VIDEO| Salvare emoționantă la Aiud: Momentul în care o familie cu un bebeluș a fost evacuată de pompieri, din calea inundațiilor

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Ploile torențiale de azi noapte au dus la viitura puternică produsă marţi dimineaţa la Aiud și care a provocat panică printre locuitorii municipiului. O familie de pe strada 1 Decembrie 1918 a solicitat intervenţia pompierilor şi a fost evacuată din locuinţă, momentul evacuării fiind surprins pe cameră.

Se observă din materialul video amploarea dezastrului, respectiv momentele în care apa creşte foarte mult pe stradă, iar pompierii se apropie de locuinţă pentru evacuarea celor doi adulţi a copilului acestora, în vârstă de 9 luni.

ELIT

Primăria municipiului a îndemnat la calm: „Autorităţile sunt în zonă şi gestionează situaţia. Va rugăm să rămâneţi calmi. Astfel de situaţii se gestionează cu răbdare. Pentru moment va putem spune că nu au fost înregistrate victime. Începând cu ora 04:00 au fost evacuate mai multe persoane. Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit deja priorităţile de acţiune. Ne concentrăm pe decolmatarea podurilor din aval pentru a fluidiza cursul apei. Tensiunea provocată de cantitatea imensă de apă este singurul pericol în acest moment. Continuăm cu podurile din amonte. De îndată ce apele se retrag, IGSU va ajunge în fiecare gospodărie afectată şi va ajută la scoaterea apei. Operaţiunea poate 2-3 zile după ce se retrag apele”.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419