Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

VIDEO: Ședință cu scandal la Consiliul Local Alba Iulia

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ședința extraordinară convocată astăzi la Consiliul Local Alba Iulia a început cu scandal. Consilierii liberali au reacționat extrem de dur în momentul în care președintele de ședință, Ioan Bogățan, a anunțat că va introduce pe ordinea de zi încă trei proiecte, dintre care unul privind alegerea noului viceprimar.

Gabriel Pleșa și Rareș Buglea au declarat că nu sunt de acord să se schimbe ordinea de zi în ultimul moment și că aceasta a devenit o practică în ședințele CL. Aceștia au spus că astfel de proiecte ar trebui discutate, analizate înainte să fie supuse la vot.

Ordinea de zi a fost totuși aprobată astfel că s-a trecut la votarea primelor proiecte, respectiv revocarea viceprimarului Simone Albani și propunerea – votarea unui alt viceprimar (au fost propuși Dorin Șerdean și Bogdan Medrea).

În urma numărării voturilor, liberalul Albani a fost demis cu 12 voturi pentru și 9 împotrivă iar consilierul PP-DD Dorin Șerdean a devenit viceprimar după ce a obținut 12 voturi.

”A fost o decizie luată împotriva orașului. S-a dorit un viceprimar care să fie o marionetă, lucru care mi s-a propus și mie dar nu am fost de acord”, a spus Simone Albani subliniind faptul că singura sa dorință din momentul în care a ajuns viceprimar a fost să ajute orașul și cetățenii iar munca depusă în această perioadă i-a deranjat pe unii colegi.

La rândul său, primarul Mircea Hava a declarat că ”înțelegerea” cu PNL a căzut în momentul în care consilierii liberali au semnat, împreună cu cei de la PSD, pentru demiterea viceprimarului Paul Voicu. Edilul municipiului Alba Iulia a mărturisit că are ”o oarecare amărăciune” deoarece la momentul în care s-a încheiat la nivel local protocolul PDL-PNL a crezut că este o decizie bună și un exemplu pentru toată țara, însă a constatat că nu se poate face o înțelegere cu cineva care ”nu este pe picioarele lui” și trebuie să respecte ordine venite de la București.

În ceea ce privește schimbarea vicepreședintelui CJ Florin Roman, care a fost ales în urma aceleiași înțelegeri dintre cele două partide, Hava a declarat  că subiectul este în discuție și se va lua o hotărâre în următoarele zile.

Odată cu alegerea noului viceprimar, care a consfințit și oficializat noua alianță din cadrul Consiliului Local Alba Iulia ședința a intrat pe făgașul normal, mașina de vot a funcționat perfect și toate proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea