Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

VIDEO ȘOCANT: În Ucraina s-a dezlănțuit iadul! Jandarmii incendiați cu cocktail-uri Molotov

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

proteste KievProtestele din capitala Ucrainei au reizbucnit zilele trecute, luând forme de o violență extremă, după ce Parlamentul ucrainian a adoptat o serie de legi, fără dezbateri publice, care au intrat în vigoare luni, 20 ianuarie și prin care se limitează drastic libertatea de adunare publică a ucrainienilor, se interzice montarea corturilor neautorizate în locurile publice. De asemenea calomnierea unui oficial guvernamental a devenit infracțiune și se pedepsește cu închisoarea, persoanele care merg cu mașinile personale în coloane mai mari de cinci autoturisme riscă să aibă carnetul suspendat și mașinile confiscate. Noua lege etichetează toate ONG-urile cu finanțare externă ca „agenții străine”.

Peste o sută de mii de protestatri au ieșit duminică în Piata Independentei din centrul capitalei ucrainiene, la temperarturi sub zero grade Celsius, înarmați cu pietre și cocktail-uri Molotov. Luptele de stradă dintre manifestanți și jandarmi au atins niveluri extreme de violență și s-au lăsat cu sute de răniți.

Statele Unite al Americii și mai multe state din UE și-au exprimat public profunda îngrijorare cu privire la legile anti-protest adoptate peste noapte de Parlamentul ucrainean.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de Florii 2024. Idei de SMS-uri, urări și felicitări care pot fi transmise prietenilor, rudelor şi colegilor care îşi sărbătoresc onomastica

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de Florii 2024 frumoase. SMS-uri, felicitări de Florii și urări onomastice creștine de Sărbătoarea Floriilor pentru: iubit(ă), prieteni, rude, colegi, șefi, profesoare care au nume de floare. Texte cu mesaje de Florii haiose și amuzante . Mesaje de la mulți ani de Florii • Urări de Florii creștine. Creștinii ortodocși sărbătoresc duminică Floriile, ziua […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea