoltate în jurul său, care asigură infrastructura necesară pentru organizarea evenimentelor de amploare, acesta va fi o destinație europeană în sine.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tichete Paşte 2024: Câți bani pot primi angajații, în plus, de sărbătorile pascale Chiar dacă bonusurile de Paşte nu sunt atât de populare ca primele de Crăciun, perioadă care coincide cu bilanţul unui an, există diverse forme de recompensare a angajaţilor care nu încarcă fiscal angajatorul. Cadoul în numerar de 300 lei este asimilat veniturilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea