Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

VIDEO: remember Unirea Alba Iulia, ultima victorie a „alb-negrilor” în Liga 1, 2-1 pe „Cetate”, cu Steaua, în 2010, meci în care a debutat Nicolae Stanciu!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultima întâlnire dintre Unirea Alba Iulia și FCSB, echipe ce se vor duela în „16”-imile Cupei României, joi, pe Stadionul „Minaur” din Zlatna, este una cu amintiri deosebit de plăcute pentru suporterii „alb-negrii”

Acum mai bine de 8 ani, cei 7000 de spectatori s-au delectat cu ultimul succes al favoriților pe prima scenă, partidă care coincide cu debutul în Liga 1 a junelui Nicușor Stanciu, devenit cel mai scump transfer al fotbalului românesc din toate timpurile.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

 

Pentru amfitrionii conduși de Blaz Sliskovic au înscris Veljovic (24) și Fl. Dan (83) – o lovitură liberă fabuloasă, trupa lui Mihai Stoichiță egalând prin Arman Karamyan (43), la o eroare comisă de I. Bălan. În „alb-negru” jucau, printre alții G. Rotaru, Poverlovici, Bucurică, Olah, Dâlbea, Fl. Dan sau C. Cristea, pe banca de rezerve fiind Vitinha (actualul echiper al Unirii), iar în lot mai era Ciprian Selagea, „căpitanul” echipei din prezent.

„Roș-albaștrii” se bazau pe nume grele precum Zapata (rezervă Tătărușanu), Golanski, P. Marin, B. Nicoliță, frații Karamyan, Pleșan, B. Stancu, Cr. Tănase sau Kapetanos, dar au părăsit „Cetatea” învinși de o echipă ce a retrogradat la finele sezonului.

De altfel, toate descinderile Stelei pe „Cetate” au fost încărcate de evenimente. În 1991, la meciul din sferturile Cupei României, Vlădoiu a fost eliminat pentru că a lovit un copil de mingi ce întâzia jocul, iar trupa lui Țălnar reușea o calificare istorică în semifinalele competiției unde a fost eliminată de Universitatea Craiova, ce a cucerit atunci eventul.

În septembrie 2003, la primul meci direct din Liga 1, s-a înregistrat recordul de asistență de pe „Cetate”, peste 25.000 de spectatori ce au umplut stadionul cu 4 ore înaintea startului unei remize de senzație, motiv pentru care Gigi Becali, pentru a pătrunde în arenă, a fost nevoit să escaladeze poarta de acces! Un 0-0 în care Pițurcă a fost întâmpinat cu cărți de joc și zaruri aruncate în spațul tehnic, iar Mirel Rădoi, căpitanul vizitatorilor a fost eliminat în actul secund.

În 2004, cu 14.000 de spectatori, iarăși remiză, 1-1, după ce oaspeții au deschis scorul în minutul 1, dintr-un penalty transformat de Boștină, iar Giuchici a egalat rapid (minutul 7), la final suporterilor celor două formații încăierându-se pe gazon!

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea